OZNANILA na 2. postno nedeljo, 28. 2. 2021

NEBEŠKI OČE RAZODENE, DA JE JEZUS NJEGOV SIN

Tisti čas je Jezus vzel Petra, Jakoba in Janeza
in jih same zase peljal na visoko goro.
Vpričo njih se je spreménil.
Njegova oblačila so postala bleščeča, nadvse bela,
da jih tako ne more pobeliti noben belivec na svetu.
In prikazal se jim je Elija z Mojzesom
in pogovarjala sta se z Jezusom.
Oglásil se je Peter in rekel Jezusu:
»Učitelj, dobro je, da smo tukaj.
Postavimo tri šotore: tebi enega, Mojzesu enega in Eliju enega.«
Ni namreč vedel, kaj bi rekel, kajti zelo so se prestrašili.
Narédil se je oblak in jih obsenčil.
In iz oblaka se je zaslišal glas:
»Ta je moj ljubljeni Sin, njega poslušajte!«
Ko so se hitro ozrli naokrog,
niso videli nikogar več razen Jezusa samega, ki je bil z njimi.
In medtem ko so šli z gore,
jim je naróčil, naj nikomur ne pripovedujejo tega, kar so videli,
dokler Sin človekov ne vstane od mrtvih.
To besedo so ohranili zase in se med seboj spraševali, kaj pomeni vstati od mrtvih.
(Mr 9,2-10)

Jezusova spremenitev na gori je v učencih vzbudila strahospoštovanje. Jezusa so videli v božjem sijaju, ki si ga prej niso znali predstavljati.
Njegovo »božjesinovstvo« je potrdil tudi Oče.
Gospod, naj te vedno rad poslušam!

NAPOVEDNIK
V torek, 2. 3., ob 20.00 je srečanje ZAKONSKE SKUPINE JP3 na daljavo.

Na ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM bomo ob 18. uri pred Najsvetejšim molili za nove duhovne poklice in stanovitnost poklicanih.

Na PRVI PETEK smo povabljeni k počastitvi Jezusovega srca, da nas bo tolažil v trpljenju.

V petek, 5. 3., ob 20.00 je srečanje ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA na daljavo.

V soboto, 6. 3., bo od 11h do 15h DELOVNA POSTNA SOBOTA za 5., 6. IN 7. RAZRED.

Prihodnjo nedeljo, 7. 3., ob 21.00 je srečanje ZAKONSKE SKUPINE JP1 na daljavo.

ZAHVALA ZA DAROVE
Radi bi se zahvalili vsem, ki ste darovali svoje darove za poplačilo stroškov obnove oken in sanacije fasade na južni strani samostana. V minulem letu smo prenovili tudi spovednice ter dokončali sistem ogrevanja v cerkvi. Bog povrni za vse!

OSTARELI IN BOLNI
Opažamo, da mnogi bolni in ostareli, potem ko ne morejo več sami priti v cerkev, ostanejo brez duhovne oskrbe. Spodbujamo vse, ki skrbite zanje, da jim omogočite obisk duhovnika na 1. petek v mesecu, ko po domovih prinašamo sv. obhajilo, smo na voljo za sv. spoved in po potrebi tudi sv. bolniško maziljenje. Ne pozabite, da je vsako nedeljo ob 8.30 iz naše bazilike prenos sv. maše po TV Exodus.

KORONAVIRUSNI UKREPI
Od ponedeljka, 4. 1. 2021, je zopet dovoljena udeležba vernikov pri sv. mašah.

Epidemiološki ukrepi določajo, da je lahko istočasno v cerkvah ena oseba ali gospodinjstvo na 30 m2. Za našo baziliko Matere Usmiljenja znaša neto tlorisna površina cerkve 832,6 m2, kar pomeni, da je lahko v cerkvi 27 oseb ali 27 družin istočasno, zato je potrebna PRIJAVA prek spletnega obrazca oz. v župnijski pisarni.

Pred vstopom v cerkev si nadenite zaščitno obrazno masko in si razkužite roke! V cerkvi ohranjajte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Kropilniki z blagoslovljeno vodo so izpraznjeni.

Med sveto mašo je v skladu z vladnim odlokom prepovedano (zborovsko oz. ljudsko oz. solo) petje, vključno s petjem mašnika. Rokovanje ob pozdravu miru se opusti.

Med tednom ob 9h neposredno prenašamo sv. maše preko naše spletne strani, ob nedeljah pa je prenos sv. maše ob 8.30 na TV Exodus.

Do preklica vsa KATEHEZA in srečanja skupin potekajo na daljavo.

SV. OBHAJILO je sedaj mogoče prejeti pri sv. maši. Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. V vrsti za obhajilo ohranjajte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Za SV. SPOVED smo na voljo v spovednicah v cerkvi med vsako sv. mašo. Vstopite z masko, potem ko ste si razkužili roke. Spovednice so prenovljene in imajo urejen prezračevalni sistem, vstopite pa ob zeleni lučki.

MAŠNI NAMENI
V pisarni ali prek spleta lahko naročite MAŠNE NAMENE. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Sprejemamo namene za marec in april.

PAPEŽ FRANČIŠEK
Nagovor pred opoldansko molitvijo,
21. februarja 2021

Nikoli v dialog s hudičem
Vsako leto nas na začetku postnega časa evangelij o Jezusovih skušnjavah v puščavi spominja, da je krščansko življenje, če gre po Gospodovih stopinjah, boj proti duhu zla. Pokaže nam, da se je Jezus hote soočil s Skušnjavcem in ga premagal.
Istočasno pa nas spominja, da je hudiču podeljena možnost delovati nad nami s svojimi skušnjavami. Zavedati se moramo navzočnosti tega zvijačnega sovražnika, ki si želi naše večne obsodbe, našega poloma ter se pripraviti, da se bomo pred njim branili in se z njim bojevali. Božja milost nam zagotavlja skupaj z vero, molitvijo in pokoro, zmago nad sovražnikom. Rad pa bi poudaril eno stvar. V skušnjavah Jezus nikoli ne vstopi v dialog s Hudičem. Nikoli! V svojem življenju Jezus ni nikoli vstopil v dialog s Hudičem. Ali ga je izgnal stran iz obsedencev, ali ga je obsodil in pokazal na njegovo zlobo. Nikoli pa nobenega dialoga. V puščavi se zdi, da je dialog, ko mu Hudič predstavi tri predloge in mu Jezus odgovori. Vendar Jezus ne odgovori s svojimi besedami. Odgovori z Božjo besedo, s tremi odlomki Svetega pisma. To velja za vse nas, ko se približa Zapeljivec in nas začenja zapeljevati, je skušnjava v tem, da bi vstopili v dialog, kakor je to storila Eva.
Vir: www.vaticannews.va

Mašni nameni v tem tednu >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.