Verouk

Osnovnošolski verouk

Osnovnošolski verouk je pomeben del otrokove rasti k osebni zrelosti v veri in v življenju z občestvom Cerkve. Otroci se zbirajo pri veroučnih urah od ponedeljka do petka, sodelujejo pri bogoslužju in se udeležujejo še drugih dejavnosti.
Za uspešnost takega oblikovanja je izjemno pomembno sodelovanje s starši otrok, saj je oblikovanje v veri mogoče le, če pri tem sodeluje celotna družina.

razred dan ura katehet
1. razred ponedeljek 17.00 ga. Fani Pečar
2. razred ponedeljek 17.00 ga. Fani Pečar
3. razred ponedeljek 16.00 p. Franc Kovše
4. razred torek 15.00 p. Franc Kovše
5. razred torek 15.00 p. Franc Kovše
6. razred torek 16.00 p. Franc Kovše
7. razred torek 16.00 p. Franc Kovše
8. razred torek 17.00 p. Franc Kovše
9. razred torek 17.00 p. Franc Kovše
POBIRMANCI četrtek 17.00 p. Janez Papa

Srednješolski verouk

Mlad človek, ki oblikuje svojo življensko pot v Cerkvi in preko evangelija, bo gotovo iskal med zelo dobrimi rešitvami svojega življenja. Čeprav se v ponudbi današnjega sveta ponuja mlademu človeku marsikaj bolj uporabnega, je iskanje pravega življenjskega cilja v Cerkvi nekaj posebnega. Pogovarjamo se o temah osebnega zorenja in o aktualnih vprašanjih vere.
Vabimo vas, da se nam pridružite!
Mladinska srečanja vodi br. Janez Papa vsak četrtek ob 17.00.

Verouk za odrasle – Mladi v poklicih

Smo skupina mladih in malo manj mladih odraslih, ki se z veseljem srečujemo vsak petek ob 20. uri in gradimo naše malo občestvo, ki smo ga poimenovali Marijini veroučenci – Mladi v poklicih. Trenutno premišljujemo in se pogovarjamo ob vprašanjih, zapisanih v katekizmu za mlade – Youcat. Občasno Youcat začasno odložimo in se lotimo aktualnega dogajanja v življenju Cerkve, aktualnih družbenih tem, vprašanj, s katerimi se ubadamo v svojih življenjih, ali pa si ogledamo kakšen film in se o njem pogovorimo.
Veseli smo vsakega novega nadobudnega mladega (velja tudi po srcu) odraslega, ki ga zanimajo vprašanja vere, družbe in življenja nasploh.
Skupino vodi p. Benedikt Emberšič vsak petek ob 20.00.