OZNANILA za mesec AVGUST 2021

NAPOVEDNIK za mesec AVGUST
V mesecih juliju in avgustu je ŽUPNIJSKA PISARNA odprta samo takoj po jutranji in večerni sv. maši. V nujnih primerih pa seveda pozvonite na domofon ali pokličite po telefonu.

V ponedeljek, 2. avgusta, obhajamo praznik DEVICE MARIJE ANGELSKE V PORCIUNKULI, ko lahko prejmete t.i. porciunkulski odpustek. Omenjeni odpustek je sv. Frančišek izprosil od papeža Honorija, da bi lahko vsi ljudje, tudi tisti, ki si niso mogli privoščiti dragih romanj v svete kraje, lahko bili deležni božje milosti.

Na ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, 5. avgusta, bomo ob 18. uri v češčenje izpostavili Najsvetejše in molili za nove duhovne poklice in svetost poklicanih.

Na PRVI PETEK, 6. avgusta, se srečajte z Bogom v zakramentih sprave in evharistije. Dopoldne bomo po domovih obiskali bolne in ostarele ter jim prinesli obhajilo ter omogočili sv. spoved. Sporočite, če poznate še koga, ki bi bil vesel našega obiska!

V sredo, 11. avgusta, v naši baziliki obhajamo OBLETNICO POSVETITVE CERKVE, ko lahko pri nas prejmete tudi popolni odpustek. Pridružite se nam pri praznovanju pri molitvi bogoslužnega branja in hvalnic ob 7.15 ali pri sv. maši ob 9. uri in 19. uri.

Na praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA, v nedeljo 15. avgusta, vabljeni k bogoslužju. Pred večerno sv. mašo v soboto in nedeljo bomo ob 18.30 zapeli slovesne litanije Matere Božje. Vabljeni!

Od 15. do 21. avgusta, bo v Strunjanu potekalo ŽUPNIJSKO LETOVANJE za otroke, mladino in mlade družine.

V zadnjem avgustovskem tednu, bo na voljo novi URNIK KATEHETSKIH DEJAVNOSTI v naši župniji.

V sredo, 25. avgusta, obhajamo praznik SV. LUDVIKA IX., sozavetnika Frančiškovega svetnega reda.

PAPEŽ FRANČIŠEK
Med opoldansko molitvijo,
25. julija 2021
Dajmo naše majhnosti Jezusu in on bo iz njih naredil čudež

Zanimivo je videti, kako pride do tega čudeža. Jezus ne ustvari kruha in rib iz nič, ampak izhaja iz tega, kar mu prinesejo učenci. Eden izmed njegovih mu je rekel: »Tukaj je deček, ki ima pet ječmenovih hlebov in dve ribi, a kaj je to za toliko ljudi?« (v. 9). Malo je, skoraj nič, a Jezusu zadostuje.
Poskušajmo se postaviti na mesto tega dečka. Učenci so ga prosili, da razdeli vse, kar ima za jesti. Zdi se, da je nespameten predlog, celo krivičen. Zakaj odvzeti neki osebi, toliko bolj, ker je deček, nekaj, kar si je prinesel s seboj od doma in ima pravico zadržati zase? Zakaj nekomu vzeti vse, ki vsekakor ne zadostuje za potešitev lakote vseh. Človeško je nelogično. Toda za Boga ni. Še več, ravno zaradi tega majhnega zastonjskega daru in zato junaškega, Jezus lahko nasiti vse. To je za nas velik poduk. Pravi nam, da lahko Gospod iz malega naredi veliko to, kar mu damo na razpolago. Vsak dan bi se bilo dobro vprašati: »Kaj danes prinašam Jezusu?« On lahko veliko stori z našo molitvijo, z našim majhnim dejanjem dejavne ljubezni do drugih, celo tudi z našo borno izročitvijo njegovemu usmiljenju. Naše majhnosti Jezusu in on iz njih naredi čudeže. Bog rad deluje tako, da stori velike reči izhajajoč iz majhnih, zastonjskih.
Vir: www.vaticannews.va

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.