OZNANILA na 30. nedeljo med letom, 28.10.2018

Jezus je obstal in rekel: »Pokličite ga!« Poklicali so slepega in mu rekli: »Le pogum, vstani, kliče te!« Odvrgel je svoj plašč, skôčil pokonci in pohítel k Jezusu. Jezus ga je vprašal: »Kaj hočeš, da ti storim?« Slepi mu je dejal: »Rabuní, da bi spregledal!« Jezus mu je rekel: »Pojdi, tvoja vera te je rešila!« Takoj je spregledal in šel po poti za njim. (Mr 10,49-52)

Jezus Kristus posluša proseče klice! Pride in nas prime za dvignjeno roko. Želi nas rešiti, to pomeni osvoboditi tega, kar nas teži, in nas povesti na pot življenja.
Toda pogosto ostaneta naš duh in naše srce slepa. Branita se videti! »Kaj mi koristi, če kličem k njemu? Morda je vendar bolje zaupati v bogastvo in užitke? Se mu mar splača zaupati? Ali res skrbi za vse, ki se k njemu obračajo po pomoč?« Dvomimo nad njim in se zapiramo njegovi dobroti. Niti potrudimo se ne, da bi videli okrog nas znamenja njegove ljubezni: vse, kar ljudje storijo v njegovem imenu, da bi rešili brate in sestre. Zapiramo svojega duha: Nočemo nič več vedeti, nič več slišati, nič več videti.

NAPOVEDNIK

V četrtek, 1. novembra, je zapovedan PRAZNIK VSEH SVETIH. V baziliki bodo svete maše po nedeljskem redu. Od 18. do 19. ure bomo molili rožne vence za rajne.

Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra POPOLNI ODPUSTEK ob obisku pokopališča in molitvi za rajne. Prav tako ga je mogoče prejeti v vseh cerkvah in javnih kapelah 1. in 2. novembra ter na prejšnjo ali naslednjo nedeljo. Za prejem odpustka moramo prejeti zakramenta svete spovedi in obhajila, zmoliti vero ter molitev Očenaš po namenu svetega očeta.

BOGOSLUŽJA ob prazniku vseh svetih NA POBREŽJU, DOBRAVI IN V KAMNICI:
Četrtek, 1. november 2018
10.00 – sveta maša v cerkvi na Pobrežju. Mašo bo vodil nadškof msgr. Alojzij Cvikl.
14.00 – blagoslov grobov na pokopališču Dobrava (pri križu).
14.00 – sveta maša in blagoslov grobov na pokopališču v Kamnici.
15.00 – sveta maša v cerkvi na Pobrežju.
16.00 – blagoslov frančiškanskih grobov na Pobrežju.
20.00 – obisk grobov in molitev mladih za rajne na pobreškem pokopališču. Odhod izpred bazilike bo ob 19.00.

Na zahvalno nedeljo, 4. novembra, bomo pri sveti maši ob 8.30 praznovali OBLETNICE POROK: 5, 10, 15, 20, 25 … Zakonske pare, ki imate obletnico poroke, vabimo, da se pridružite skupnemu zahvalnemu praznovanju. Jubilante prosimo, da nam sporočite prisotnost na tem praznovanju.

NOVEMBRSKA PISMA
Mesec november je posvečen spominu na rajne, ki se jih bomo spominjali v molitvi in pri svetih mašah. V novembrska pisma lahko napišete imena rajnih. Za vse, ki jih boste priporočili v molitev, bomo v mesecu novembru vsak dan ob 19.00 darovali sveto mašo. Za priložene darove, ki bodo namenjeni za ogrevanje, se vam iskreno zahvaljujemo.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 4. 11. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: Martina Majerle, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
  • ob 19.00: 1. berilo: Jan Trebše, 2. berilo: Claudio Korošec

DUHOVNA ISKRICA
Če lahko veruješ, da je Bog, ki te ima rad, ne samo v življenju, še veliko bolj po smrti – potem ti smrt pomeni le tole: Kot otrok najdeš pot domov k Očetu, v deželo, kjer je vse dobro in kjer se življenje šele začenja v večnem »sedaj«.
Phil Bosmans

VERA V VSTAJENJE
Saj ni mogoče, da bi se življenje človeka končalo v temni luknji. Poglejmo raje skozi temačnost smrti k svetlobi, ki jo je Jezus prižgal v vseh človeških teminah.
Kakor nimam težav s sprejemanjem dejstva, da pšenično zrno, ki umre v zemlji, postane cvetoči klas in novo pšenično zrno, tako tudi nimam težav z vero, da bo čudovito bitje človek po svoji smrti na Zemlji vstal v novo življenje, v nebeško vesolje.
Verujem v vstajenje. Ne gre za vstajenje mrtvega telesa, ampak za vstajenje konkretnega človeka v celoti njegovega telesno-duhovnega bitja. Človek bo na novo ustvarjen, čeprav si nove duhovne telesnosti ne moremo predstavljati. Če hočemo o tem kaj reči, se lahko pogovarjamo samo o popolnosti, miru, veselju in sreči: novi ljudje v novi telesnosti v novem stvarstvu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.