OZNANILA na nedeljo Svete Trojice, 30. 5. 2021

KRŠČUJTE V IMENU OČETA IN SINA IN SVETEGA DUHA

Tisti čas se je enajst učencev odpravilo v Galilejo na goro,
kamor jim je bil Jezus naróčil.
Ko so ga zagledali,
so se mu do tal priklonili,
nekateri pa so dvomili.
Jezus je pristopil in jim spregovóril:
»Dana mi je vsa oblast v nebesih in na zemlji.
Pojdite torej in poučujte vse narode.
Krščujte jih v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha
in učite jih izpolnjevati vse,
kar koli sem vam zapovedal!
In glejte:
jaz sem z vami vse dni do konca sveta.«
(Mt 28,16-20)

Ob vstajenju je Jezus povabil učence, naj gredo v Galilejo, vendar še vedno niso vsi verovali. V nekatere se je zasejal dvom o njegovem vstajenju.
Jezus se zaradi tega ne vznemirja, ampak jim naroči, naj poučujejo in krščujejo v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. In ko so prejeli Svetega Duha, so doumeli vse, kar jim je Jezus govoril.

NAPOVEDNIK
Pri sv. maši ob 8.30 prepeva ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR, ob 10. uri pa prepeva OTROŠKI PEVSKI ZBOR MEHURČKI.

Pri sv. maši ob 10. uri obhajamo slovesnost PRVEGA SVETEGA OBHAJILA. Spomnite se jih v molitvi!

Od četrtka že poteka BIRMANSKA DEVETDNEVNICA – neposredna duhovna priprava na podelitev zakramenta sv. birme, ki bo v soboto, 5. 6., ob 11. uri. Z molitvijo podprimo vseh sedem birmancev!

Popoldne ob 14. uri bo srečanje ZAKONSKE SKUPINE JP3.

Na ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM bomo ob 18. uri pred Najsvetejšim molili za nove duhovne poklice in stanovitnost poklicanih.

Na PRVI PETEK počastimo Jezusovo srce, da bi našli v njem vir in neizmerno morje usmiljenja.

SKLEP ŠMARNIC, 31. 5.
Na zadnji dan meseca maja obhajamo praznik OBISKANJA DEVICE MARIJE, ko se spominjamo njenega obiska pri sorodnici Elizabeti. Pred večerno sv. mašo bomo zapeli Marijine litanije.

SV. REŠNJE TELO IN KRI, 3. 6.
Je slovesni in zapovedani praznik, ko častimo Jezusovo telo v podobi kruha in vina. Po večerni sv. maši bo TELOVSKA PROCESIJA po križnem hodniku samostana.

KORONAVIRUSNI UKREPI
Koronavirusna epidemiološka situacija se izboljšuje in ukrepi se vsak teden bolj sproščajo. Vendar ostanimo pozorni in previdni, še posebej tisti, ki še niste cepljeni, saj je virus še prisoten in preži na nas.

Udeležba pri sv. maši je dovoljena.

Epidemiološki ukrepi določajo, da je lahko v naši cerkvi 83 oseb ali 83 družin istočasno. Lahko se PRIJAVITE prek obrazca: www.bazilika.info/mase

Pred vstopom v cerkev si nadenite zaščitno obrazno masko in si razkužite roke! V cerkvi ohranjajte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Kropilniki z blagoslovljeno vodo so izpraznjeni.

Med sveto mašo je dovoljeno cerkveno ljudsko, zborovsko in solistično petje.

Rokovanje ob pozdravu miru se opusti.

Med tednom ob 9h neposredno prenašamo sv. maše preko naše spletne strani, ob nedeljah pa je prenos sv. maše ob 8.30 na TV Exodus.

Za SV. SPOVED smo na voljo v spovednicah v cerkvi med vsako sv. mašo. Spovednice imajo urejen prezračevalni sistem, vstopite pa pri zeleni lučki. Imejte masko in razkužene roke!

MAŠNI NAMENI
V pisarni ali prek spleta lahko naročite MAŠNE NAMENE. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Sprejemamo mašne namene za mesec julij.
Glede prostih terminov preverite na: www.bazilika.info/mase

PAPEŽ FRANČIŠEK
Kateheza pri splošni avdienci,
26. maja 2021

Gotovost, da smo uslišani
Obstaja radikalen ugovor proti molitvi, ki izhaja iz opažanja, ki ga imamo vsi: molimo, prosimo, pa vendar se včasih zdi, da naše molitve ostanejo neuslišane: kar smo prosili – zase ali za druge – se ni uresničilo. Velikokrat imamo takšno izkušnjo. Če je bil razlog, zaradi katerega smo molili, plemenit (kot je lahko prošnja za zdravje bolnika ali za konec vojne), se nam neuslišanost zdi pohujšljiva. Na primer, za vojne: molimo, da bi se končale vojne na različnih koncih sveta, pomislimo na Jemen, Sirijo, države, ki so že leta in leta v vojni, mučene, in mi molimo, a se ne nehajo. Kako to? Če je Bog Oče, zakaj nas ne posluša? On, ki nam je zagotovil, da daje dobre stvari otrokom, ki ga prosijo, zakaj ne odgovori na naše prošnje? Vsi imamo to izkušnjo: molili smo, molimo za bolezen nekega prijatelja, za očeta, za mamo, in potem umre. Bog nas ni uslišal. To je izkušnja vseh nas.
Katekizem nam ponuja dober povzetek tega vprašanja. Opozarja nas na nevarnost, da ne bi živeli pristne izkušnje vere, ampak bi odnos z Bogom spremenili v nekaj čarobnega. Molitev ni čarovniška palica, ampak je dialog z Gospodom. Ko molimo lahko dejansko zapademo v nevarnost, da nismo mi tisti, ki služimo Bogu, ampak pričakujemo, da bo On služil nam.
Vir: www.vaticannews.va

Mašni nameni v tem tednu >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.