OZNANILA na 4. velikonočno nedeljo, 30. 4. 2023

JEZUS JE PASTIR IN VRATA K OVCAM

Tisti čas je rekel Jezus:
»Resnično, resnično, povem vam:
Kdor ne vstopi v ovčjo stajo skozi vrata,
ampak se splazi vanjo drugod, je tat in ropar.
Kdor pa pride skozi vrata, je pastir ovac.
Njemu vratar odpre in ovce poslušajo njegov glas
in svoje ovce kliče po imenu in jih vodi iz staje.
Ko vse svoje spusti ven,
hodi pred njimi in ovce gredo za njim,
ker poznajo njegov glas.
Za tujcem pa ne bodo šle,
ampak bodo bežale pred njim, ker ne poznajo glasu tujcev.«
Jezus jim je povedal to priliko,
pa niso razumeli, kaj jim je govóril.
Jezus je znova spregovóril:
»Resnično, resnično, povem vam:
Jaz sem vrata za ovce.
Vsi, ki so prišli pred menoj, so tatovi in roparji,
toda ovce jih niso poslušale. Jaz sem vrata.
Kdor vstopi skozme, se bo rešil;
hodil bo noter in hodil bo ven in bo našel pašo.
Tat prihaja samo zato, da krade, kólje in uničuje.
Jaz sem prišel, da bi imeli življenje
in da bi ga imeli v obilju.« (Jn 10,1-10)

Skozi vrata vstopa tisti, ki ima dober in pošten namen. Zlobneži pa se splazijo drugod. Dobrega pastirja ovce poslušajo, ker ga poznajo in mu zaupajo. Ko vstopam skozi vrata Jezusa, v njegovem imenu, imam življenje v obilju. Gospod, pošlji nam novih dobrih pastirjev!

NAPOVEDNIK
Pri sv. maši ob 8.30 prepeva ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR.

V torek, 2. 5., je ob 20. uri srečanje ZAKONSKE SKUPINE JP3.

V četrtek, 4. 5., pričenjamo BIRMANSKO DEVETDNEVNICO. Podprimo birmance z molitvijo!

Na ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM bomo ob 18. uri pred Najsvetejšim molili za nove duhovne poklice in stanovitnost poklicanih.

Na PRVI PETEK počastimo Jezusovo srce, ki nam bo dalo obilen blagoslov pri vsem delovanju. Dopoldne bomo obiskali bolnike po domovih.

V petek, 5. 5., je ob 20. uri srečanje ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA.

ŠMARNICE 2023
Jutri pričenjamo s šmarnično pobožnostjo. Ob nedeljah v mesecu maju bomo pred večerno sv. mašo zapeli MARIJINE LITANIJE. Litanije bomo zapeli tudi pri mašah ob 9. uri.
Pri mašah bomo brali iz knjige Aleša Pečavarja GLAS Z GORE: ŽIVLJENJE BOŽJE SLUŽABNICE MAGDALENE GORNIK, ki predstavijo zgled Božje služabnice, ki je prvo mistično izkušnjo doživela že pri rosnih dvanajstih letih. Odločila se je, da bo svoje življenje darovala Jezusu. Bolezen in trpljenje je sprejemala izredno potrpežljivo in vdano zaupala v Božjo voljo. Zaupala je, da s tem dopolnjuje Kristusovo trpljenje za odrešenje vsega človeškega rodu. Naj nam bo njena strma pot zemeljskega življenja v spodbudo pri spreobrnjenju in zaupanje, da ima v Jezusu vse svoj smisel.

ZAKONSKI JUBILEJI
Prihodnjo nedeljo, 7. 5., se bomo pri sv. maši ob 10h spomnili vseh zakonskih jubilejev in obnovili ZAKONSKE OBLJUBE. Vabljeni vsi zakonci, ki letos obhajate okrogle obletnice in tudi vsi ostali, saj je vsako leto skupnega življenja vredno praznovanja!

ROMANJE V LURD
V mesecu maju (24.-28. 5. 2023) bomo romali z avtobusom v Lurd, največji romarski kraj katoliške cerkve, z zanimivimi postanki na poti v Marseillesu, Carcasonnu, Avignonu in ob Azurni obali. Podrobnosti najdete na spletu: www.bazilika.info/romanje-v-lurd-2023
Cena je 465 € pri najmanj 40 potnikih!
Prijave prek spletne strani oz. v poslovalnici agencije Sajko turizem.

SVEČE MATERE USMILJENJA
Na voljo so spominske sveče Matere Usmiljenja, s katerimi lahko obogatite svoje domove ali pa jih podarite tistim, ki ne morejo več v našo baziliko.
Hvala za vse darove, ki jih boste ob tem namenili, saj zbiramo sredstva za obnovo strehe nad dvorano. Bog povrni!

MAŠNI NAMENI
V pisarni ali na spletni strani lahko naročite MAŠNE NAMENE. Z mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Sprejemamo za maj in junij.

PAPEŽ FRANČIŠEK
Kateheza pri splošni avdienci,
26. april 2023
Pričevalci: meništvo in moč priprošnje

Ljubezen do vseh poživlja življenje menihov in se spreminja v njihovo molitev priprošnje. V zvezi s tem bi vam želel predstaviti zgled svetega Gregorja iz Nareka, cerkvenega učitelja. Je armenski menih, ki je živel okoli leta tisoč, in nam zapustil knjigo molitev, v katero je izlita vera armenskega ljudstva, ki je prvo sprejelo krščanstvo; ljudstva, ki se je tesno oklenilo Kristusovega križa in skozi zgodovino veliko trpelo. Sveti Gregor je skoraj vse svoje življenje preživel v samostanu v Nareku. Tu se je naučil preiskovati globine človeške duše ter s povezovanjem poezije in molitve zaznamoval vrh armenske književnosti in duhovnosti. Vidik, ki pri njem najbolj presune, je ravno univerzalna solidarnost, katere razlagalec je.
Med menihi in menihinjami obstaja univerzalna solidarnost. Kar koli se zgodi na svetu, najde mesto v njihovem srcu; v svojem srcu molijo. Srce menihov in menihinj je srce, ki sprejema kakor antena, sprejema vse, kar se dogaja po svetu in za to moli in posreduje. Tako živijo povezani z Gospodom in vsemi. Gregor iz Nareka je zapisal: »Prostovoljno sem si naložil vse krivde, od prvega očeta pa do zadnjega od njegovih potomcev, in se za vse te krivde čutil odgovornega« (Knjiga žalostink, 72).
Vir: www.vaticannews.va

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.