OZNANILA na nedeljo SVETEGA PISMA, 28.1.2018

V njihovi shodnici pa je bil prav tedaj človek z nečistim duhom in je zavpil: »Kaj imamo s teboj, Jezus Nazarečan? Si nas prišel pokončat? Vem, kdo si: Sveti, Božji.« Jezus pa mu je zapovedal: »Umolkni in pojdi iz njega!« (Mr 1,23-25)

Obsedenost je huda bolezen. Nobena druga oblast ji ni kos, razen moč Jezusa Kristusa. Človek, ustvarjen za srečo, ne ve, kje naj jo najde. Današnji evangeljski odlomek je eden od odgovorov na to vprašanje. Srečanje z Jezusom, osebna odločitev zanj, prinaša v dušo mir in srečo.
Verjameš v to? Poskusi v svojem vsakdanu in spoznal boš srečo v svojem bistvu.
T. Kompare

NEDELJA SVETEGA PISMA
Bog, naš nebeški Oče, hvala ti za Sveto pismo, za tvojo zapisano besedo. Hvala ti za veliko zgodbo odrešenja, ki je obsežena v njem. In hvala, ker si se odločil, da nam boš spregovoril s preprostimi človeškimi besedami, v našem jeziku, ter se nam tako razodeval in nam postal blizu.
Hvala ti, ker je tvoja beseda prevedena tudi v slovenski jezik, da jo lahko poslušamo, beremo in se vanjo poglabljamo. Zahvaljujemo se ti za vse, ki so že od prvih stoletij skrbeli za tvojo zapisano besedo: hvala ti za pisce, ki si jih navdihnil, in za mnoge prepisovalce, ki so jo ohranjali, včasih tudi za ceno svojih življenj. In hvala ti za vse naše prevajalce, da smemo tvojo besedo brati tudi v našem, domačem jeziku. Blagoslovi, vodi in s svojim Svetim Duhom podpri vse, ki danes pri nas nadaljujejo to poslanstvo. V imenu Jezusa Kristusa, učlovečene Božje Besede. Amen.
Povzeto po: www.svetopismo.si

NAPOVEDNIK
V petek, 2. februarja, na prvi petek v mesecu je PRAZNIK JEZUSOVEGA DAROVANJA – SVEČNICA. Pri vseh svetih mašah, ki bodo po nedeljskem urniku, bomo blagoslovili sveče.

V soboto, 3. februarja, na prvo soboto v mesecu, goduje sveti Blaž. Na ta dan lahko pri vseh svetih mašah prejmete BLAGOSLOV SVETEGA BLAŽA.
Sveti Blaž spada med zavetnike, ki jih častimo v sili. Je zavetnik zoper bolezni vratu in grla, ker je po legendi ozdravil materi sina edinca, ki je požrl ribjo kost. Zaradi te prigode, pa tudi zaradi bližine svečnice, Cerkev na ta dan vernikom podeljuje posebni »blagoslov svetega Blaža«. Duhovnik pri tem vzame dve sveči, zvezani v obliki križa, in ju približa grlu vsakega, ki želi prejeti Blažev blagoslov, pri tem pa moli za blagoslov grla in obvarovanje bolezni ter vsakega drugega zla. Sveti Blaž je bil najprej zdravnik, potem pa škof v Sebasti v Armeniji. Umrl je mučeniške smrti, saj so ga zaradi prej navedenega čudeža neusmiljeno bičali, ga trgali z železnimi kavlji in ga naposled obglavili. To se je po domnevah zgodilo leta 316.

V soboto, 3. februarja, bo ob 20.00 seja ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA. Lepo vabljeni.

V nedeljo, 4. februarja, bo ob 17.00 SREČANJE I. ZAKONSKE SKUPINE.

BLAGOSLOV MATERE (STARŠEV) PRED ROJSTVOM OTROKA
V naši cerkvi lahko mame in očetje, ki pričakujete rojstvo otroka, prejmete (poseben) blagoslov. Z blagoslovom Gospod spremlja vas in vašega otroka s svojo dobroto, bližino in usmiljenjem v času pričakovanja. Za blagoslov se dogovorite v župnijski pisarni.

Od 5. do 8. aprila bomo romali v MEDŽUGORJE. Cena romanja je 140 €. V ceno so vključeni prevoz, 3 nočitve, 2 polna penziona in 1 polpenzion. Odhod bo v četrtek, 5. aprila 2018, ob 5.00. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 5. 2. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Franc Smole, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
  • ob 19.00: 1. berilo: Jan Trebše, 2. berilo: Lucija Šeme

DUHOVNA ISKRICA

Dolžnost slehernega človeka ni samo, da ljubi druge, temveč tudi in predvsem to, da postaja vedno bolj vreden ljubezni drugih. (Alexis Carrel)

Mati Marija dete prinaša v tiho svetišče Večnemu v dar, Božji postavi dekla pokorna za njega daruje golobčkov par. Mati Marija, čuj Simeona, ki Božje dete v rokah drži: Bog, bodi hvaljen, ker luč vseh ljudstev, tvoje rešenje zrejo oči. Mati Marija, meč bo presunil tvoje prečisto, nežno srce, saj darovala dete najdražje si v odrešenje grešne zemlje. Mati Marija, čuj nas otroke: naša življenja združi v svoj dar, v sreči, trpljenju, v smrti, življenju v slavo naj Bogu bodo vsekdar.
Cvetana Priol

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.