OZNANILA za mesec JULIJ 2020

NAPOVEDNIK
Slovesnost NOVE MAŠE našega župljana lazarista Roka Žlendra je zaradi koronavirusnih razmer prestavljena na Frančiškovo nedeljo, 4. oktobra 2020.

V mesecih juliju in avgustu je ŽUPNIJSKA PISARNA odprta samo takoj po jutranji in večerni sv. maši. V nujnih primerih pa seveda pozvonite na domofon ali pokličite po telefonu.

V soboto, 11. julija, obhajamo praznik SV. BENEDIKTA, zavetnika Evrope.

V sredo, 15. julija, obhajamo praznik SV. BONAVENTURA, škofa in cerkvenega učitelja, ki je zavetnik frančiškanskih bogoslovcev. Ob tem ne pozabimo moliti in prositi za nove duhovne poklice!

V nedeljo, 26. julija, obhajamo t.i. KRIŠTOFOVO NEDELJO. Pri vseh mašah bomo blagoslovili avtomobile, za vsak srečno prevožen kilometer pa boste lahko darovali za akcijo MIVA., s katero podpiramo slovenske misijonarje in jim tako olajšamo nakup prepotrebnih prevoznih sredstev.

V nedeljo, 26. julija, obhajamo tudi ANINO NEDELJO, ob 10. uri bo sv. maša tudi v naši podružni cerkvi sv. Ane v Ribniškem selu.

V torek, 23. julija, obhajamo praznik SV. BRIGITE, sozavetnice Evrope.

V nedeljo, 2. avgusta, obhajamo praznik DEVICE MARIJE ANGELSKE V PORCIUNKULI, ko lahko prejmete t.i. porciunkulski odpustek. Omenjeni odpustek je sv. Frančišek izprosil od papeža Honorija, da bi lahko vsi ljudje, tudi tisti, ki si niso mogli privoščiti dragih romanj v svete kraje, lahko bili deležni božje milosti. Tako je najprej dobila majhna cerkvica sv. Marije Angelske privilegij za prejem odpustka, kasneje pa se je le-ta razširil na vse cerkve, ki jih upravljamo manjši bratje (frančiškani, kapucini in minoriti).

PAPEŽ FRANČIŠEK
Papeževo sporočilo Konferenci katoliških medijev,
1. julija 2020

Mediji, ki gradijo mostove
»V času, ki je zaznamovan tudi z razdeljenostmi, potrebujemo komunikacijska sredstva in osebe, ki bodo sposobne graditi mostove in varovati življenje.« Tako je zapisal papež Frančišek v sporočilu Združenju katoliških novinarjev ZDA in Kanade, ki od 30. junija do 2. julija organizira Konferenco katoliških medijev. Le-ta zaradi pandemije letos prvič poteka preko interneta.
Sveti oče je najprej izrazil svojo bližino »tistim, ki jih je prizadel virus in tistim, ki so se, tudi za ceno svojega življenja, žrtvovali in si še naprej prizadevajo pomagati našim bratom in sestram v potrebi.«
Vemo, da komunikacija ni le vprašanje poklicne usposobljenosti. Pravi komunikator se z vsem, kar je, posveča blaginji drugih, na vseh stopnjah, od življenja vsakega posameznika, do življenja celotne človeške družine. Ne moremo resnično komunicirati, če nismo vključeni v prvi osebi, če ne izpričujemo osebno resnice sporočila, ki ga predajamo. Poslednji izvor vsake komunikacije je v življenju troedinega Boga, ki z nami podeli bogastvo svojega božjega življenja ter nam naroča, naj ta zaklad posredujemo drugim, združeni v služenju njegovi resnici.«
»Dragi prijatelji, nad vas ter nad delo vaše konference kličem darove milosti, razumevanja in dobrega sveta Svetega Duha.«
Vir: www.vaticannews.va

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.