OZNANILA na 3. velikonočno nedeljo, 18. 4. 2021

KRISTUS JE MORAL TRPETI IN VSTATI OD MRTVIH

Tisti čas sta učenca pripovedovala, kaj se je zgodilo na poti
in kako sta prepoznala Jezusa po lomljenju kruha.
Ko so se oni pogovarjali o tem,
je sam stopil mednje in jim rekel: »Mir vam bodi!«
Vznemirili so se in obšel jih je strah. Mislili so, da vidijo duha.
Dejal jim je: »Kaj ste preplašeni in zakaj se vam v srcu oglašajo dvomi?
Poglejte moje roke in moje noge, da sem res jaz.
Potipljite me in poglejte, kajti duh nima mesa in kosti,
kakor vidite, da jih imam jaz.«
Ko je to rekel, jim je pokazal roke in noge.
Ker pa od veselja še niso verjeli in so se čudili, jim je rekel:
»Imate tukaj kakšno jed?«
Ponudili so mu kos pečene ribe. Vzel jo je in jo vpričo njih pojedel.
Nato jim je rekel: »To so besede, ki sem vam jih povedal, ko sem bil še pri vas:
Mora se izpolniti vse, kar je pisano o meni v Mojzesovi postavi, prerokih in psalmih.«
Tedaj jim je odprl um, da so doumeli Pisma.
Rekel jim je: »Tako je pisano: Mesija bo trpel in tretji dan vstal od mrtvih,
in v njegovem imenu se bo oznanilo vsem narodom spreobrnjenje v odpuščanje grehov,
s čimer bodo začeli v Jeruzalemu. Vi ste priče teh reči.«
(Lk 24,35-48)

Jezusa so prepoznali po lomljenju kruha in po prebodenih rokah in nogah. In ker so se še vedno čudili in niso verjeli, je pred njimi pojedel kos pečene ribe.
Ponovno jim je razložil, da se je moralo izpolniti, kar je bilo pisano o njem v postavi, prerokih in psalmih. Spomnil jih je, da so oni priče teh reči.
Gospod, tudi jaz želim biti tvoj pričevalec!

NAPOVEDNIK
Zvečer ob 16.00 je srečanje ZAKONSKE SKUPINE FK na daljavo.

Zvečer ob 19.30 je srečanje ZAKONSKE SKUPINE JP2 na daljavo.

V petek in soboto, 23.-24. 4., bo na daljavo potekal tečaj PRIPRAVE NA ZAKON.

DUHOVNI POKLICI
Od 18. do 25. aprila 2021 bomo v Cerkvi na slovenskem obhajali TEDEN MOLITVE ZA NOVE DUHOVNE POKLICE, njihovo svetost in stanovitnost.
Letošnje geslo se glasi: »Pripadaj, išči in se odloči«.
V tednu molitve vabimo k molitvi, poživímo svojo poklicanost, pričujmo in vabímo k pričevanju življenja, poskrbímo za poglobljeno (čeprav zoom) katehezo … Naša zavzetost za nove duhovniške, redovniške in misijonarske poklice naj postane nalezljiva!
V naši župniji smo v minulem letu obhajali novo mašo lazarista Roka Žlendra. Kljub zaradi koronovirusa okrnjenemu praznovanju smo se skupaj veselili njegove odločitve, da je stopil na pot služenja v duhovniškem poklicu.
Ali je še kdo, ki ga Gospod kliče v duhovniško, redovniško ali misijonarsko poslanstvo? Podprímo vse z molitvijo, da bodo pogumno odgovorili na Gospodov klic!

ZAHVALA KARITAS
V postni akciji zbiranja hrane in higienskih pripomočkov smo zbrali več kot 250 kg hrane in higienskih pripomočkov. Poleg tega ste za potrebe Karitas darovali več kot 330 €.
Bog povrni vsem darovalcem!

KORONAVIRUSNI UKREPI
Od 12. 4. 2021 je zopet možna udeležba pri sv. maši.

Epidemiološki ukrepi določajo, da je lahko v naši cerkvi 27 oseb ali 27 družin istočasno, zato je potrebna PRIJAVA v župnijski pisarni oz. prek spletnega obrazca: www.bazilika.info/mase

Pred vstopom v cerkev si nadenite zaščitno obrazno masko in si razkužite roke! V cerkvi ohranjajte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Kropilniki z blagoslovljeno vodo so izpraznjeni.

Med sveto mašo je prepovedano (zborovsko oz. ljudsko oz. solo) petje, vključno s petjem mašnika. Rokovanje ob pozdravu miru se opusti.

Med tednom ob 9h neposredno prenašamo sv. maše preko naše spletne strani, ob nedeljah pa je prenos sv. maše ob 8.30 na TV Exodus.

VEROUK do nadaljnjega poteka na daljavo.

Za SV. SPOVED smo na voljo v spovednicah v cerkvi med vsako sv. mašo. Spovednice imajo urejen prezračevalni sistem, vstopite pa pri zeleni lučki. Imejte masko in razkužene roke!

MAŠNI NAMENI
V pisarni lahko po vsaki sveti maši naročite MAŠNE NAMENE. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Sprejemamo mašne namene za maj. Namen lahko naročite tudi prek naše spletne strani.

PAPEŽ FRANČIŠEK
Kateheza pri splošni avdienci,
14. aprila 2021

Cerkev, učiteljica molitve
Vse v Cerkvi se rodi iz molitve in vse raste iz milosti molitve. Ko se sovražnik, Hudobec, hoče boriti s Cerkvijo, to najprej naredi tako, da poskuša izsušiti njene izvire in preprečiti molitev. Na primer, to vidimo v določenih skupinah, ki soglašajo, da bodo izvedle cerkvene reforme, spremembe v življenju Cerkve in vseh organizacij, v medijih vse informirajo … Samo z razpravami, samo z mediji. A kje je molitev? Molitev je tista, ki odpira vrata Svetemu Duhu, ki v naprej navdihuje. Spremembe v Cerkvi brez molitve niso spremembe Cerkve. Če izgine molitev, se nekaj časa zdi, da vse lahko gre naprej kot vedno, a kmalu zatem se Cerkev zave, da je postala kakor prazen ovoj, da je izgubila pomembno os, da nima več vrelca topline in ljubezni.
Sveti moški in ženske nimajo lažjega življenja od drugih, nasprotno, tudi oni imajo svoje probleme in, še več, pogosto so predmet nasprotovanj. A njihova moč je molitev, da stalno zajemajo iz neizčrpnega »vodnjaka« matere Cerkve. Z molitvijo ohranjajo plamen svoje vere, kakor se to počne z oljem v svetilkah. In tako hodijo dalje v veri in upanju. Svetniki, ki pogosto v očeh sveta bolj malo veljajo, so v resnici tisti, ki ga podpirajo – ne z orožjem denarja, oblasti in medijev, ampak z orožjem molitve.
Vir: www.vaticannews.va

Mašni nameni v tem tednu >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.