Molitev za mir v Ukrajini

Dobri Bog,
ko spremljamo novice o napredovanju vojne, molimo in prosimo za spremembo src in misli, za umiritev razmer v Ukrajini ter povrnitev dialoga.
Prosimo te za varnost in zaščito prebivalcev Ukrajine in mir v njihovi državi. Odpri svetovnim voditeljem oči, da bi spoznali, da je svet naš skupni dom in da narode veliko več stvari združuje, kot ločuje, ter bi se odvrnili od vojne in bili sposobni najti mirno rešitev.
Molimo tudi, da svet ne bi gledal stran od vojne in bi občutljiv za bolečino prizadetih pomagal tako pri vzpostavitvi miru kot prizadetim in vsem, ki bežijo pred napadi.
Oče, varuj Evropo, vlivaj nam poguma in zaupanja v Tvoje varstvo in pomoč. Pomagaj nam, da bomo posebej v času preizkušenj trdni v veri, da si bomo prizadevali za resnico, svobodo in mir. Amen.


Kralj miru,
prosimo Te, da pomagaš povsem ustaviti spopad v Ukrajini, da bi lahko ljudje ponovno zaživeli v miru. Pomagaj jim razrešiti njihovo zapleteno situacijo z vso svojo previdnostjo. Odpri skrinjo modrosti in vedenja, da bo njihovo dostojanstvo obnovljeno in vse krivice popravljene. Amen.


Jezus,
kličemo k Tebi, da zaustaviš načrt uničenja in odvrneš od Ukrajine vse hudo, kar se pripravlja zoper njo. Pomagaj tudi vsem njihovim zaveznikom, prijateljem in prostovoljcem, da bi uspešno udejanjali svoje poslanstvo. Ojačaj željo po pogovoru in iskanju dobrih rešitev za dolgotrajni mir. Amen.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.