OZNANILA na nedeljo KRISTUSA KRALJA, 25.11.2018

Jezus je odgovóril: »Moje kraljestvo ni od tega sveta. Ko bi bilo moje kraljestvo od tega sveta, bi se moji služabniki bojevali, da ne bi bil izročen Judom, toda moje kraljestvo ni od tod.« Pilat mu je rekel: »Torej si ti vendarle kralj?« Jezus je odgovóril: »Ti praviš, da sem kralj. Jaz sem zato rojen in sem prišel na svet zato, da pričujem za resnico. Kdor je iz resnice, posluša moj glas.« (Jn 18,36-37)

KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

Judje so pričakovali mogočnega kralja, ki bo nastopil s silo in z oblastjo, ki bo z vojsko premagal nasprotnike in bo vzpostavil močno kraljestvo, kjer bodo oni, Judje, vladali nad drugimi narodi … Kaj naj s takim kraljem, ki je premagan stal pred njimi?! Proč z njim!
Če bi priznali tega Nazarečana za svojega kralja, bi to pomenilo, da se odrekajo svojim hotenjem in svoji boljši prihodnosti.
Zaradi takih sanj o svetnem kralju, vojaškem vladarju, ki se jim Judje niso hoteli odreči, je Izrael doživel polom. Ker ni mogel v Jezusu kronanem s trnjem, priznati svojega Mesija, Odrešenika, Božjega kralja, je bil zavržen.
Po: J. Kužnik

Ob “kralju sramote” se mora odločiti tudi naša vera v Kristusa. V taki podobi gre namreč Jezus v svoji Cerkvi skozi stoletja svetovne zgodovine. Cerkev je naprej živeči Kristus, je Kristusovo skrivnostno telo! Ob podobi Kristusa Kralja, ki se kaže v svoji nemoči in ponižanju v Cerkvi, so se že mnogi spotaknili. Podoba bičanega in s trnjem kronanega Kralja, ki se razodeva v svojem skrivnostnem telesu Cerkvi, je že marsikaterega zmotila. Ali si tudi ti med njimi?

NAPOVEDNIK

TEDEN KARITAS
Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 26. 11., do nedelje, 2. 12. 2018. Z geslom »MLADOST IZ KORENIN MODROSTI« nagovarja k povezanosti med mladimi in starejšimi.
V sredo, 28. novembra, bo ob 20.00 v dvorani Golovec v Celju DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE. Vstopnice lahko kupite na Slovenski Karitas (01 300 59 60 ali info@karitas.si) in na vseh škofijskih Karitas.

V sredo, 28. novembra, bo ob 20.00 SREČANJE III. ZAKONSKE SKUPINE. Skupina je namenjena zakonskim parom, ki imajo težave s plodnostjo. Pomembno je, da se par, ki se sooča z neplodnostjo, ne zapre v lastno bolečino, ampak ob sopotnikih, ki so jima na tej poti dani, vztraja in odkrije svoje mesto v Božjem načrtu.

V petek, 30. novembra, bo ob 20.00 SREČANJE BRALCEV. Vabljeni tudi novi bralci.

Na prvo adventno nedeljo, 2. decembra, bo pri vseh svetih mašah BLAGOSLOV ADVENTNIH VENCEV. Adventne vence lahko kupite pred mašo na samostanskem hodniku, kjer jih bodo prodajali skavti.

V nedeljo, 2. decembra, bo ob 17.00 SREČANJE I. ZAKONSKE SKUPINE.

Zavod Antona Martina Slomška vabi na Miklavžev dobrodelni koncert, ki bo v ponedeljek, 3. decembra, ob 18.00 uri v Športni dvorani na Vrbanski cesti v Mariboru.
Osrednji gost večera bo Adi Smolar. Sodelujejo tudi učenci in učitelji Glasbene in baletne šole AMS, dijaki Škofijske gimnazije in Dijaškega doma AMS, učenci Osnovne šole montessori in ostali gostje. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili dijakom Škofijske gimnazije, ki prihajajo iz socialno šibkih družin. Vstopnice lahko kupite v Slomškovi knjigarni v Mariboru, v Zavodu A. M. Slomška in na dan prireditve pred vstopom v dvorano.

V torek, 4. decembra, bo ob 17. uri otroke obiskal SVETI MIKLAVŽ. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni do torka, 27. novembra. Prispevek za darilo je 10 € za vsakega otroka.

V adventnem času bo tudi letos po naših domovih romal kip MARIJE, ADVENTNE ROMARICE. Prijave za obisk Marijinega kipa sprejemamo v župnijski pisarni. V soboto, 1. decembra, bo Marija po večerni maši že poromala k prvi družini.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 2. 12. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
  • ob 19.00: 1. berilo: Jan Trebše, 2. berilo: Jan Trebše

SVETNIK TEDNA

SVETI MIKLAVŽ
6. december
Sveti Miklavž je bil škof iz Mire, ki je živel okrog leta 300. Legenda pravi, da je obdaril tri revna dekleta s tremi mošnjami zlata in jim tako omogočil, da so se poročila. Zato je ponavadi upodobljen s knjigo in tremi zlatimi kroglami ali jabolki, ki simbolizirajo mošnje zlata. V zlato knjigo pa Miklavž vpisuje dobra in slaba dela vsakega otroka. Na njegovi poti obdarovanja otrok ga spremljajo angelci in parkeljci.

Spet je leto naokoli in na Miklavžev večer je prav, da tisti pridni otroci, ki so med letom nabrali lep seznam dobrih del, s katerimi so se zapisali v zlato Miklavževo knjigo, pripravijo prostor, kjer bo lahko dobri mož pustil kakšno drobno darilce.
Če pa le utegneš, v teh dneh rezerviraj čas, da se lahko z njim tudi osebno srečaš. Prav gotovo se bo ustavil tudi kje v tvoji bližini, da pokramlja s tistimi, ki ste pridni, in podeli še kakšno spodbudo tudi tistim, ki bi lahko seznam svojih dobrih del še dopolnili.
P. s.: Ob ostalih dobrih delih ne pozabi na molitev – to je ključ, da se obvaruješ nadležnih parkeljcev!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.