Romanje v Lurd, 18. – 22. 5. 2022

Romali bomo v organizaciji agencije Sajko Turizem.

Prijave in informacije >>>

5-DNEVNI PROGRAM
Romanje v Lurd, največji romarski kraj rimokatoliške cerkve z zanimivimi postanki na poti v Marseillesu, Carcasonnu, Avignonu in ob Azurni obali. Za duhovno vodstvo bo skrbel pater Janez Papa, frančiškan.

1. dan: Odhod iz Maribora opolnoči. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani, … Prestop meje na Fernetičih in vožnja preko Italije na relaciji Benetke–Verona–Brescia–Cremona–Ventimiglia, Verone, z vmesnimi postanki. V dopoldanskem času prestop v Francijo in potovanje mimo Azurne obale v Provanso. Prihod v turistično in pristaniško mesto MARSEILLES v popoldanskem času. Krajši ogled glavnih znamenitosti mesta (staro mestno jedro s katedralo, starim pristaniščem, mestno hišo …) in vzpon na hrib do znamenite romarske bazilike – Notre Dame de la Garde. Maša v cerkvi. Sledi še vožnja proti mestu Nimes, nastanitev v hotelu nekje na tem območju in nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljujemo potovanje mimo Montpelliera in Narbonna do srednjeveškega mestece CARCASONNE. Krajši ogled utrjenega starega mesta. vožnja mimo Tolousa in prihod v romarsko središče LURD v kasnejših popoldanskih urah. Nastanitev in prvi ogled mesteca ter sakralnih objektov. Maša v eni izmed cerkva. Večerja. Po večerji udeležba pri procesiji lučk. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku maša v eni izmed cerkva v slovenskem jeziku. Sledi ogled filma o Lourdesu in Bernardki. Po ogledu pa sprehod skozi starejši del mesteca z obiskom, Bernardkine rojstne hiše in izbe kjer je živela v času prikazovanj. Popoldan prosto za individualne oglede, molitev, možnost kopanja v vrelcu zdravilne vode …. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Jutranja maša in tudi že odhod iz Lurda. Vožnja po isti poti nazaj mimo Toulousa proti sredozemskemu morju. V popoldanskem času postanek v papeškem mestu AVIGNON, ogled starega jedra s papeško palačo (zunanji ogled), nato nadaljevanje vožnje proti Azurni obali. Nočitev v hotelu nekje na poti.

5. dan: Zajtrk. V dopoldanskem času krajši postanki ob znameniti AZURNI OBALI: vožnja skozi mesto filmskih festivalov CANNES, krajši panoramski ogled mesta NICA (angleška promenada, trg Massena, …) in še vožnja po panoramski cesti nad kneževino Monaco. Prestop nazaj v Italijo in povratek po avtocesti na relaciji Genova – Piacenza – Brescia – Verona…. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

CENA: 435 EUR pri najmanj 35 potnikih

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: 7% za rezervacije in plačilo do 15.3.2022

CENA VKLJUČUJE: 4 x prenočišče z zajtrkom v hotelih**/*** v dvoposteljnih sobah TWC, 2 x večerja v Lurdu, vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine na poti, slovenskega turističnega vodnika in duhovno slovensko vodstvo, celotno organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO: – za sobo 1/1 = 100 EUR.

MOŽEN POPUST: – za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Prijave in informacije >>>

6 thoughts on “Romanje v Lurd, 18. – 22. 5. 2022

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.