Mati Usmiljenja v svetu

Mati Usmiljenja, kakor je upodobljena v Mariboru, je edinstvena ikona, ki se je zapisala v srce Mariborčanov zaradi svoje globoke vsebine. Marijino življenje je polno upanja in daje vsakemu človeku moč, da bi lahko zaživel pravo Božje življenje.

Tudi v drugih krajih je prisotna podoba z enako vsebino, čeprav ne moremo reči, da so te podobe kakorkoli drugače povezane kot preko globoke notranje vsebine. Našli smo samo nekaj podob in cerkva, ki so posvečene Mariji Materi Usmiljenja.

Pri Dunaju najdemo cerkev, posvečeno Mariji, Materi Usmiljenja v kraju Maria Anzbach. Podoba se v nemščini imenuje Mutter der Barmherzigkeit.

Ta podoba je prisotna tudi v latinskem, romanskem svetu. V Portu tako najdemo cerkev Matere Usmiljenja, ki nosi naslov Igreja de Nossa Senhora da Misericórdia (Olinda).

Če boste na svojem potovanju ali v kraju, kjer živite, prepoznali ali slišali za milostno podobo Matere Usmiljenja, nam to sporočite na elektronski naslov. Če ne veste vseh podatkov bomo veseli tudi kakšnega namiga, kje častijo Mater Usmiljenja.