Luč miru iz Betlehema 2022

V nedeljo, 18. decembra 2022, nam bodo skavti prinesli LUČ MIRU IZ BETLEHEMA, ki jo boste lahko prejeli pri vseh svetih mašah.
Plamen Luči miru bo v naši baziliki na voljo pred daritvenim oltarjem do 1. januarja, ko obhajamo svetovni dan miru.

Vstani in sveti!
Kaj ti je, da spiš? Vojna, stiske, bolezni, nesreče, osamljenost… Kaj pa ti? Se bojiš? Živiš, kakor da se nič ni zgodilo? Seveda, težko nam je, ko vidimo, kaj vse se dogaja in se nam zdi, da ne moremo nič. Pa vendar je že iskra dovolj, da vname ogenj, in kaplja dovolj, da ga pogasi. Zbudi se! Božič je. Naj ti ne bo vseeno za temo v svetu. Ni ti treba spremeniti vsega, naredi eno dobro delo, pospravi sobo, skuhaj komu kavo, spusti avto predse. Ko boš premaknil sebe, boš obrnil svet. Zaneti iskro, naj v tebi zasije Luč. Vstani in sveti.
(letošnja poslanica)

Dobrodelni namen

Že od samega začetka je Luč miru iz Betlehema dobrodelna akcija, ki vsako leto s prostovoljnimi prispevki pomaga kakšni dobrodelni ustanovi, organizaciji ali pa posameznim osebam, družinam. Ob deljenju plamena Luči miru iz Betlehema se zbirajo prostovoljni prispevki, ki se jih vsako leto nameni otrokom v stiski.

Tudi v letošnjem letu bodo del sredstev namenili v Sklad Sv. Lucije, ki je v osnovi namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in socialnih stiskah naših članov.
S preostankom zbranih sredstev v dobrodelni akciji Luč miru iz Betlehema bodo podprli šolanje otrok v Liberiji ter pomagali družinam v stiski v Sloveniji:

Misijon v Liberiji
Polovico teh sredstev bodo namenili misijonu v Liberiji, kjer Sabina Kern (bivša skavtska voditeljica v Kranju 1), vodi šolo in skupnost Cenacolo. V misijonu skrbijo za sirote in bolne otroke ter opravljajo veliko delo na področju osnovnega izobraževanja in zdravstvene oskrbe. Prav zaradi sredstev, zbranih v dobrodelni akciji, bo njihova šola preživela tudi to šolsko leto in sprejela še nekaj dodatnih otrok. Več o njihovem delu in iskrici, ki jo prižigajo za tamkajšnje otroke, lahko preberete v Sabininem pismu.

Pomoč družinam v stiski
Drugo polovico pa so se odločili nameniti slovenskim družinam, ki se ob naraščajočih stroških in draginji vse pogosteje znajdejo v globokih finančnih stiskah. S pomočjo Karitasa ali Centrov za socialno delo bodo darove namenili najbolj potrebnim in jim vsaj nekoliko omilili prihajajočo zimo in pomlad.

Več info: https://lmb.skavt.net/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.