OZNANILA na Slomškovo nedeljo, 23.9.2018

In sedel je, poklical dvanajstere in jim govoril: »Če kdo hoče biti prvi, bodi izmed vseh zadnji in vsem služabnik.« In vzel je otroka, ga postavil v sredo mednje, ga objel ter jim rekel: »Kdorkoli sprejme katerega izmed takih otrok v mojem imenu, mene sprejme; in kdor mene sprejme, ne sprejme mene, marveč tistega, ki me je poslal.«
(Mr 9,35-39)

SVETA VERA BODI VAM LUČ
V Slomškovem duhu, na današnjo nedeljo, ki je še posebej posvečena njemu, prosimo za dar trdne osebne vere. Naj bo vodilna misel za naše življenje in za naše delovanje Slomškov osebni moto in hkrati njegovo škofovsko geslo: »Vse v večjo čast Božjo in zveličanje duš«.
Večkrat in radi prosimo blaženega Antona Martina Slomška, naj nam s svojim posredovanjem pri Bogu pomaga na poti do poglobljene, žive in trdne vere; vere, ki je dar iz nebes in nam je po našem krstu že zagotovljen in darovan. Naša trdna vera ne bo zgolj kakšen privesek v našem življenju in ravnanju, ampak bomo v Bogu resnično spoznali našega usmiljenega Očeta, ki nas ljubi in se ljubeče sklanja k nam. Tako bo vera za nas postajala vedno bolj zares luč. Luč, ki nam bo svetila na poti življenja in nam bo prinašala upanje ter s tem tako zelo potreben optimizem, ko gre za našo osebno ali za našo skupno prihodnost! Globoka in trdna osebna vera je človeku luč tudi takrat, ko se, bodisi osebno ali povezani v to ali ono skupnost, znajdemo v najrazličnejših teminah, sencah in strahovih, ki nam jih prinaša življenje.
Blaženi škof Anton Martin Slomšek – prosi za nas, za naš slovenski narod in za Cerkev na Slovenskem!
Po: radio.ognjisce.si

NAPOVEDNIK
V petek, 28. septembra, in v soboto, 29. septembra, bo pri nas PRIPRAVA NA ZAKON. V petek je začetek ob 18.00, v soboto ob 8.30. Zaročenci lepo vabljeni.

V soboto, 6. oktobra, bo SREČANJE ZA BOLNE IN OSTARELE. Pri sveti maši ob 9. uri boste lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja. Po maši bomo nadaljevali druženje v samostanski dvorani.
Lepo prosimo, da bolnim in ostarelim omogočite to srečanje. Če kdo nima prevoza, nam sporočite in vas bomo prišli iskat.

SREČANJA SKUPIN
– otroški pevski zbor Mehurčki – petek ob 15.00,
– ministranti – petek ob 17.30,
– mladinska srečanja – četrtek ob 17.00,
– Frama – četrtek ob 20.00,
– FSR – druga nedelja v mesecu ob 16.30,
– odrasli skavti – po dogovoru,
– zakonska skupina I. (p. Franc) – prva nedelja v mesecu ob 17.00,
– zakonska skupina II. (p. Franc) – tretja sobota v mesecu ob 20.00,
– zakonska skupina III. (p. Franc) – četrta sreda v mesecu ob 17.00,
– zakonska skupina I. (p. Janez) – druga sobota v mesecu ob 18.00,
– zakonska skupina II. (p. Janez) – tretja nedelja v mesecu ob 20.00,
– župnijski pevski zbor – četrtek ob 18.00,
– vokalna skupina Mater Misericordiae – sobota ob 20.00,
– pevski zbor Laudamus – ponedeljek ob 19.30,
– biblična skupina – torek ob 10.00,
– molitvena skupina – četrtek ob 18.00,
– verouk za odrasle – petek ob 20.00,
– priprava na zakon – drugi petek in sobota v mesecu,
– ŽPS – prvi petek v mesecu ob 20.00,
– pohodniki po Slomškovi in Martinovi poti – druga ali četrta sreda v mesecu,
– ljudski pevci – enkrat mesečno ob ponedeljkih.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 30. 9. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Franc Smole
  • ob 19.00: 1. berilo: Jan Trebše, 2. berilo: Claudio Korošec

DUHOVNA ISKRICA
Če želimo po stezi popolnosti hoditi, moramo z malim začeti, ne hrepeneti po čudežih velike svetosti, ampak se v vsakdanjih krepostih vaditi. Če hočeš v visok stolp priti, moraš od ene stopnice do druge stopati. Kdor naenkrat previsoko stopi, mu rado spodleti. Toliko majhnih priložnosti imamo: prestati kakšno zoprnost, požreti žal besedo, kakšno sitnost voljno potrpeti, nespamet bližnjemu ne zameriti. To so reči, ki jih vsakdo lahko stori.
bl. Anton Martin Slomšek

SVETNIK TEDNA

26. september
KOZMA IN DAMIJAN

V prvi evharistični molitvi ali kánonu, ki je sedanjo obliko dobil v 5. stoletju, se v spominu svetnikov poleg dvanajsterih apostolov in desetih rimskih mučencev omenjata tudi Kozma in Damijan kot edina svetnika vzhodne Cerkve. To pričuje o njunem prastarem češčenju, ki se je z Vzhoda razširilo tudi na Zahod. Papež Feliks III. jima je dal že na začetku 6. stoletja na rimskem Forumu, na ostankih dveh poganskih templjev, postaviti lepo cerkev. Rimski martirologij za 27. september poroča: »V Egeji, pristaniškem mestu v Ciliciji v Mali Aziji, sta umrla brata in mučenca Kozma in Damijan; med Dioklecijanovim preganjanjem sta morala pretrpeti mnogo mučenj: nadeli so jima verige, ju zaprli v ječo, potem so ju vrgli v morje, ju postavili na grmado, pribili na križ, kamnali in ju streljali s puščicami. Ko sta vse to z Božjo pomočjo nepoškodovana prestala, so ju obglavili. Z njima vred so bili obglavljeni tudi trije njihovi telesni bratje Antim, Leontij in Evrepij.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.