OZNANILA na 5. velikonočno nedeljo, 19. 5. 2019

NOVA ZAPOVED MEDSEBOJNE LJUBEZNI

Ko je Juda šel iz dvorane zadnje večerje, je Jezus rekel: »Zdaj je Sin človekov poveličan in Bog je poveličan v njem. Če je Bog poveličan v njem, ga bo tudi Bog poveličal v sebi; in poveličal ga bo takoj. Otroci, le malo časa bom še z vami. Novo zapoved vam dam, da se ljúbite med seboj! Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubíte med seboj! Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste med seboj imeli ljubezen.«
Jn 13,31-35

V premišljevanje vam vedno znova predlagam naslednje Jezusove besede: »Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj« (Jn 13,34).
Vsak človek v sebi nosi hrepenenje, da bi ljubil in bil ljubljen. Kljub temu pa je ljubiti težko in pri ljubezni se srečujemo z mnogo zmotami in neuspehi. /…/ Toda, ali se smemo kljub čustvenim primanjkljajem in razočaranjem ravnodušno prepustiti misli, da je ljubezen utopija in neuresničljiv sen? Nikakor!
papež Benedikt XVI.

Kadarkoli bližnjemu naredite kaj dobrega zato, ker je tudi njega ustvaril Bog in hrepeni po svojem koščku sreče prav tako kot vi po svojem, se boste naučili, da ga boste malo bolj ljubili ali vsaj malo manj sovražili. Krščanska ljubezen torej polagoma vodi tudi v naklonjenost, v drugačen čustveni odnos, čeprav tega v začetku nimamo.
Ko se trudimo biti enako prijazni do vseh, kaj kmalu ugotovimo, da nam je všeč vedno več ljudi in da imamo radi tudi tiste, za katere si tega na začetku niti misliti nismo mogli.
C. S. Lewis

NAPOVEDNIK

V torek, 21. maja, bo ob 17.00 SPOVED ZA BIRMANCE, NJIHOVE STARŠE IN BOTRE.

OBISK NADŠKOFA
V torek, 21. maja, bo naše birmance obiskal mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Ob 18. uri bo imel srečanje z birmanci, ob 19. uri pa bo daroval sv. mašo. K sv. maši še posebej vabimo starše in botre birmancev.

V soboto, 25. maja, bo pri nas SREČANJE IN ZAHVALNA MAŠA SLEPIH IN SLABOVIDNIH SLOVENIJE. Začetek srečanja bo ob 11.00, ob 15.00 bo zahvalna sv. maša, ki jo bo daroval mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl.
Potrebujemo pomoč ljudi, ki bi usmerjali in pomagali slepim in slabovidnim ter pripravili prostor za kosilo.

V nedeljo, 26. maja, bo ob 10.00 SLOVESNOST SV. BIRME. Za župnijo je birma velik praznik, zato vabljeni na praznovanje.

V soboto, 8. junija, vas vabimo na ŽUPNIJSKO ROMANJE. Obiskali bomo cerkev sv. Barbare pri Oplotnici, Matere Božje na Brinjevi gori nad Zrečami, sv. Martina na Zlakovi ter cerkev Jezusove spremenitve na Rogli. Cena prevoza je 10 €. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

V nedeljo zvečer ob 18.30 bodo PETE LITANIJE Matere Božje.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 26. 5. 2019:

  • ob 8.30: 1. berilo: Davor Vohar, 2. berilo: Janko Trebše
  • ob 10.00: 1. berilo: Štefka Humar, 2. berilo: Karmen Podlesnik Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Franc Smole, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
  • ob 19.00: 1. berilo: Claudio Korošec, 2. berilo: Suzana Markovič

PRIDI SVETI DUH
Sveti Duh, bodi pri nas, pridi v naša srca s svojo milostjo. Nauči nas, kaj naj storimo, pokaži nam, kaj naj mislimo, pokaži nam, kaj moramo narediti. Ti ljubiš resnico nad vse, ne dopusti, da bi zabrisali, kar si ti uredil.
Nevednost naj nas ne ovira, odobravanje naj nas ne zavede, napačni oziri naj nas ne zmedejo. Naj bomo v tebi in se v ničemer ne oddaljimo od resnice. Amen.
Youcat, Molitvenik

Sveti Duh kot »dober prijatelj«, ki ga je Bog podaril človeku, da mu stoji ob strani? Zakaj pa ne?!
Sveti Duh daje človeku pogum, s svojo ljubeznijo in predanostjo nas spreminja, iz nas izvabi dobro in najboljše. Njegova bližina nas ozdravlja, nas potolaži. Je nekaj tihega in nežnega, kar moramo zaščititi – me pa tudi prav močno vodi. Je Božja moč in ljubezen, ki me obdaja – in v katero se lahko vselej potopim.
Po: A. Schwarz

KAJ JE BIRMA?
Birma je zakrament, ki dopolni krst in v katerem smo obdarovani z darom Svetega Duha. Kdor se svobodno odloči za življenje Božjega otroka in pod znamenjem polaganja rok ter maziljenja s krizmo prosi za Božjega Duha, prejme moč, da v besedi in
dejanju pričuje za Božjo oblast in ljubezen. Zdaj je polnopraven član Katoliške cerkve. (KKC 1258–1314)
Ko trener pošlje nogometaša na igrišče, mu položi roko na ramo in mu da zadnja navodila. Tako lahko razumemo tudi birmo. Na nas birmovalec položi roko. Stopimo na igrišče življenja. Po Svetem Duhu vem, kaj moramo storiti. On nas je motiviral do konice prstov. Njegovo poslanstvo nam zveni v ušesu. Čutimo njegovo pomoč. Njegovega zaupanja ne bomo razočarali in bomo igro odločili v njegovo korist. Le hoteti moramo in mu prisluhniti.
YOUCAT – katekizem za mlade

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.