OZNANILA na 5. nedeljo med letom, 4.2.2018

Simonova tašča je ležala, ker je bila vročična, in brž so mu povedali o njej. Pristopil je, jo prijel za roko in jo vzdignil. Vročica jo je pustila in ona jim je stregla. Ko pa se je zvečerilo in je sonce zašlo, so prinašali k njemu vse bolnike in obsedene. Vse mesto se je zbralo pred vrati. In ozdravil je veliko bolnikov z različnimi boleznimi in izgnal veliko demonov, ki pa jim ni dovolil govoriti, ker so ga poznali. (Mr 1,30-34)

Zahvaljen, Gospod, za tvoje obilno usmiljenje. Ozdravljal si bolnike, izganjal hude duhove in se v samotni jutranji uri na samem pogovarjal z Očetom. Zato te upamo prositi, da ozdraviš tudi naše rane, da prenočiš pri nas, preden se odpraviš v druge kraje. Mi vsi smo kot Galilejci, žejni tvoje blagovesti. Odpiramo ti vrata svojega doma, povečerjaj z nami kruh in vino z okusom velike noči.
B. Golob, Zahvala za Božji kruh

Pri maši beremo 1. del pastirskega pisma slovenskih škofov.

8. februar – KULTURNI PRAZNIK, dan, ko se še posebej spominjamo našega velikega pesnika Franceta Prešerna.
Naj to ne bo le kulturni praznik, zapisan na koledarju, temveč naj postane tudi praznik za vse nas. Vsaj ta dan si vzemi več časa in prelistaj kakovostno knjigo, obišči kakšno kulturno prireditev, ustanovo ali kaj podobnega. Morda te to spodbudi, da boš znal ceniti našo kulturo tudi ostale dni v letu. Že blaženi Slomšek je poudarjal, kako pomembna je ljubezen do jezika, kulture in naroda. Tudi ta ljubezen nas dela prave kristjane.

NAPOVEDNIK

V ponedeljek, 5. februarja, bomo ob 15. uri pospravili jaslice. Lepo prosimo za pomoč.

V petek, 9. februarja, in v soboto, 10. februarja, bo pri nas PRIPRAVA NA ZAKON. V petek je začetek predavanj ob 18.00, v soboto ob 8.30. Zaročenci lepo vabljeni.

V nedeljo, 11. februarja, goduje Lurška Mati Božja. Pri večerni sveti maši bo LURŠKA PROCESIJA.

V nedeljo, 11. februarja, na god lurške Matere Božje, bomo obhajali 26. SVETOVNI DAN BOLNIKOV. Svetovni dan bolnikov in njegovo bližino naj zaznamuje naša pozornost do bolnikov in trpečih. K temu spodbujajmo tudi tiste, ki so blizu bolnikom in vsem, ki zanje skrbijo.
Vsak prvi petek v mesecu redno obiskujemo bolnike na domovih. Če poznate bolnike in starejše, ki zaradi onemoglosti ne morejo priti v cerkev, nam sporočite in jih bomo obiskali. Bolnikom lahko naši izredni delivci obhajila vsako nedeljo na dom prinesejo sveto obhajilo.
Cerkev povezuje praznovanje svetovnega dneva bolnikov z obletnico prikazovanja Marije v francoskem mestu Lurd, ker so s tem krajem povezana številna uradno potrjena in nepotrjena čudežna ozdravljenja. Cerkev je Marijina prikazovanja potrdila ravno na obletnico prvega prikazanja, zato ta dan obhaja spomin Lurške Matere Božje.

V nedeljo, 11. februarja, bo ob 16.30 srečanje članov FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA. Bratje in sestre FSR lepo vabljeni.

V nedeljo, 11. februarja, bo pri sveti maši ob 11.30 prepeval zbor Laudamus pod vodstvom gospoda profesorja Maksimiljana Feguša in ob orgelski spremljavi gospoda Jožeta Vagnerja.

Od 5. do 8. aprila bomo romali v MEDŽUGORJE. Cena romanja je 140 €. V ceno so vključeni prevoz, 3 nočitve, 2 polna penziona in 1 polpenzion. Odhod bo v četrtek, 5. aprila 2018, ob 5.00. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 11. 2. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Zlatko Fleisinger, 2. berilo: Marica Fleisinger
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Bernardka Uratnik
  • ob 19.00: 1. berilo: člani FSR, 2. berilo: člani FSR

DUHOVNA ISKRICA
Pogosto res ne potrebujemo nič drugega kot to, da imamo ob sebi nekoga, ki nas dobrohotno posluša, ki nas ne poskuša v kaj siliti ali spreobračati, ki zna biti »eno samo uho«. (Metka Klevišar)

SVETNIK TEDNA: SV. APOLONIJA
Živela je v Aleksandriji v Egiptu nekje med 2. in 3. stoletjem. Apolonija je naredila zaobljubo čistosti, da bi se lahko bolje posvetila apostolatu. Bila je že v zrelih letih, ko se je v Egiptu začelo novo preganjanje kristjanov pod vodstvom Filipa Arabskega (234-249). Zaprli so jo, zverinsko pretepli in mučili, ker se ni hotela odreči svoji veri in ni hotela preklinjati Boga. Sama se je vrgla na gorečo grmado, ki so jo pripravili, da bi jo ustrahovali. Sveta Apolonija je zavetnica zobozdravstvenih delavcev. Priporočajo se ji pri zobobolih, saj pravi legenda, da so jo njeni mučitelji tako udarili po čeljusti, da so ji vsi zobje izpadli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.