OZNANILA za nedeljo SVETE TROJICE, 11.6.2017

Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.
Kdor vanj veruje, se mu ne sodi; kdor pa ne veruje, je že sojen, ker ne veruje v ime edinorojenega Božjega Sina. (Jn 3,16.18)

OBSIJANI Z LUČJO LJUBEZNI
Oče in Sin se popolnoma darujeta drug drugemu v Svetem Duhu. To je večna Božja sreča. Tega istega Duha Jezus daruje skupnosti Cerkve, ki jo Duh prešinja. V njem se člani Cerkve darujejo drug drugemu. Tako Duh stori, da v skupnosti vlada ljubezen, ki omogoča rast svobode vsakega posameznika in celotne skupnosti. Ljubezen odpravlja sebičnost, tako da nihče nikogar ne ogroža, temveč želi vsak drugemu služiti in ga obogatiti.
Vse to je mogoče v moči evharistije, kjer so vse tri osebe jasno združene in se dotikajo slehernega izmed nas.
Bog živi naše človeško življenje, mi živimo Božje življenje. Tako imamo po Jezusu Kristusu v Svetem Duhu svoboden dostop k Očetu.
Sporočilo krščanstva je veselo sporočilo. Verujemo v Boga, ki je ljubezen, in On želi, da smo srečni. To je Bog, ki želi, da smo v življenju, ki nam ga dan za dnem ponuja kot dar, veseli. Verujemo v Boga, ki je hotel postati človek, da bi njegova ljubezen prišla v toplino človeškega srca.
Med vsemi verstvi sveta je krščanstvo edina vera, kjer se najvišje bitje razodene kot Bog, ki je Ljubezen. Naš Bog Oče ni več oddaljen. Postal je človek v osebi Jezusa iz Nazareta, da bi bila Očetova ljubezen na zemlji vidna, dosegljiva in otipljiva. Še danes želi Bog po Svetem Duhu, ki ga pošilja, prodreti s svojo ljubeznijo na naš hladni planet, v človeška srca, da jih napolni z ljubeznijo in s sedmerimi darovi Sv. Duha.

OBISK NADŠKOFA
V ponedeljek, 12. junija, bo naše birmance obiskal mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Ob 18. uri bo imel srečanje z birmanci, ob 19. uri bo daroval sv. mašo, h kateri ste še posebej vabljeni starši in botri birmancev.

V torek, 13. junija, goduje sv. ANTON PADOVANSKI. Pri obeh sv. mašah bomo delili blagoslovljene Antonove kruhke.

V četrtek, 15. junija, je slovesni in zapovedani praznik SV. REŠNJEGA TELESA IN SV. REŠNJE KRVI.
Sv. maše bodo po nedeljskem redu.

V soboto, 17. junija, bo pri sv. maši ob 9. uri SLOVESNOST SV. BIRME. Zakrament bo podelil ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore. Za župnijo je birma velik praznik, zato vsi vabljeni na praznovanje.

V nedeljo, 18. junija, vas vabimo k TELOVSKI PROCESIJI. Ob 18. uri bo slovesna sv. maša, ki jo bo vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Po njej bo procesija z Najsvetejšim v stolno cerkev. S procesijo želimo Bogu izkazati veselje in hvaležnost za njegovo prisotnost med nami in ponesti Kristusa v naše mesto, v kraj, kjer živimo. Ob 19. ure ne bo sv. maše!

Zaključili smo veroučno leto. Otrokom želimo lepe počitnice. V času počitnic pa jih vabimo na POČITNIŠKE DEJAVNOSTI: letovanje v Strunjanu ter družabne in ustvarjalne počitniške delavnice, ki bodo potekale v našem samostanu: od 3.-4. 7.; 20.-21. 7.; 31. 7.-1. 8.; 24.-25. 8.

V juliju in avgustu bodo vsako sredo ob 10. uri DRUŽABNA POČITNIŠKA SREČANJA ZA ODRASLE (ljudske in narodne pesmi, filmi z versko vsebino, delavnice, humor, kulinarika, pohodi po Martinovi in Slomškovi poti …). Vljudno vabljeni.

V soboto, 1. julija, vas vabimo na ŽUPNIJSKO ROMANJE NA BREZJE. Po romarski maši si bomo ogledali muzej jaslic in obiskali romarsko cerkev v Velesovem. Cena prevoza je 16 €. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 18. 6. 2017:

  • ob 8.30: 1. berilo: Marjan Gselman, 2. berilo: Branka Trebše
  • ob 10.00: 1. berilo: Darko Lovrec, 2. berilo: Karmen Podlesnik Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Bernardka Uratnik, 2. berilo: Anastazija Brkljačič
  • ob 19.00: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič

DUHOVNA ISKRICA
Kjer je ljubezen, tam je Trojica:
ljubeči, ljubljeni in vir ljubezni.

Posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni (Amoris laetitia)
»Kristusov pogled, čigar luč razsvetljuje vsakega človeka /…/, navdihuje pastoralni odnos Cerkve do tistih vernikov, ki živijo skupaj brez poroke ali so se poročili samo civilno ali so se ločili in ponovno poročili. Cerkev se z vidika Božje pedagogike ljubeče obrača na tiste, ki so na nepopoln način deležni njenega življenja: skupaj z njimi prosi za milost spreobrnjenja; spodbuja jih, naj delajo dobro, ljubeče skrbijo drug za drugega in se dajo na razpolago za skupnost, v kateri živijo in delajo. (…) Kadar kak par v taki zvezi doseže opazno trdnost in jo zaznamujejo globoka medsebojna naklonjenost, odgovornost do otrok, sposobnost za premagovanje preizkušenj, to lahko vidimo kot priložnost, da par spremljamo k zakramentu zakona«. »Spričo težkih okoliščin in ranjenih družin si moramo vedno priklicati v spomin splošno načelo: »Pastirji naj se zavedajo, da so iz ljubezni do resnice dolžni dobro razlikovati med različnimi primeri« /…/. Stopnja odgovornosti ni v vseh primerih enaka in obstajajo dejavniki, ki omejujejo sposobnost odločanja. Zato se je treba – medtem ko je nauk jasno izražen – izogibati sodb, ki ne upoštevajo zapletenosti različnih situacij. Treba je upoštevati to, kako ljudje živijo in zaradi svojega stanja trpijo«.
(Tretje poglavje “Poklicanost družine: gledati Jezusa”, podpoglavje “Semena Besede in nepopolni primeri”, točki 78 in 79)

One thought on “OZNANILA za nedeljo SVETE TROJICE, 11.6.2017

  1. “OBSIJANI Z LUČJO LJUBEZNI…”- čudovita in prepričljiva razlaga Božje bližine, troedinosti in ljubezni, ki se podarja nam ljudem , vernikom , živi in prehaja med nami skozi medsebojno darovanje in veselo služenje…☺!

    Zelo obetavno in privlačno dogajanje v župniji tudi skozi počitniške dni, polno veselja in življenja; bravo… to je to!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.