OZNANILA na 2. nedeljo med letom, 14.1.2018

Naslednji dan je Janez spet stal tam in še dva izmed njegovih učencev. Ozrl se je na Jezusa, ki je šel mimo, in rekel: »Glej, Božje Jagnje!« Učenca sta slišala, kar je rekel, in odšla za Jezusom. Jezus pa se je obrnil, in ko je videl, da gresta za njim, jima je dejal: »Kaj iščeta?« Rekla sta mu: »Rabi (kar v prevodu pomeni učitelj), kje stanuješ?« Rekel jima je: »Pridita in bosta videla.« (Jn 1,35-39a)

Glejte! Glejte kot jaz! Glejte z mano!
Vidim dlje kot vi. Vidim Jagnje Božje …

JEZUS KLIČE NOVE APOSTOLE
Hvala ti, Jezus, za vse, ki si jih poklical na pot za seboj. Hvala ti za vse mladeniče in mladenke, ki so se odzvali tvojemu klicu in pogumno stopili na pot za teboj.
Hvala ti za starše, ki stopajo po tvoji poti tako, da skušajo v polnosti izpolnjevati tvoje nauke, ki bi tudi nas privedli k tebi.
Vsakogar izmed nas, tako kot apostole nekoč, vabiš na pot, da bi pogumno hodili s teboj. Že po krstu si nam dal to nalogo, da smo oznanjevalci tvoje ljubezni v svetu. Daj, da se tudi kdo od nas otrok in mladih odloči sprejeti tvoj klic v polnosti in v prihodnosti stopi v duhovniško ali redovniško življenje.

TVOJO LJUBEZEN NOSIM S SEBOJ
Tvoja ljubezen je vedno z menoj. Kako čudovit dar si mi dal! Našel sem dom v tebi. Tudi če sva narazen, nosim tvojo ljubezen s seboj, z zavestjo, da je vedno del mene. O, Bog, prosim te, pomagaj mi, da bom vsak dan v stiku s tvojo ljubeznijo. Naj mi daje moč in zaupanje, ko bom stal na razpotjih. Naj se nikoli ne ločim od tvoje ljubezni. Varno me vodi skozi se leto in me pripelji v naš večni dom. Amen.
Po: S teboj je breme lažje

NAPOVEDNIK

V sredo, 17. januarja bo v stolnici molitev za nove duhovne poklice; ob 8.30 molitev rožnega venca, molitvena ura, in ob 10.30 sv. maša.

V sredo, 17. januarja, ste vabljeni na EKUMENSKO SREČANJE ŽIVETI V EDINOSTI. Srečanje bo ob 19.00 v Andreanumu, Slovenska ulica 17.

V četrtek, 18. januarja, začenjamo TEDEN MOLITVE ZA EDINOST KRISTJANOV. Za glavno temo tedna molitve za edinost kristjanov 2018 so kristjani z otočja Karibov izbrali pesem, ki jo Sveto pismo pripisuje Mojzesu in njegovi sestri Mirjam (2 Mz 15,1-21). Opeva osvoboditev in zmago nad zatiranjem, ki ga je judovsko ljudstvo dolga stoletja trpelo v Egiptu. Kristjane Karibskega otočja je ta pesem posebej nagovorila, ker je tudi njihova zgodovina zaznamovana s ponižujočim suženjstvom.
Današnji kristjani na Karibih, ki pripadajo različnim krščanskim tradicijam, prepoznavajo Božjo roko, ki je na delu, da se konča to zasužnjevanje. Združuje jih izkušnja Božjega rešilnega delovanja, ki jim prinaša svobodo.
»Tvoja desnica, Gospod, se je poveličala z močjo, tvoja desnica, Gospod, drobi sovražnika« (2 Mz 15,6).
Od 18. do 25. januarja 2018 bomo prosili, naj Bog vodi kristjane naproti edinosti »v resnici in ljubezni«.

V četrtek, 18. januarja, bo pri sveti maši ob 9.00 SREČANJE ČLANOV APOSTOLSTVA SV. CIRILA IN METODA, ki združuje molivce za edinost kristjanov.
Zvečer ob 18. uri bomo pri molitveni uri pred Najsvetejšim molili za edinost kristjanov. Vabljeni.

V soboto, 20. januarja, bo ob 20. uri SREČANJE II. ZAKONSKE SKUPINE.

V nedeljo, 21. januarja, bo pri sveti maši ob 11.30 prepeval MARTINOV ZBOR – ljudski pevci iz Nazarij, pod vodstvom Klare Papež.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 21. 1. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Marjan Gselman, 2. berilo: Branka Trebše
  • ob 10.00: 1. berilo: Darko Lovrec, 2. berilo: Karmen Podlesnik Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Jana Sabo Bubanja, 2. berilo: Franc Smole
  • ob 19.00: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič

DUHOVNA ISKRICA
Nobena stvar tako ne spodbudi kot budna pozornost, iskreno spoštovanje, nepričakovana besedica priznanja, ki pride iz življenja in iz resničnosti … Spodbujati – to je eden izmed tisoč obrazov pozorne ljubezni.
(Leon – Joseph Suenens)

SVETNIK TEDNA – ANTON PUŠČAVNIK
Rodil se je v Egiptu okoli leta 250. Že v zgodnji mladosti je ostal brez staršev, zato se je predal puščavniškemu življenju. Vodila ga je želja po globoki samoti. Umaknil se je v grobnico, izkopano v hribovju Pispir pri Rdečem morju, kjer so ga mučile hude skušnjave. K njemu so prihajali ljudje, ki bi mu radi sledili v spokornem življenju, zato je ustanovil skupnost, v kateri je bil učitelj in vodja. Nekaj let pred smrtjo je od svojih učencev zahteval, naj ohranijo skrivnost o mestu njegovega groba. Našli so ga šele leta 561. To je bil kraj velikih čudes. Ljudska pobožnost ga ima za posebnega zaščitnika proti herpesu, ki je dobil ime ogenj sv. Antona. Imajo ga tudi za zavetnika domačih živali, posebej svinj.

YOUCAT – katekizem za mlade
Zakaj je Jezus največji vzornik na svetu? Jezus Kristus je edinstven, ker nam ni pokazal le resničnega Božjega bistva, ampak tudi resnični ideal človeka. (KKC 358–359, 381) Jezus je bil več kot idealen človek. Celo na videz idealni ljudje so grešniki. Zato noben človek ne more biti merilo drugemu človeku. Jezus pa je bil brez greha. Kaj pomeni človečnost in kaj naredi človeka v najresničnejšem pomenu besede neskončno vrednega ljubezni, spoznamo šele v Jezusu Kristusu, ki »nam je postal enak v vsem, razen v grehu« (Heb 4,15). Jezus, Božji Sin, je resnični in pravi človek. Na njem spoznavamo, kakšnega človeka je hotel Bog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.