OZNANILA na 4. adventno nedeljo, 23.12.2018

Ko je Elizabeta slišala Marijin pozdrav, je dete v njenem telesu poskočilo; in Elizabeta je bila napolnjena s Svetim Duhom in je z močnim glasom vzkliknila: »Blagoslovljêna ti med ženami in blagoslovljèn sad tvojega telesa! (Lk 1,41-42)

Elizabeta blagoslovi Marijo: starejša gospa izreče mlajši blagoslov. To je zame izredno lepa slika srečanja. Srečanje prinese blagoslov. Latinska beseda za blagoslov »benedicere« pomeni: dober govor, dobro govoriti o kom drugem.
Veliko ljudi poznam, ki mislijo, da so prekleti. V svojem otroštvu so slišali veliko kletvic in zavrnitev: »Nemogoč si. Ne prenesem te. Pojdi stran!« Ti ljudje iščejo blagoslovljene besede, ki jim pravijo, da so dobrodošli na tem svetu, da je v njih nekaj dobrega. K srečanju sodijo besede, ki ogovorijo to dobroto v njih. Besede blagoslova privabijo na dan dobroto v človeku.
Komur je podarjena dobrota, ta postane zmožen tudi sam verjeti v dobroto v sebi.
Anselm Grün

Na adventnem venčku smo prižgali zadnjo svečko. Vse okrog nas žari. Mesto je prepolno lučk, izložbe se bleščijo v neizmernem sijaju, še oblačila, ki jih pripravljamo za praznične dni, imajo bolj sijoč izgled. O tem, da so prazniki pred vrati, priča tudi vonj po prazničnem pecivu in urejanje stanovanja.
Človek – za trenutek se ustavi! Pomisli! Ali v pričakovanju žari tudi tvoje srce?

NAPOVEDNIK

V ponedeljek, 24. decembra, na sveti večer, ne bo svete maše ob 19. uri. Ob 21. uri vas vabimo k POLNOČNICI ZA DRUŽINE. Ob začetku polnočnice bo blagoslov jaslic. Pri sveti maši bo prepeval otroški pevski zbor Mehurčki pod vodstvom Fani Pečar.

V ponedeljek, 24. decembra, bo ob 23.20 BOŽIČNA AKADEMIJA, ki jo pripravlja vokalna skupina Mater Misericordiae.
Ob 24.00 bo SLOVESNA POLNOČNICA. Pri sveti maši bo prepeval župnijski pevski zbor.

V torek, 25. decembra, praznujemo PRAZNIK GOSPODOVEGA ROJSTVA – BOŽIČ.
Pri sveti maši ob 8.30 bo prepeval župnijski pevski zbor pod vodstvom Francija Divjaka in ob orgelski spremljavi Marije Dovečar.
Pri sveti maši ob 10.00 bo prepevala vokalna skupina Mater Misericordiae pod vodstvom Aleša Marčiča.
Pri sveti maši ob 11.30 bo prepeval zbor Laudamus pod vodstvom Maksimiljana Feguša in ob orgelski spremljavi Jožeta Vagnerja.

Na božič bo v baziliki CELODNEVNO ČEŠČENJE SVETEGA REŠNJEGA TELESA. Ker bodo svete maše po nedeljskem urniku, bo Najsvetejše v češčenje izpostavljeno v evharistični kapeli od 15.00 do 18.30. Češčenje bomo sklenili ob 18.30 s petimi litanijami Matere Božje.

BLAGOSLOV SOLI IN VINA
Na praznik sv. Štefana, 26. decembra, bomo pri svetih mašah blagoslavljali sol, na praznik sv. Janeza, 27. decembra, pa vino.

BLAGOSLOV DOMOV
28. in 29. decembra 2018 bomo blagoslavljali domove. Če bi želeli, da blagoslovimo vaš dom, nam to sporočite do 25. decembra. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

Prihodnjo nedeljo, 30. decembra, je PRAZNIK SV. DRUŽINE. Po lepi krščanski navadi bo pri vseh svetih mašah BLAGOSLOV OTROK.

V nedeljo, 30. decembra, vas vabimo na OGLED VSESLOVENSKE RAZSTAVE JASLIC v Protokolarno-razstavnem centru sv. Martina v Sv. Trojici v Slov. goricah ter na ROMANJE K SV. TREM KRALJEM v Benedikt v Slov. goricah. Cena prevoza je 7 €. Odhod avtobusa izpred Modne hiše bo ob 13.00. Prijave sprejemamo do srede, 26. decembra.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 30. 12. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Franc Smole
  • ob 19.00: 1. berilo: Jan Trebše, 2. berilo: Suzana Markovič

Bratje frančiškani vam voščimo blagoslovljene božične praznike!

BOG JE LJUBEZEN
Božje učlovečenje je razodetje neverjetne ljubezni. To je najlepše naznanilo, ki ga je človek kadarkoli prejel. Ta ljubezen je postala človek, postala meso in kri. V osebi Jezusa iz Nazareta, ki je vstopil v zgodovino pred dvema tisočletjema in vse postavil na glavo.
V Jezusu vidimo Boga hoditi po svetu. Jezus je ponudba, Božja ponudba vsem ljudem. Ni samo monopol katoličanov in protestantov, karizmatičnih skupin ali buditeljskih gibanj.
Ni prišel zaradi določene skupine ali stranke. Prišel je k vsem ljudem, ljudem vseh ras in jezikov, vseh usmeritev in vseh časov.
Skrivnost učlovečenja – nekaj čisto novega v verski zgodovini človeštva. Skrivnost učlovečenja je bistvo krščanstva. Skrivnost ljubezni. V krščanstvu gre za ljubezen, za Božjo ljubezen, ki se je upodobila v osebi Jezusa Kristusa. Resnica krščanstva je ljubezen. Resnica krščanstva je Jezus. V krščanstvu ne verjameš v abstraktno resnico, v vrsto dogem, ampak v nekoga, ki te ima rad.
In z Jezusom, ki med nas prihaja na božični praznik, je Bog povedal, kako rad nas ima!
Po: P. Bosmans

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.