OZNANILA za 5. postno nedeljo, 2.4.2017

Odstranili so torej kamen; Jezus pa je vzdignil oči in rekel: »Oče, zahvaljujem se ti, ker si me uslišal. Jaz sem vedel, da me vselej uslišiš, toda zaradi množice, ki stoji okrog mene, sem rekel, da bi verovali, da si me ti poslal.« In ko je to izrekel, je zaklical z močnim glasom: »Lazar, pridi ven!« In umrli je prišel ven. Noge in roke je imel povezane s povoji in njegov obraz je bil ovit s prtom. Jezus jim je rekel: »Razvežite ga in pustite, naj gre!« (Jn 11,41-44)

V evangeliju beremo, kako je Jezus jokal pred Lazarjevim grobom. To lahko povežemo z nami, z današnjim stanjem duha in verske prakse, in brez pretiravanja rečemo, da Jezus joka tudi danes; joka, ker smo se zaradi grehov in slabosti zaprli v grobove. In zato nam danes Jezus kliče: »Lazar, pridi ven! – Kristjan, pridi ven!« Osvobodi in reši se vezi grehov in zaživi novo življenje, ki bo prežeto s Kristusom in ga bo navdihovala evangeljska beseda.

Če verujemo, lahko Jezusu zaupamo svoje življenje, svoje stiske in težave ter svojo krivdo – greh. Jezus ima namreč moč, da obudi in oživi nekaj, kar se zdi mrtvo in propadajoče. Ne glede na število in težo naših grehov Jezus obudi upanje, nam ga vrača in daje življenje.

Danes se na Radiu Ognjišče začenja 12. RADIJSKI MISIJON. Vodili ga bodo lazaristi, ki letos praznujejo 400-letnico vincencijanske karizme. Prvi misijonski govor bo ob 17. uri. Od ponedeljka do petka bodo osrednji govori vsak dan ob 17. uri.
V dopoldanskem času bo misijonski govor ob 10.15. Po njem bo priložnost za osebni pogovor z misijonarjem po telefonu – klice bo sprejemal do 12. ure in med 18. in 20. uro. Telefonska številka: 01 292 75 19

V sklopu radijskega misijona bo v petek, 7. aprila, v naši baziliki SPOVEDNI DAN. Možnost za spoved bo od 7. do 20. ure.

KRIŽEV POT
Danes, 2. aprila, vas ob 15. uri vabimo na dekanijski križev pot na Gorco pri Malečniku.

V sredo, 5. aprila, bo ob 19.30 križev pot mladih po ulicah Maribora – začetek v cerkvi sv. Magdalene, zaključek na Kalvariji. Mladi lepo vabljeni!

V petek, 7. aprila, pri križevem potu ob 18.30 sodelujejo člani Župnijske Karitas.

V soboto, 8. aprila, bomo ob 15. uri IZDELOVALI BUTARE oz. PRESMECE.

V nedeljo, 9. aprila, je CVETNA NEDELJA. Pri vseh mašah bo blagoslov zelenja. Slovesni blagoslov bo ob 10. uri pred baziliko.
Na cvetno nedeljo boste lahko v baziliki dobili OLJČNE VEJICE. Darovi, ki jih boste namenili za vejice, bodo za obnovo bazilike.

SPOVEDOVANJE v velikem tednu bo od ponedeljka do petka od 7. do 12. in od 14. do 19. ure.

Od 20. do 23. aprila bomo romali v MEDŽUGORJE. Cena romanja je 140 €. V ceno so vključeni prevoz, 3 nočitve, 2 polna penziona in 1 polpenzion. Odhod bo v četrtek, 20. 4. 2017, ob 5.00. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 9. 4. 2017:

  • ob 8.30: 1. berilo: Branka Trebše, 2. berilo: Marjan Gselman
  • ob 10.00: 1. berilo: Karmen Podlesnik Marčič, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Bernardka Uratnik, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
  • ob 19.00: 1. berilo: člani FSR, 2. berilo: člani FSR

DUHOVNA ISKRICA
Bog, odvrniti se od tebe pomeni pasti. Obrniti se k tebi pomeni vstati. V tebi ostati pomeni imeti vedno zanesljivo pomoč.
(sv. Avguštin)

Posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni (Amoris laetitia)
»Kristus je odrešil zakon in družino /…/ in ju ponovno vzpostavil po podobi Svete Trojice /…/. Zakonska zaveza, ki je bila ustanovljena ob stvarjenju in razodeta v odrešenjski zgodovini, prejema polno razodetje svojega pomena v Kristusu in njegovi Cerkvi. Zakon in družina prejmeta od Kristusa po njegovi Cerkvi potrebno milost, da pričujeta za Božjo ljubezen in živita kot občestvo. Evangelij družine sestavlja svetovno zgodovino od stvarjenja človeka po Božji podobi in podobnosti /…/ do dovršitve skrivnosti zaveze v Kristusu ob koncu časov z Jagnjetovo svatbeno gostijo /…/«. »Jezusov zgled je vzorec za Cerkev. (…) Svoje javno delovanje je začel z znamenjem, ki ga je naredil na svatbi v Kani /…/. Preživljal je vsakdanje trenutke prijateljstva z Lazarjevo družino in z njegovima sestrama /…/ ter s Petrovo družino /…/. Slišal je jok staršev zaradi njihovih otrok, jim vrnil življenje /…/ in tako razodel pravi pomen usmiljenja, ki vključuje ponovno vzpostavitev zaveze /…/. To se jasno vidi v srečanjih s Samarijanko /…/ in s prešuštnico /…/, v katerih se prebudi zaznavanje greha spričo zastonjske Jezusove ljubezni.«
(Tretje poglavje “Poklicanost družine: gledati Jezusa”, podpoglavje “Jezus vnovič vzpostavlja Božji načrt in ga vodi k dovršitvi”, točki 63 in 64)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.