OZNANILA na 7. velikonočno nedeljo, 2. 6. 2019

JEZUSOVI UČENCI NAJ BODO VSI ENO
Tisti čas je Jezus povzdignil oči k nebu in molil: »Sveti Oče, ne prosim samo za té, ampak tudi za tiste, ki bodo po njihovi besedi verovali vame: da bi bili vsi eno, kakor si ti, Oče, v meni in jaz v tebi, da bi bili tudi oni v naju, da bo svet veroval, da si me ti poslal. In jaz sem jim dal veličastvo, ki si ga dal meni, da bi bili eno, kakor sva midva eno: jaz v njih in ti v meni, da bi bili popolnoma eno. Naj svet spozna, da si me ti poslal in da si jih ljubil, kakor si ljubil mene. Oče, hočem, naj bodo tudi ti, ki si mi jih dal, z menoj tam, kjer sem jaz, da bodo gledali moje veličastvo, ki si mi ga dal, ker si me ljubil pred začetkom sveta. Pravični Oče, svet te ni spoznal, jaz pa sem te spoznal in ti so spoznali, da si me ti poslal. In razodel sem jim tvoje ime in jim ga bom še razodeval, da bo ljubezen, s katero si me ljubil, v njih in bom jaz v njih.« (Jn 17,20-26)

Jezus je v molitvi prosil Očeta …
Kako pride človek do tega, da moli?
Molimo, ker smo polni neskončnega hrepenenja in ker nas je Bog ustvaril v naravnanosti k sebi: »Nemirno je naše srce, dokler ne počije v tebi« (sv. Avguštin). Molimo pa tudi zato, ker molitev potrebujemo. Mati Terezija pravi: »Ker se ne morem zanesti nase, se zanašam nanj, 24 ur na dan.« (KKC 2566–2567, 2591)
Pogosto pozabljamo Boga, bežimo proč od njega in se skrivamo. Bog je vedno tu za nas – četudi se izogibamo misli nanj, četudi ga tajimo. On nas išče, preden ga mi iščemo, hrepeni po nas, kliče nas. Človek se pogovarja s svojo vestjo in nenadoma opazi, da govori z Bogom. Človek se počuti osamljenega, nima nikogar, s katerim more govoriti, in tedaj začuti, da z Bogom vedno lahko govori. Človek je v nevarnosti in izkuša, da Bog odgovarja na njegov klic na pomoč. Moliti je tako človeško, kakor dihati, jesti, ljubiti. Molitev očiščuje. Molitev omogoča upiranje skušnjavam. Molitev krepi v šibkosti. Molitev odvzema tesnobo, podvaja moči, daje večji zanos. Molitev osrečuje.

NAPOVEDNIK

V juniju bomo pri sv. mašah prebirali VRTNICE z naslovom VERUJMO LJUBEZNI, ki jih je napisal jezuitski p. Tomaž Podobnik. Razmišljali bomo o skrivnosti ljubezni Jezusovega Srca. Ko pomislimo, da jo poznamo, se ne zavedamo, da je spoznanje te Božje skrivnosti ena od največjih milosti.

V petek, 7. junija, bo ob 20.00 seja ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA. Člani ŽPS lepo vabljeni.

V nedeljo, 9. junija, bo pri sv. maši ob 10.00 SKLEP VEROUČNEGA LETA. Po sv. maši bodo veroučenci prejeli spričevala.

Prihodnjo nedeljo bo pri sv. maši ob 11.30 prepeval zbor LAUDAMUS pod vodstvom g. profesorja Maksimiljana Feguša.

V soboto, 8. junija, vas vabimo na ŽUPNIJSKO ROMANJE. Obiskali bomo cerkev sv. Barbare pri Oplotnici, Matere Božje na Brinjevi gori nad Zrečami, sv. Martina na Zlakovi ter cerkev Jezusove spremenitve na Rogli. Cena prevoza je 10 €. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni.
Odhod avtobusa bo ob 7.00 izpred bazilike.

V torek, 25. junija, bo v Šentvidu pri Stični DIAKONSKO POSVEČENJE bogoslovca iz naše župnije, dolgoletnega ministranta ROKA ŽLENDRA. Rok pripada misijonski družbi lazaristov (CM) in bo z ostalimi bogoslovci ljubljanske nadškofije prejel diakonsko posvečenje v Šentvidu pri Stični. Tako z veseljem pričakujemo, da bo drugo leto v naši baziliki daroval novo mašo.
Kot župnija se bomo udeležili diakonskega posvečenja. Organiziran bo avtobusni prevoz. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni. Cena prevoza je 12 €.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 9. 6. 2019:

  • ob 8.30: 1. berilo: Zlatko Fleisinger, 2. berilo: Marica Fleisinger
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Jana Sabo Bubanja, 2. berilo: Franc Smole
  • ob 19.00: 1. berilo: člani FSR, 2. berilo: člani FSR

DUHOVNA ISKRICA
NOTRANJA SPREMEMBA
Če se ves čas počutiš nezadovoljen in obžalovanja vreden, potem moraš takoj poskrbeti za notranjo spremembo.
Sreča in nesreča se rojevata iz tvojega notranjega počutja, iz tvojega mišljenja, čustvovanja in iz vsega, kar se zavestno ali podzavestno dogaja globoko v tebi.
Usmeri svoje misli na sončno stran.
Naj tvoje notranjosti ne obvladujejo več temne misli in strasti.
Poskrbi za spremembo!
In če si kristjan, na široko odpri vsa okna svojega srca za čudovito moč Božjega Duha.
Phil Bosmans, Živi vsak dan

DOBRI JEZUS,
šolsko leto se počasi izteka
in k tebi se zatekam s prošnjo,
da mi stojiš ob strani
pri zadnjih šolskih
preverjanjih znanja.
Daj mi moči, da se izkažem
v svoji najboljši luči.
Spremljaj nas na našem
zaključnem šolskem izletu,
da se vsi varno vrnemo domov,
med seboj pa stkemo
tesna in pristna prijateljstva.
V prostih trenutkih,
ki jih bo sedaj iz dneva v dan več,
pa nas skupaj z
nebeško materjo Marijo,
varuj vsakršnih nezgod. Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.