OZNANILA za mesec AVGUST 2023

NAPOVEDNIK za mesec AVGUST
Tudi v mesecu avgustu je ŽUPNIJSKA PISARNA odprta samo takoj po jutranji in večerni sv. maši. V nujnih primerih pokličite po telefonu.

V sredo, 2. avgusta, obhajamo praznik DEVICE MARIJE ANGELSKE V PORCIUNKULI, ko lahko prejmete t.i. porciunkulski odpustek. Omenjeni odpustek je sv. Frančišek izprosil od papeža Honorija, da bi lahko vsi ljudje, tudi tisti, ki si niso mogli privoščiti dragih romanj v svete kraje, lahko bili deležni božje milosti. Več o tem >>>

Na ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, 3. avgusta, bomo ob 18. uri v češčenje izpostavili Najsvetejše in molili za nove duhovne poklice in svetost poklicanih.

Na PRVI PETEK, 4. avgusta, se srečajte z Bogom v zakramentih sprave in evharistije.

V sredo, 9. avgusta, obhajamo praznik SOZAVETNICE EVROPE sv. Terezije Benedikte od Križa (Edith Stein).

V petek, 11. avgusta, v naši baziliki obhajamo OBLETNICO POSVETITVE CERKVE, ko lahko pri nas prejmete tudi popolni odpustek. Pridružite se nam pri praznovanju pri molitvi bogoslužnega branja in hvalnic ob 7.15 ali pri sv. maši ob 9. uri in 19. uri. Zvečer bo pri nas obhajal slovesnost SREBRNE MAŠE p. Krizostom Komar. Vabljeni! Več o tem >>>

V naši baziliki obhajamo praznik SV. KLARE v soboto, 12. avgusta.

Na praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA, v torek 15. avgusta, vabljeni k bogoslužju kot ob nedeljah. Na predvečer bomo pred večerno sv. mašo ob 18.30 zapeli slovesne litanije Matere Božje. Vabljeni!

V zadnjem avgustovskem tednu, bo na voljo novi URNIK KATEHETSKIH DEJAVNOSTI v naši župniji.

V petek, 25. avgusta, obhajamo praznik SV. LUDVIKA IX., sozavetnika Frančiškovega svetnega reda.

PAPEŽ FRANČIŠEK
29. junija 2023
Sporočilo udeležencem Festivala mladih v Medžugorju

Z veseljem se obračam na vas, ki sodelujete na Festivalu mladih v Medžugorju, saj gre za priložnost za praznovanje in prenovo vaše vere. Rad bi, da bi te dneve živeli kot duhovno romanje, ki vas bo privedlo do srečanja z Gospodom v evharistiji, v češčenju, v spovedi, v svetopisemskih katehezah, v tihi molitvi rožnega venca, pa tudi v pričevanjih.
Letošnja tema, ki je ponujena vašemu premišljevanju, je: »Glejte, to so moja mati in moji bratje« (Mt 12,49).
Evangelist Matej pripoveduje, da so Jezusa, medtem ko je govoril množici, obvestili, da so zunaj njegova mati in njegovi bratje in ga iščejo. Jezus je odgovoril z vprašanjem: »Kdo je moja mati in kdo so moji bratje?« (Mt 12,48). In pokazal je na svoje učence ter rekel: »Glejte, to so moja mati in moji bratje« (Mt 12,49-50).
Jezusova gesta in njegove besede nas globoko prizadenejo, ker se na prvi pogled zdi, da jim manjka spoštovanje do Matere in sorodnikov. Pravzaprav pa nam je s to trditvijo hotel pokazati, da je podreditev Očetovi volji, utrditev povezanosti z Njim, močnejša vez od tiste, ki jo imamo z najbližjimi krvnimi sorodniki.
Vir: www.vaticannews.va

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.