OZNANILA na 6. velikonočno nedeljo, 6.5.2018

Kakor je Oče mene ljubil, sem tudi jaz vas ljubil. Ostanite v moji ljubezni! Če se boste držali mojih zapovedi, boste ostali v moji ljubezni, kakor sem se tudi jaz držal zapovedi svojega Očeta in ostajam v njegovi ljubezni. To sem vam povedal, da bo moje veselje v vas in da bo vaše veselje dopolnjeno. To je moja zapoved, da se ljubite med seboj, kakor sem vas jaz ljubil. (Jn 15,9-12)

Edini pravi smisel krščanstva in življenja kristjanov je v tem,
da iz generacije v generacijo širijo Božjo dobroto in ljubezen,
radodarnost in odpuščanje vsem ljudem,
ne glede na raso, jezik in ideologijo.

Krščanstvo mora Božjo ljubezen na Zemlji napraviti opazno, občuteno in otipljivo.

Bog je in je lahko učinkovito prisoten le tam,
kjer mu ljudje v njegovi ljubezni podarjajo roke in noge
in toplino svojega srca.

Vse je povezano:
vera v Boga, vera v ljudi, vera v življenje.
Vse je povezano z »ljubiti in biti ljubljen«.
Kdor nikoli ni bil ljubljen, kdor nikoli ni izkusil ljubezni,
težko veruje v Boga, ki je ljubezen.
Kajti samo v ljubezni je Boga mogoče občutiti in izkusiti.
Samo v ljubezni lahko ljudje najdejo vero.
P. Bosmans, Bog – moja oaza

NAPOVEDNIK

V ponedeljek, torek in sredo so PROŠNJI DNEVI.

GOSPODOV VNEBOHOD
V četrtek, 10. maja, bomo obhajali slovesni praznik, Gospodov vnebohod. Svete maše bodo po nedeljskem redu.
Na ta praznik se spominjamo svetega dogodka, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov vnebohod je poleg velike noči in binkošti eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov. Praznik obhajamo štirideseti dan po veliki noči, saj se je Jezus po svetopisemskem izročilu po vstajenju štirideset dni prikazoval učencem in izbranim pričam, preden je odšel v nebo.

V petek, 11. maja, je ZAČETEK BINKOŠTNE DEVETDNEVNICE v čast Svetemu Duhu.

V petek, 11. maja, in v soboto, 12. maja, bo pri nas PRIPRAVA NA ZAKON. V petek je začetek ob 18.00, v soboto ob 8.30. Zaročenci lepo vabljeni.

V nedeljo, 13. maja, bo pri sveti maši ob 11.30 prepeval zbor Laudamus pod vodstvom g. profesorja Maksimiljana Feguša in ob orgelski spremljavi g. Jožeta Vagnerja.

V nedeljo, 13. maja, bo ob 16.30 SREČANJE za brate in sestre FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA.

V mesecu maju vas vabimo k šmarnični pobožnosti.
Marija je pred nami kot znamenje tolažbe, opogumljanja, upanja. Marija nam pravi. »Upaj si tvegati z Bogom! Poskusi! Ne boj se ga! Opogumi se in tvegaj z vero! Opogumi se in tvegaj z dobroto! Bodi pogumen in tvegaj čisto srce! Skleni zavezo z Bogom in videl boš, da bo prav zaradi tega tvoje življenje postalo široko in razsvetljeno; ne dolgočasno, temveč polno neštetih presenečenj, kajti neskončna Božja dobrota se nikoli ne izčrpa.« Vedno znova se obračaj na Marijo, da bi z njeno pomočjo napredoval v ljubezni ter iz svojega življenja naredil hvalnico Očetu po Sinu in Svetem Duhu. (Benedikt XVI.)

MOLITVENA PODPORA
Za molitveno podporo prosi študent, ki je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe. Za njegovo zdravje bomo pred večerno sveto mašo molili litanije in rožni venec.

SEZNAM BRALCEV
2. nedelja v mesecu:

  • ob 8.30: 1. berilo: Zlatko Fleisinger, 2. berilo: Marica Fleisinger
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Anastazija Brkljačič
  • ob 19.00: 1. berilo: člani FSR, 2. berilo: člani FSR

DUHOVNA ISKRICA
Zaupaj v to, da ti bo Bog vedno znova poslal svojega angela, da se ti bo odpiralo srce in boš odprtega srca izlival ljubezen na vse, s čimer se boš srečeval: na ljudi, pa tudi na živali in stvari okoli sebe, na rože v svojem vrtu … Z vsakim vdihom sprejmi vase Božjo ljubezen – in predstavljaj si, kako veliko srce imaš in kako se vsega okoli tebe dotika Božja ljubezen.
Po: A. Grün, Izkusimo velikonočno veselje

YOUKAT – katekizem za mlade

Kaj je ljubezen?
Ljubezen je svobodna predanost srca. (KKC 2346)
Biti poln ljubezni pomeni, da nam je nekaj tako zelo všeč, da izstopimo iz sebe in se temu predamo. Glasbenik se lahko preda mojstrovini. Vzgojiteljica je lahko z vsem srcem tu za svoje varovance. V vsakem prijateljstvu je ljubezen. Najlepša oblika ljubezni na zemlji je vsekakor ljubezen med moškim in žensko, v kateri se dva človeka darujeta drug drugemu. Vsaka človeška ljubezen je podoba Božje ljubezni, v kateri so vsebovane vse ljubezni. Ljubezen je najgloblja notranjost troedinega Boga. V Bogu je stalna izmenjava in nenehno darovanje. Po preobilju Božje ljubezni smo ljudje deležni večne Božje ljubezni. Čim bolj človek ljubi, tem bolj je podoben Bogu. Ljubezen mora prežeti celotno človekovo življenje, posebno globoko in zaznavno pa je uresničena tam, kjer se mož in žena v zakonu ljubita in postaneta »eno meso« (1 Mz 2,24).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.