Posvetitev vseh vernih, še posebej obolelih s COVID-19

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore bo v ponedeljek, 30. marca 2020, v nadškofijski kapeli ob 21. uri vodil molitveno uro ter ob sklepu posvetil Jezusovemu in Marijinemu Srcu vse verne Slovenke in Slovence, posebej še bolne z virusom COVID-19.

Neposredni prenos bo potekal na Radiu Ognjišče in na uradnem Facebook profilu nadškofa Zoreta.

Zato bomo zvonili ob 21. uri. Tisti, ki imate doma Marijin kip, lahko pred njim prižgete svečo.

Posvetilna molitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Srce Jezusovo, zdravilo duš, ljubljeni Sin in obličje Očetovega usmiljenja, Cerkev, romarica na zemlji v Sloveniji, v narodu, ki je tvoj, se ozira v tvojo odprto stran, izvir odrešenja, in te prosi:
– V tej posebni uri bolečine, pomagaj svoji Cerkvi: navdihuj voditelje narodov, poslušaj uboge in žalostne, dvigni ponižne in stiskane, ozdravi bolne in grešnike, podpri potrte in stiskane, osvobodi jetnike in nas reši pandemije, ki nas prizadeva.

Srce Jezusovo, zdravilo duš, povzdignjeno na križ, ki so se te v dvorani zadnje večerje dotikali prsti učencev, Cerkev romarica na zemlji, v Sloveniji, v narodu, ki je tvoj, te zre kot podobo Očeta, ki objema človeštvo – s tem objemom, ki si ga želimo dati drug drugemu v duhu ljubezni, kot si naročil med umivanjem nog – te prosi:
– V tej posebni uri bolečine, podpiraj otroke, ostarele in najbolj ranljive, opogumljaj zdravnike, medicinske sestre, zdravstvene delavce in skrbne prostovoljce, poveži družine in okrepi med nami državljansko zavest ter solidarnost; bodi luč umirajočim, umrle sprejmi v svoje kraljestvo, odženi od nas vse zlo in reši nas pandemije, ki nas prizadeva.

Srce Jezusovo, zdravnik duš in Sin Svete Device Marije, po Srcu tvoje Matere, ki se mu izroča Cerkev, romarica na svetu, v Sloveniji, v narodu, ki je tvoj že stoletja, in prav tako v toliko drugih deželah, sprejmi posvetitev Cerkve tvojemu Svetemu Srcu. Cerkev se izroča skrbi Brezmadežnega Srca Marijinega, oblikovanega v svetlobi tvoje velike noči in je bilo v Fatimi razodeto trem pastirčkom kot zavetje in pot, ki vodi v tvoje Srce. Naj bo Devica Marija, sveta Fatimska Gospa rožnega venca, zdravje bolnikov in pribežališče tvojih učencev, prerojenih iz tvoje ljubezni na križu. Naj Brezmadežno Srce Marijino, v katerega zaupamo, prosi z nami:
– V tej posebni uri bolečine sprejmi tiste, ki obupujejo, daj novo življenje tistim, ki se tebi posvetijo in s tem prenavljajo stvarstvo in človeštvo. Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.