OZNANILA za 4. postno nedeljo, 26.3.2017

Dokler je dan, moramo opravljati dela tistega, ki me je poslal. Pride noč, ko nihče ne more delati. Dokler sem na svetu, sem luč sveta.« Ko je to izgovoril, je pljunil na tla in s slino naredil blato. Pomazal mu je z blatom oči in mu rekel: »Pojdi in se umij v vodnjaku Síloa« (kar v prevodu pomeni Poslani). Odšel je torej in se umil. Ko se je vrnil, je videl. (Jn 9,4-7)

Slepi so tisti, ki:
– mislijo, da vera nima nič opraviti s konkretnim življenjem,
– mislijo, da je kaj drugega bolj zanimivo in pomembnejše od Boga,
– mislijo, da bodo lahko shajali brez vere kot mnogi njihovi prijatelji in kolegi,
– mislijo, da Jezus nasprotuje veselju do življenja.
Gospod, daj vsem tem slepim, da po tvoji milosti spregledajo!
Po: Radio Ognjišče, apr. 2011

Jezus, ti si luč sveta, luč, ki sveti v temi.
Naj tvoja luč v meni premaga temo,
ki se proti resnici bori z dvomom,
strahom, obtoževanjem in nasiljem.
Naj tvoja luč v meni prebudi zaupanje,
pogum, opravičenje in ljubezen, ki izhajajo iz tebe.

NAPOVEDNIK
V soboto, 1. aprila, bo ob 20. uri v pevski sobi seja članov ŽPS. Lepo vabljeni.

KRIŽEV POT
V postnem času vas vabimo k pobožnosti križevega pota ob sredah in petkih po sveti maši ob 9. uri in pred večerno sveto mašo ob 18.30 ter vsako postno nedeljo ob 18.30.
Pri križevem potu bodo sodelovali:
• ministranti – v petek, 31. 3., ob 18.30;
• člani Župnijske Karitas – v petek, 7. 4., ob 18.30;
• člani ŽPS – na veliki petek, 14. 4., ob 15. uri.

V nedeljo, 2. aprila, vas ob 15.00 vabimo na dekanijski križev pot na Gorco pri Malečniku.

Na peto postno nedeljo, 2. APRILA, BO ŽUPNIJSKA KARITAS ZBIRALA POSTNE PRIHRANKE IN HRANO ZA UBOGE. Hrana naj ne bo hitro pokvarljiva.

V nedeljo, 2. aprila, se bo na Radiu Ognjišče začel 12. RADIJSKI MISIJON. Vodili ga bodo lazaristi, ki letos praznujejo 400-letnico vincencijanske karizme. Prvi misijonski govor bo v nedeljo ob 17. uri. Naslednje dni, od ponedeljka do petka, bodo osrednji govori vsak dan ob 17.00.
V dopoldanskem času bo misijonski govor ob 10.15. Po njem bo priložnost za osebni pogovor z misijonarjem po telefonu. Misijonar bo klice sprejemal do 12. ure in med 18. in 20. uro.
Telefonska številka: 01 292 75 19

Na cvetno nedeljo boste lahko v baziliki dobili OLJČNE VEJICE. Darovi, ki jih boste namenili za vejice, bodo za obnovo bazilike.

ROMANJE V MEDŽUGORJE
Od 20. do 23. aprila bomo romali v MEDŽUGORJE. Cena romanja je 140 €. V ceno so vključeni prevoz, 3 nočitve, 2 polna penziona in 1 polpenzion. Odhod bo v četrtek, 20. 4. 2017, ob 5.00. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 2. 4. 2017:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: Martina Majerle, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Bernardka Uratnik
  • ob 19.00: 1. berilo: Jan Trebše, 2. berilo: Lucija Šeme

POSTNO PREDAVANJE
• sobota, 1. april, ob 17. uri:
Marinka Černetič:
Čuječnost v vsakdanjiku družine

DUHOVNA ISKRICA
Kajti on sam je pot, po kateri se splača hoditi, luč, ki se jo splača prižgati, življenje, ki je vredno, da ga živimo, in ljubezen, ki se jo splača ljubiti. (sv. Mati Terezija)

Posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni (Amoris laetitia)
Nova zaveza uči: »Kajti vse, kar je ustvaril Bog, je dobro in ničesar ne smemo zametavati, le da to s hvaležnostjo uživamo« (1 Tim 4,4). Zakon je Gospodov »dar« (prim. 1 Kor 7,7). Ob tem pozitivnem ovrednotenju je hkrati zelo poudarjeno varovanje tega božanskega daru: »Zakon naj spoštujejo vsi in postelja naj ostane neomadeževana« (Heb 13,4). Ta Božji dar vključuje spolnost: »Ne odtegujta se drug drugemu« (1 Kor 7,5).
Sinodalni očetje so spomnili, da Jezus, sklicujoč se »na izvirni namen človeškega para, potrjuje neločljivo zvezo med možem in ženo, ko pravi: ’Mojzes vam je zaradi vaše trdosrčnosti dovolil ločiti se od svojih žená, od začetka pa ni bilo tako’ (Mt 19,8). Neločljivosti zakona (’Kar je torej Bog združil, tega naj človek ne loči’; Mt 19,6) ne smemo razumeti predvsem kot človeku naložen ’jarem’, temveč kot ’dar’ ljudem, združenim v zakonu. (…) Na ta način Jezus pokaže, kako Božja ljubeznivost vedno spremlja pot ljudi, ozdravlja otrdela srca in jih spreminja s svojo milostjo ter jih po poti križa usmerja k njihovemu izvoru. Evangelij jasno pokaže Jezusov zgled, ki je širil oznanilo o zakonu kot polnosti razodetja, ki vnovič vzpostavlja prvotni Božji načrt« (prim. Mt 19,3).
(Tretje poglavje “Poklicanost družine: gledati Jezusa”, podpoglavje “Jezus vnovič vzpostavlja Božji načrt in ga vodi k dovršitvi”, točki 61 in 62)

One thought on “OZNANILA za 4. postno nedeljo, 26.3.2017

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.