OZNANILA na zahvalno nedeljo, 4.11.2018

»Ljubi torej Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in vso dušo in vsem mišljenjem in vso močjo. To je prva zapoved. Druga je tej enaka: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Večja od teh ni nobena druga zapoved.« (Mr 12,30-31)

ČLOVEKOVA LJUBEZEN JE ODSEV BOŽJE LJUBEZNI

Za Božje otroke je bistvena oznaka »ljubezen«, in to še preden se razdeli na ljubezen do Boga in do bližnjega. Vsak ljubeči človek, kolikor resnično ljubi, je rojen iz Boga in Boga pozna. Ljubezen je ena izmed razvidnosti novega rojstva, ki smo ga deležni v krstu. Kristjani smo dolžni ljubiti drug drugega, ker je to naša nova narava, ki izhaja iz tega, da nas je Bog ljubil ter nam izrazil najvišjo stopnjo ljubezni s tem, da je poslal svojega Sina kot edinorojenega Pravičnega v naš greh. To je Božja ljubezen, udejanjena na človeški način, in kot takšna je za kristjane prapodoba, prototip in tudi cilj njihove človeške ljubezni, ki bi tako naj postala zgodovinsko žarišče Božje ljubezni, na podoben način, kot je bila v človeški naravi Jezusa Kristusa.
Po: M. Turnšek

NAPOVEDNIK

V sredo, 7. novembra, bomo obhajali 112. OBLETNICO NAŠE BAZILIKE. Papež Pij X. je 7. novembra 1906 cerkev Matere Usmiljenja v Mariboru povzdignil v baziliko. Sveti maši bosta ob 9.00 in 19.00.
Na ta dan lahko verniki, ki obiščejo baziliko, pod običajnimi pogoji prejmejo POPOLNI ODPUSTEK. Za prejem odpustka moramo prejeti zakramenta svete spovedi in obhajila, zmoliti vero ter molitev Očenaš po namenu svetega očeta.

V petek, 9. novembra, bo ob 20. uri SEJA ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA.

V nedeljo, 11. novembra, bo ob 16.30 redno mesečno SREČANJE ČLANOV FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA.

V nedeljo, 11. novembra, bomo praznovali GOD SVETEGA MARTINA. Sveto mašo ob 19.00 bo daroval gospod nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Pri maši bo blagoslov vinogradnikov in njihovega letošnjega pridelka – vina. Po maši bo v dvorani blagoslov vina in martinovanje. Lepo vabljeni vinogradniki (od blizu in daleč) in častilci svetega Martina. Gospodinje prosimo za slano pecivo.

ZAHVALA OB ZAHVALNI NEDELJI
Zahvalna nedelja je dan, ko se lahko Gospodu zahvalimo na tisočere načine. To naj ne bo le zahvala za vodo in zrak, ampak za vse prejete milosti, usmiljenja, odpuščanja, za vse dobrine, ki nam jih podarja vsak dan.
Ob zahvalni nedelji hvala vsem faranom, posebno še tistim, ki več časa, truda in požrtvovalnosti darujete za dobro naše župnije, tistim, ki z rednim sodelovanjem v župnijskem življenju, z delom in s finančnimi sredstvi podpirate delo v naši župniji in samostanu.
Še posebej velja zahvala vsem, ki skrbite za redno čiščenje in krašenje cerkve, pevcem, ministrantom, bralcem pri bogoslužju, sodelavcem Župnijske Karitas, članom ŽPS in GS ter vsem dobrotnikom.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 11. 11. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Zlatko Fleisinger, 2. berilo: Marica Fleisinger
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Jana Sabo Bubanja, 2. berilo: Franc Smole
  • ob 19.00: 1. berilo: člani FSR, 2. berilo: člani FSR

DUHOVNA ISKRICA
Če hočeš srečno živeti, si moraš to zaslužiti tako, da si dobrosrčen do vseh, da jokaš z jokajočimi, da drugim ne zavidaš sreče, da delaš dobro vsem in nikomur nič slabega.
Janez Bosko

ZAHVALNA NEDELJA
Dobri Bog, radi bi se ti
iskreno zahvalili –
ne zgolj za materialne
dobrine, s katerimi
vedno znova obdarjaš
nas in naše bližnje,
temveč bi ti želeli
izreči zahvalo tudi za
številne iskrene poglede,
besede ter ljubezen,
ki po tvoji moči
prihaja v naše življenje.
Vedno znova nas spremljaj s svojim obilnim blagoslovom,
da bomo znali ceniti
življenje in vse, kar nam
je z njim podarjeno.
Phil Bosmans

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.