OZNANILA za 4. velikonočno nedeljo, 7.5.2017

»Resnično, resnično, povem vam: Kdor ne pride v ovčjo stajo skozi vrata, ampak spleza vanjo od drugod, ta je tat in ropar. Kdor pa pride skozi vrata, je pastir ovc. Ko vse svoje spusti ven, hodi pred njimi in ovce gredo za njim, ker poznajo njegov glas. Za tujcem pa ne bodo šle, ampak bodo bežale pred njim, ker ne poznajo glasu tujcev« (Jn 10,1-2.4-5).

Jezus je ljudem vedno govoril s preprostimi prispodobami. Opozarja nas, da kdor ne pride v ovčjo stajo skozi vrata, ampak spleza vanjo od drugod, ta je tat in ropar. Gospod govori jasno. V večno življenje se ne more vstopiti drugod kot skozi vrata, ki so Jezus. On je vrata našega življenja, in sicer ne le večnega življenja, ampak tudi našega vsakdanjega življenja.
Jezus je pot. Pastir pozna svoje ovce in jih vodi. Hodi pred njimi in one gredo za njim. Pot pomeni hoditi za Jezusom na poti življenja, in sicer vsakdanjega življenja. On hodi spredaj in nam kaže pot. Kdor hodi za Jezusom, ne zgreši! Četudi je včasih težko in ne vidi jasno, kaj je treba storiti. Jezus je vrata in tudi pot. Če hodimo za Njim, ne bomo zgrešili. (Po: Papež Frančišek, Vrata, pot, glas)

Danes je dobri pastir duhovnik, ki se trudi, da bi verniki imeli vedno pogrnjeno mizo Božje besede in Božjega kruha. Za vračajoče ima vedno odprta vrata in še bolj odprto srce; ljubi tudi tiste, ki jim ni do vrnitve in jih v molitvi ne neha priporočati Božji ljubezni. Ves živi za svoj poklic, čeprav ga mnogi ne razumejo, mu nekateri podtikajo slabe namene ali mu jemljejo dobro ime. Vse to mu ne jemlje volje do dela in sebe nima za mučenca. (Po: Beseda da besedo)

V petek, 12. maja, in v soboto, 13. maja, bo pri nas PRIPRAVA NA ZAKON. V petek je začetek predavanj ob 18.00, v soboto ob 8.30. Zaročenci lepo vabljeni.

V petek, 12. maja, bo na Ptujski Gori PRAZNOVANJE STOLETNICE MARIJINIH PRIKAZOVANJ V FATIMI. Ob 19.00 bo molitvena ura, ob 20.00 sveta maša in procesija.
Pri nas bomo praznovali obletnico Marijinih prikazovanj na god Fatimske Marije, v soboto, 13. maja.

V nedeljo, 14. maja, bo ob 9.30 SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV.

V nedeljo, 14. maja, bo pri sveti maši ob 11.30 prepeval ZBOR LAUDAMUS pod vodstvom g. profesorja Maksimiljana Feguša in ob orgelski spremljavi g. Jožeta Vagnerja.

V nedeljo, 14. maja, bo ob 16.30 srečanje članov FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA. Bratje in sestre FSR lepo vabljeni.

V nedeljo, 14. maja, vas vabimo na ŠMARNIČNO PEŠ ROMANJE k Sveti Ani. Odhod bo ob 14.00 izpred bazilike Matere Usmiljenja.

V nedeljo, 14. maja, bo ob 18. uri SREČANJE I. ZAKONSKE SKUPINE.

ZAHVALA
Hvala vsem, ki ste v tednu molitve za nove duhovne in redovne poklice še z večjo vnemo in ljubeznijo molili za nove duhovne poklice in svetost poklicanih. Bog vam povrni! Hkrati vas prosimo, da še naprej vztrajate v molitvi. Da ne bi omagali, vas spodbujamo, da se pridružite molivcem Živega rožnega venca.
Kaj je poslanstvo ŽRV? Člani Živega rožnega venca vsak dan molijo eno desetko rožnega venca za edinost Cerkve, za nove duhovne poklice in za svetost ter stanovitnost poklicanih. Danes v svetu manjka več kakor sedem milijonov novih duhovnih poklicev. Vsak duhovni poklic je od nekoga izmoljen. Molitev rožnega venca je odgovor na Jezusovo naročilo: “Žetev je obilna, delavcev pa malo. Prosite torej Gospoda žetve, naj pošlje delavce na svojo žetev” (Mt 9,37.38; Lk 10,2).

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 14. 5. 2017:

  • ob 8.30: 1. berilo: Zlatko Fleisinger, 2. berilo: Marica Fleisinger
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Bernardka Uratnik
  • ob 19.00: 1. berilo: člani FSR, 2. berilo: člani FSR

DUHOVNA ISKRICA
Ni lepšega, kakor je mati, ki ima v naročju svojega otroka in mu s prstom kaže nebo, od koder je prišel. Marija pa je gledala nebesa v lastnem naročju. (Otmar Črnilogar)

Posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni (Amoris laetitia)
»Sv. Janez Pavel II. je posvetil posebno pozornost družini s svojimi katehezami o človeški ljubezni, s Pismom družinam (1984) in predvsem z apostolsko spodbudo O družini (1981). V teh dokumentih je papež označil družino kot „pot Cerkve“ in podal celovit pogled na poklicanost moža in žene k ljubezni. Hkrati je predložil osnovne smernice za družinsko pastoralo in navzočnost družine v družbi. Predvsem pa je /…/ opisal način, kako zakonci v medsebojni ljubezni sprejemajo dar Kristusovega Duha in živijo svojo poklicanost k svetosti«. »V okrožnici Bog je ljubezen (2006) je papež Benedikt XVI. znova načel temo ljubezni med možem in ženo, ki postane povsem jasna šele v luči ljubezni križanega Kristusa /…/. Papež poudarja: „Na izključni in dokončni ljubezni sloneč zakon postane ponazoritev odnosa Boga do njegovega ljudstva in obratno: način, kako Bog ljubi, postane merilo človeške ljubezni.“ Poleg tega v okrožnici Ljubezen v resnici (2009) poudari pomen ljubezni, ki je počelo življenja v družbi /…/ in prostor, kjer se učimo izkustva skupnega dobrega.«
(Tretje poglavje “Poklicanost družine: gledati Jezusa”, podpoglavje “Družina v dokumentih Cerkve”, točki 69 in 70)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.