OZNANILA na 28. nedeljo med letom, 13. 10. 2019

POHVALA HVALEŽNEGA OZDRAVLJENCA
Ko je Jezus potoval v Jeruzalem, je hodil med Samaríjo in Galilejo. Ko je prispel v neko vas, mu je prišlo naproti deset gobavih mož. Od daleč so se ustavili in na ves glas govorili: »Jezus, Učenik, usmili se nas!« Ko jih je zagledal, jim je rekel: »Pojdite in pokažite se duhovnikom!« In med potjo so bili ozdravljeni. Ko je eden izmed njih videl, da je bil ozdravljen, se je vrnil in z močnim glasom slavil Boga. Padel je na obraz pred njegove noge in se mu zahvaljeval; in ta je bil Samariján. Jezus pa je odgovóril: »Mar ni bilo deset očiščenih? Kje pa je onih devet? Ali ni bilo nobenega drugega, da bi se vrnil in počástil Boga, razen tega tujca?« In rekel mu je: »Vstani in pojdi! Tvoja vera te je rešila.« (Lk 17,11-19)

Sv. Ciril Aleksandrijski pravi: »Jezus je poslal gobavce duhovniku, da bi bili duhovno ozdravljeni, kakor to zahteva Postava. S tem, ko jih je poslal, je za njimi poslal tudi ozdravitev, da so bili tako ozdravljeni med potjo.« Sv. Atanazij pa pravi: »Samarijan je na ozdravitev odgovoril tako, da je hvalil in slavil Jezusa za prijeto dobroto.« Sv. Ciril Aleksandrijski nadaljuje: »Devet nehvaležnežev pa se ni zavedalo eshatološkega pomena tega, kar se jim je zgodilo, torej tega, da je z Jezusom prišlo Božje kraljestvo.«
Vir: hozana.si

NAPOVEDNIK
Popoldne ob 16. uri je pri sv. Janezu Bosku SLAVLJENJE ZA DRUŽINE.

Popoldne ob 16.30 je srečanje bratov in sester FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA. Vabljeni tudi vsi, ki jih zanima sv. Frančišek!

V soboto, 19. 10., ob 9. uri bo NADŠKOFIJSKO SREČANJE MINISTRANTOV in kviz. Srečanje se bo odvilo v prostorih župnije MB – Sv. Janez Bosko.

V soboto, 19. 10., ob 17. uri bo srečanje ZAKONSKE SKUPINE FK2.

MISIJON 2019

 • Torkove KATEHEZE O VERI, v Slomškovi dvorani na Slomškovem trgu 20 ob 19.30:
  • • 15. 10. 2019: dr. MIRAN ŠPELIČ OFM, Vera Cerkve
 • Četrtkovi VEČERI O VZGOJI, v župniji sv. Janeza Boska (Engelsova 66) ob 19. uri:
  • • 17. 10. 2019: dr. DRAGO JEREBIC, Zasvojenost z alkoholom
 • MISIJONSKI SPOVEDNI PETKI so pri nas, v stolnici in pri salezijancih vse petke v oktobru in novembru, od 8h do 12h in od 15h do 19h.

MISIJONSKA RAZSTAVA
Ob 20-letnici smrti B. sl. Andreja Majcna SDB poteka od 6. do 20. oktobra 2019 v prostorih župnije MB – Sv. Janez Bosko, Engelsova 66.
Ob raznih obletnicah in sklepu škofijskega postopka za beatifikacijo Božjega služabnika Andreja Majcna bodo predstavljeni nekateri velikani misijonskega poslanstva: Majcen, Saksida, Kramar … Razstavo si je možno ogledati vsak dan ob določenih urah dopoldne in popoldne; za organizirane skupine v skladu z dogovorom – kadarkoli.
Informacije in kontakt za dogovor: Tone Ciglar, 041-317-318

NEDELJA OB 7. URI
Že nekaj časa opažamo manjši obisk sv. maše ob nedeljah ob 7h zjutraj, tako smo na srečanju župnijskega pastoralnega sveta sklenili, da ob prehodu na zimski oz. sončni čas (zadnja nedelja v oktobru), prenehamo z obhajanjem te sv. maše. Vabimo vse, da se pridružite sv. maši ob 8.30 ali ob kateri drugi uri. Hvala za razumevanje!

KRSTI, POROKE, POGREBI
V mesecu septembru ni bil nihče krščen.
POROKE: Rok Petrovič in Eva Nike Cvikl, Carlo Atti in Tadeja Gaserin ter ena zlata poroka.
POKOPALI smo pet oseb: Vero Feguš, Dragico Ferleš, Lili Ano Hajnrih, Pavlino Krajnc in Martino Marinkovič. Naj počivajo v miru!

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 20. 10. 2019:

 • ob 8.30: 1. berilo: Marjan Gselman, 2. berilo: Branka Trebše
 • ob 10.00: 1. berilo: Darko Lovrec, 2. berilo: Karmen Podlesnik Marčič
 • ob 11.30: 1. berilo: Franc Smole, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
 • ob 19.00: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič

SVETNIK TEDNA
SV. MARJETA MARIJA ALACOQUE
16. oktober
Pobudnica češčenja Srca Jezusovega, h kateremu jo je spodbujal Jezus z več videnji v samostanu v Paray-le-Monialu (1772–1775). Pri zadnjem ji je Gospod odkril svoje srce in ji spregovoril: »Glej, to srce, ki je tako silno ljubilo ljudi in ni ničesar opustilo, da se zanje izčrpa in použije, da jim dokaže svojo ljubezen … Toda namesto hvaležnosti prejema od njih le nehvaležnost.« Zato ji naroča, naj poskrbi, da se vpelje v petek po osmini sv. Rešnjega telesa poseben praznik, da se bo častilo njegovo Srce s svetim obhajilom in zadoščevanjem.

Gospod zato želi, da bi ljudje s posebno častjo obdajali njegovo presveto srce, da bi v naših dušah spet obnovil sadove odrešenja. (sv. Marjeta Alacoque)

Božje srce je neskončno morje darov, v katere naj vsi stiskani potopijo svoje težave. Neskončno morje radosti, v kateri takoj utone naša žalost; morje ponižnosti, v kateri se razblini naš napuh; morje usmiljenja do vseh bednih in morje ljubezni, v kateri se izgubi vsa naša nebogljenost.
(sv. Marjeta Alacoque)

Vir: revija.ognjisce.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.