PRIPRAVA na ZAKON

Priprava na zakon je zelo pomemben korak v življenju moškega in ženske, ki načrtujeta svoje skupno življenje. V imenu mariborske dekanije že vrsto let to pripravo pripravljamo bratje frančiškani s sodelavci. Priprava je organizirana tako, da povzema osrednja področja vsebine krščanskega zakona. Priprava poteka preko delavnic, pogovorov z voditeljem, med udeleženci in med zakoncema ter v obliki osebnega dela doma.

Svetujemo, da se za pripravo odločita in prijavita pravočasno. Zaradi lažje organizacije prosimo, da razmislita o prijavi na termin v zimskih mesecih, ko praviloma ni veliko prijavljenih.

TERMINI v letu 2021:
MAREC: 12.-13. 3. 2021 – ta termin je ŽE POLN!
APRIL 1: 16.-17. 4. 2021
APRIL 2: 23.-24. 4. 2021
MAJ: 14.-15. 5. 2021
JUNIJ: 11.-12. 6. 2021
SEPTEMBER: 24.-25. 9. 2021

Na pripravo na zakon se PRIJAVITA preko SPLETNEGA OBRAZCA >>>

Okvirna časovnica priprave:

petek:
18.00: preko videokonferenčne aplikacije Zoom (povezavo dobite po e-pošti)

sobota:
8:30-11.00: preko videokonferenčne aplikacije Zoom
14.00-17.30: preko videokonferenčne aplikacije Zoom

Dostopata lahko tudi do nekaterih besedil, ki vama bodo pri pripravi na zakon gotovo dala mnogo dobrega in vaju tudi kasneje spremljala in spominjala na to, da je zakon nekaj dragocenega, za kar je dobro zapustiti celo tisto, kar je dobro, da bi lahko doživeli, kar je najboljše.

Pregled tem na pripravi za zakon >>>

Nekaj uporabnih besedil:


E-priprava na zakon (Iskreni.net)
E-priprava na zakon je kakovosten 3-mesečni program, s pomočjo katerega se zaročenci preko spletnih forumskih skupin in doživetega skupnega vikenda temeljito pripravijo na zakon. Program poteka že več kot deset let.
Zaročenci se najprej srečajo na spoznavnem srečanju, nato vsebine, pomembne za zakon (pomen in globina zakonske obljube, spolnost, zakonska duhovnost, reševanje konfliktov …) spoznavajo preko vodenih tem, nato pa na vikendu vsebine spoznajo in jih poglobijo. E-pripravo vodijo duhovni voditelji in zakonski pari.

PRIJAVE in več INFORMACIJ pa si lahko preberete na njihovi spletni strani.


Ignacijev dom duhovnosti – Priprava na zakon
Več o tem >>>