OZNANILA na nedeljo SV. TROJICE, 27.5.2018

Jezus je pristopil in jim spregovóril: »Dana mi je vsa oblast v nebesih in na zemlji. Pojdite torej in poučujte vse narode. Krščujte jih v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha in učite jih izpolnjevati vse,
kar koli sem vam zapovedal! In glejte: jaz sem z vami vse dni do konca sveta.«
(Mt 28,18-20)

Danes je praznik naše vere! O skrivnosti svete Trojice si ljudje postavljamo veliko vprašanj. Podobni smo vnuku, ki je babico nenehno spraševal o veri: Zakaj Boga ne vidim? … Kje so nebesa? … Nekaj časa je babica potrpežljivo odgovarjala na vprašanja, nato pa je rekla: »Preprosta ženska sem, sprejela sem skrivnosti vere takšne, kot so. Na njih je osnovana vera. Če ne bi bilo skrivnosti, vera ne bi bila potrebna!«
In kako vsak izmed nas sprejema skrivnosti o Bogu? Sprejemamo sveto Trojico kot skrivnost, ki nas vsak dan spremlja na naših poteh?

Hvala, Bog Oče,
da si se nam razkril
preko svojega Sina.
Hvala za Sina,
da nam je postal enak
in da je prišel odkupit naše grehe,
hvala za Svetega Duha,
ki ostaja vedno z nami.
Prosimo te,
da bi znali živeti v tem trojstvu
in da bi v vse svoje odnose
vključevali tudi tebe, o Gospod.
Amen.

Po: Uvodi pri nedeljskih in prazničnih svetih mašah – leto B

NAPOVEDNIK

V četrtek, 31. maja, je slovesni in zapovedani praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN SVETE REŠNJE KRVI.
Svete maše bodo po nedeljskem redu.

V nedeljo, 3. junija, bo ob 11.00 za Kalvarijo PIKNIK ZAKONSKIH SKUPIN iz naše župnije.

V nedeljo, 3. junija, vas vabimo k TELOVSKI PROCESIJI. Ob 18. uri bo slovesna sveta maša v stolnici, ki jo bo vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Po sveti maši bo procesija z Najsvetejšim v baziliko Matere Usmiljenja. S procesijo želimo Bogu izkazati veselje in hvaležnost za njegovo prisotnost med nami.
Zaradi Telovske procesije prihodnjo nedeljo, 3. junija, v naši baziliki ne bo svete maše ob 19.00.

ŽUPNIJSKO ROMANJE NA SVETE VIŠARJE
V soboto, 23. junija, bomo poromali k Mariji na Svete Višarje. Od tam bomo nadaljevali pot na Avstrijsko Koroško, ki je zibelka prve slovenske države, Karantanije. Tu je tudi zibelka krščanstva in Marijinega češčenja med Slovenci.
Obiskali bomo Gospo Sveto in cerkev Matere Božje na Vrbskem jezeru.
Cena za vožnjo in vzpenjačo na Svete Višarje je 37 €. Kosilo je v lastni režiji.
Prijave sprejemamo do nedelje, 17. junija 2018.

SEZNAM BRALCEV

Nedelja, 3. 6. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: Martina Majerle, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
  • ob 19.00: pri nas ni sv. maše! -> Telovska procesija iz stolnice

DUHOVNA ISKRICA

Velika in mogočna je Marijin oblast in moč njene priprošnje. To nam dokazujejo številni čudeži, ki so se od nekdaj godili na Marijino prošnjo – toliko Božjih poti in očitnih znamenj Božjega usmiljenja, toliko ozdravljenih bolnikov, spokorjenih grešnikov, žalostnih potolaženih, celo mrtvih, ki so oživeli. Sveti Bernard pravi: »Še nikoli ni bilo slišati, da bi kdo zapuščen bil, kdor je k tebi, Marija, pribežal in se tvoji prošnji priporočil.« Marija je pomočnica kristjanov, mati vsega usmiljenja. Kako nesrečni so torej tisti, ki Marije ne častijo in vanjo ne upajo; Marijine podobe ne upoštevajo in se Marijini prošnji ne priporočajo.
Povzeto po: Krščanska beseda Antona Martina Slomška

SVETO REŠNJE TELO

Po prazniku svetega Rešnjega telesa nas Cerkev vodi v samo središče naših odnosov z Bogom in poveličuje Jezusa, ki je s svojo žrtvijo in svojo daritvijo uresničil tudi to, da je zdaj v evharistiji neprestano navzoč. Prav po svoji daritvi je namreč Jezus iz nas naredil sinove nebeškega Očeta. S svojo žrtvijo nam je posredoval Očetovo ljubezen in nas z njim združil.
Zaradi tega pa smo tudi mi sami združeni med seboj. V tem je vsa resničnost in bogastvo zaveze, ki jo je Jezus uresničil s svojo krvjo. Za vse to se mu zahvaljujemo, ko pri tem ponovno odkrivamo, da nam je vse to nujno potrebno; za obstoj nas samih pa tudi skupnosti, v kateri živimo. On, ki se daje za nas, nas po evharistiji krepi za vsakodnevne preizkušnje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.