Trikraljevska akcija 2020/21

Dragi prijatelji in prijateljice misijonov!

Letošnje koledovanje poteka v prav posebnih razmerah. Pandemija koronavirusa je resnično ostro zarezala v našo realnost. Marsikje po Sloveniji se klasično koledovanje od hiše do hiše, kakor smo ga bili vajeni do zdaj, ne bo izvajalo. To pomeni, da koledniki v številnih krajih po Sloveniji ne bodo mogli ljudem oznanjati veselo novico o rojstvu našega Odrešenika kakor tudi ne prinašati blagoslova in voščil.
Prav tako bo močno prizadeta tudi misijonska Trikraljevska akcija, s katero vsako leto zberemo zelo veliko sredstev za projekte naših misijonarjev. To je resnično zasluga številnih požrtvovalnih otrok, ki zberejo pogum, se podajo na pot in odprejo srca številnim odraslim.
V Misijonskem središču Slovenije smo zato letos poleg klasičnega, ubrali še »virtualen« pristop h koledovanju. Na pomoč nam je velikodušno pristopila župnija Kranj-Šmartin, ki je posnela kolednico. Za njihovo delo smo jim resnično iz srca hvaležni. S to kolednico želimo, da bi blagoslov in veselo oznanilo preko računalniških ekranov dospelo v čim večje število naših domov. Kolednica bo na sledeči povezavi na voljo za ogled kmalu po Božiču. Več>>>

Obenem smo zaprosili škofa msgr. Metoda Piriha, ki je pri Slovenski škofovski konferenci zadolžen za misijone, kakor tudi nekatere izmed naših misijonarjev, da so posneli kratke filmčke o pomenu in sadovih te tako zelo pomembne misijonske akcije. Svoj posnetek je poslal tudi naš misijonar ter novi nadškof in metropolit Izmirja (bivša Smirna v Turčiji) p. Martin Kmetec, kar nas zelo veseli. P. Kmetec je že vrsto let misijonar v Turčiji. Zaradi negotovega islamskega okolja je njegovo misijonsko delovanje usmerjeno predvsem v založništvo in prevajanje knjig s krščansko vsebino. Zdaj pa ga je papež Frančišek počastil s polnostjo duhovništva ter novim in odgovornim poslanstvom. V ta namen priporočamo nadškofa Kmetca v molitev, da bo uspešno in pogumno opravljal svojo pastirsko službo v tem tako zelo zahtevnem in negostoljubnem okolju.

Posnetke si lahko ogledate na spodnjih povezavah:
– škof msgr. Metod Pirih
– nadškof in metropolit Izmirja p. Martin Kmetec
– s. Agata Kociper (Brazilija-Amazonija)
– p. Stanko Rozman (Malavi, Zambija)
– p. Alojz Podgrajšek (Malavi, Zambija)
– Polona Dominik (Etiopija-Adis Abeba)

Spoštovani dobrotniki!
V teh težkih časih pandemije koronavirusa bo vaša pomoč revnim prebivalcem misijonskih dežel prišla še toliko bolj do izraza. Prebivalce teh dežel je pandemija prizadela veliko huje kot nas, saj so zaradi zaprtja javnega življenja številni ostali brez možnosti za, že tako boren, zaslužek.
Prosimo Vas, da to sporočilo, kolednico in posnetke misijonarjev delite v čim večjem številu.
Za vašo nesebično pomoč in vaš dar se vam iz srca zahvaljujemo.

Zaključujemo pa z besedami s. Agate Kociper, ki je v Misijonsko središče Slovenije naslovila naslednje besede: V duhu se vam pridržujem tudi ob letošnji virtualni TKA. Prepričana sem, da boste tudi z letošnjo TKA dosegli cilj in da bo blagoslov treh modrih prišel v družine ter v srca vseh, ki verujejo, da je BESEDA ČLOVEK POSTALA IN PREBIVA MED NAMI v DETETU JEZUSU. S pastirji in angeli torej pojmo SLAVA BOGU NA VIŠAVAH IN NA ZEMLJI MIR LJUDEM!!!

Podatki za nakazilo:
Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
Bic banke: LJBASI2X
koda namena: CHAR
namen nakazila: Trikraljevska akcija 2020/21
referenca: SI00 249300

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.