OZNANILA na misijonsko nedeljo, 21.10.2018

Jezus pa jih je poklical k sebi in jim rekel: »Veste, da ti, ki veljajo ljudstvom za vladarje, nad njimi gospodujejo in da si prvaki lastijo oblast nad njimi. Med vami pa naj ne bo tako; ampak kdor koli med vami hoče biti velik, bodi vaš strežnik; in kdor koli med vami hoče biti prvi, bodi vsem služabnik. (Mr 10,42-44)

Bog nam »streže« po sočloveku

Kjer živijo ljudje v ljubezni, je Bog med njimi.
Kdor živi v ljubezni, živi zavestno ali nezavedno v magnetnem polju Boga, ki je ljubezen.
Bog je v vsakem človeku, ki te ima rad, kateremu se zdiš vreden truda, ki s teboj hodi in ostaja pri tebi, ko se noči. Bog te gleda z ljubečimi očmi človeka, ki ima razumevanje zate.
Bog je v vsaki dobri besedi, ki te tolaži in spodbuja. Je tudi v roki na tvojem ramenu, ki ti je v oporo, v roki, ki ti kaže pravo pot.
Bog je v ustih, ki te z ljubeznijo poljubljajo, v toplini srca, ki jo čutiš v objemu. Kjer je v srcih doma ljubezen, lahko ljudje govorijo o Bogu in se med seboj razumejo.
Ljubezen. To ni iznajdba človeka.
To je Božji dar, ki prihaja po človeku.
Po: P. Bosmansu

Danes obhajamo misijonsko nedeljo. To je največja solidarnostna akcija na svetu. Z molitvami in zbranimi darovi omogoča obstoj in delitev dobrin Cerkvam po vseh kontinentih. Cerkev je tukaj za najbolj revne. Zato Papeške misijonske družbe prosijo za pomoč župnije po vsem svetu, da bi cerkvene skupnosti lahko obstajale tudi v najrevnejših delih sveta. Zato z veseljem radi prispevajmo svojo molitev in svoj dar, da se bo veselje Jezusa Kristusa lahko širilo po vsej zemeljski obli.
Povzeto po: www.missio.si

NAPOVEDNIK

ROŽNOVENSKA POBOŽNOST
V mesecu oktobru vas vsak večer ob 18.30 vabimo k skupni molitvi rožnega venca.
Molitveni nameni
Ponedeljek, 22. 10.: Za nerojene otroke
Torek, 23. 10.: Za slovensko frančiškansko provinco
Sreda, 24. 10.: Za pedagoške delavce
Četrtek, 25. 10.: Za družine
Petek, 26. 10.: Za žrtve in varnost v prometu
Sobota, 27. 10.: Za mladoporočence
Nedelja, 28. 10.: Za žrtve nasilja

Slovenska Karitas tudi letos v akciji »MANJŠA SVEČA ZA SOČLOVEKA SREČA« poziva k manjši porabi sveč in k uporabi manjših sveč, ki gorijo krajši čas. S tako odločitvijo bomo varovali okolje, ob tem pa lahko privarčevana sredstva podarimo za ljudi v stiski. Svečo lahko dobite v župnijskih in škofijskih prostorih Karitasa. Sveče Karitas vam bodo sodelavci župnijskega Karitasa ponudili po vseh nedeljskih mašah do praznika vseh svetih.

Na zahvalno nedeljo, 4. novembra, bomo pri sveti maši ob 8.30 praznovali OBLETNICE POROK: 5, 10, 15, 20, 25 … Zakonske pare, ki imate obletnico poroke, vabimo, da se pridružite skupnemu zahvalnemu praznovanju. Jubilante prosimo, da nam sporočite prisotnost na tem praznovanju.

NOVEMBRSKA PISMA
Mesec november je posvečen spominu na rajne, ki se jih bomo spominjali v molitvi in pri svetih mašah. V novembrska pisma lahko napišete imena rajnih. Za vse, ki jih boste priporočili v molitev, bomo v mesecu novembru vsak dan ob 19.00 darovali sveto mašo. Za priložene darove, ki bodo namenjeni za ogrevanje, se vam iskreno zahvaljujemo.

ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR želi okrepiti svoje vrste. Zato VABI k sodelovanju NOVE PEVKE IN PEVCE, ki imajo veselje in so pripravljeni del svojega prostega časa nameniti petju v župnijskem zboru ter na ta način obogatiti nedeljska in praznična bogoslužja ter druge slovesnosti v naši župniji.
Zboru se lahko pridružite vsak četrtek na pevski vaji ob 18. uri v pevski sobi ali pokličete zborovodjo in organista Francija Divjaka na tel. št.: 041 558 030.
Kdor poje, dvakrat moli!

Nedelja, 28. oktober – VRNITEV NA ZIMSKI (sončni) ČAS! Uro premaknemo za eno uro nazaj.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 28. 10. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Davor Vohar, 2. berilo: Janko Trebše
  • ob 10.00: 1. berilo: Štefka Humar, 2. berilo: Karmen Podlesnik Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Franc Smole, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
  • ob 19.00: 1. berilo: Claudio Korošec, 2. berilo: Claudio Korošec

GOSPOD, POPELJI NAS

Gospod Jezus Kristus, popelji nas na pot evangelija in oživi misijonarske poklice v svoji Cerkvi po vsem svetu.
Opogumi nas v hoji za teboj, da bomo prepričljivi prinašalci tvojega veselega oznanila v naše župnijske skupnosti in na vse konce sveta.
Daj nam moč, da bomo z veseljem pomagali revnim, trpečim, nesrečnim, zapuščenim in preganjanim.
Z zgledom svoje vere naj prinesemo dvomljivcem polnost življenja.
Prižgi v naših srcih svetlo luč ljubezni,
da bomo prepričljivo znamenje misijonske prenove za naše župnije in skupnosti.
Sveti Duh, ti nas vodi k novemu misijonskemu razcvetu Cerkve.
Molitev s Filipinov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.