Koronavirusni ukrepi

Od četrtka, 14. 4. 2022, uporaba zaščitnih mask pri bogoslužju ni več obvezna. Še vedno pa si razkužujmo roke!
Več o tem >>>


Od ponedeljka, 21. 2. 2022, je mogoča udeležba pri bogoslužju brez obveznosti pogojev PCT.
Več o tem >>>


Od ponedeljka, 8. 11. 2021, je poleg pogojev PCT treba upoštevati tudi uporabo ustrezne maske (kirurške ali FFP2 – maske iz blaga ne zadoščajo!).
Več o tem >>>


Od srede, 15. 9. 2021, je za udeležbo pri verskih obredih potrebno izpolnjevati pogoje PCT (prebolelost, cepljenje, testiranje).

Dragi verniki in obiskovalci naše cerkve, bazilike Matere Usmiljenja!
Hvala ker se držite teh določil in s tem skrbite za skupno dobro vseh, da se bo nekontrolirano širjenje virusa ustavilo in zdravstveni sistem ne bo klecnil.

PREBOLELOST
Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 240 dni.
CEPLJENJE
Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju. Imetniki digitalne identitete lahko potrdilo pridobijo tudi na spletnem mestu zVem.
TESTIRANJE
Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.
Vir: NIJZ, #CepimoSe

Za otroke do 15 let pogoji PCT niso potrebni.
Več o tem >>>


Od četrtka, 9. 9. 2021, je določeno, da je izvajanje verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja dovoljeno pod pogojem, da osebe, ki izvajajo versko oziroma duhovno vzgojo in izobraževanje izpolnjujejo pogoj PCT. Enako je pogoj PCT predpisan za vse veroučence in udeležence, razen za otroke do 12. leta starosti. Otroci in ostali udeleženci po 12. letu starosti morajo izpolnjevati pogoj PCT. Pri bogoslužju v cerkvah je zopet potrebna medsebojna razdalja 1,5 metra.Več o tem >>>


Od petka, 2. 7. 2021, je določeno, da je pri verskih obredih v cerkvah in na prostem razdalja med udeleženci najmanj 1 meter (razen med osebami iz skupnega gospodinjstva). Več o tem >>>


Od petka, 14. 5. 2021, je določeno, da je lahko istočasno v cerkvah ena oseba ali družina na 10 m2. Za našo baziliko Matere Usmiljenja znaša neto tlorisna površina cerkve 832,6 m2, kar pomeni, da je lahko v cerkvi 83 oseb ali 83 družin istočasno. Odslej je dovoljeno tudi zborovsko petje (z maskami). Več o tem >>>


Od petka, 7. 5. 2021, je določeno, da je lahko istočasno v cerkvah ena oseba ali družina na 20 m2. Za našo baziliko Matere Usmiljenja znaša neto tlorisna površina cerkve 832,6 m2, kar pomeni, da je lahko v cerkvi 41 oseb ali 41 družin istočasno. Več o tem >>>


Od petka 23. 4. 2021 je pri bogoslužju dovoljeno cerkveno LJUDSKO PETJE (zborovsko še ne). Več o tem >>>


Od ponedeljka, 12. 4. 2021, zopet dovoljena udeležba pri bogoslužju, pod že znanimi pogoji ene osebe na 30 m2. Zato je potrebna predhodna PRIJAVA >>>
Več o tem >>>


Od 1. 4. do 11. 4. 2021 bodo vsa bogoslužja potekala BREZ udeležbe ljudstva. Več o tem >>>


Od ponedeljka 4. 1. 2021 je spet dovoljena udeležba vernikov pri sv. mašah. Potrebna je PRIJAVA >>>


Od 29. 3. 2021 kateheza spet poteka v živo.


Epidemiološki ukrepi določajo, da je lahko istočasno v cerkvah ena oseba ali družina na 30 m2. Za našo baziliko Matere Usmiljenja znaša neto tlorisna površina cerkve 832,6 m2, kar pomeni, da je lahko v cerkvi 27 oseb ali 27 družin istočasno.

Med tednom ob 9h neposredno prenašamo sv. maše preko naše spletne strani, ob nedeljah pa je prenos sv. maše ob 8.30 na TV Exodus.

SV. OBHAJILO je sedaj mogoče prejeti pri sv. maši. Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. V vrsti za obhajilo ohranjajte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Za SV. SPOVED smo na voljo v spovednicah v cerkvi med vsako sv. mašo. Vstopite z masko, potem ko ste si razkužili roke. Spovednice so prenovljene in imajo urejen prezračevalni sistem, vstopite pa ob zeleni lučki.

Molimo za zdravje >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.