OZNANILA za nedeljo KRISTUSA KRALJA, 26.11.2017

»Ko pride Sin človekov v svojem veličastvu in vsi angeli z njim, takrat bo sédel na prestol svojega veličastva. Pred njim bodo zbrani vsi narodi in ločil bo ene od drugih, kakor pastir loči ovce od kozlov. Ovce bo postavil na svojo desnico, kozle pa na levico.«
(Mt 25,31-33)

Že danes je čas, da se vprašam, kam bi me ta trenutek razvrstil nebeški Oče. Mi trenutno pripada položaj na njegovi levici ali desnici?
Naj se vsak dan znova trudim, da bi bilo moje mesto med »ovčicami, ki so zveste Pastirju«.

PRIDI K NAM TVOJE KRALJESTVO

Vsemogočni Bog in Oče, ko molim za prihod tvojega kraljestva, sem včasih kar prestrašen. Vprašati se moram, ali mislim iskreno, ko molim za prihod Tvojega kraljestva ljubezni. Kako bi sicer nepomembne stvari mogle vznemirjati moje srce, kakor da bi bile pomembnejše od razodetja Tvojega kraljestva ljubezni, pravičnosti in miru. Resnično me mora biti sram.
Vseeno pa si, zaupajoč v Tvojo milost, upam moliti za to nujno potrebo. Da, prosim te za milost trdne odločnosti v prihodnje iskati predvsem in nadvse kraljestvo Tvoje ljubezni. Daj mi pogum, da sprejmem neizogibne posledice te molitve in da živim v skladu s tem, kar molim. Če ne bi po razodetju Tvojega ljubljenega Sina vedel, da prihod Tvojega kraljestva vključuje tudi Tvojo božjo potrpežljivost in prizanašanje, si ne bi upal izreči te drzne prošnje.
Bernhard Haring

NAPOVEDNIK

Od ponedeljka, 27. 11., do nedelje, 3. 12., bo pod geslom »Kje sem doma?« potekal TEDEN KARITAS. Letošnje geslo nas spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo kot doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom. Toplino doma potrebujejo tudi mnoge družine v stiski. Največ, kar jim lahko poklonimo, so sprejetost, razumevanje in varnost. In prav na tak način poskušajo sodelavci Karitasa graditi dom za družine v stiski. Skupaj s toplino besed lahko ranljivim družinam pomagajo le z darovi. Sredstva za več kot 20.000 družin v stiski bodo zbirali na dobrodelnem koncertu Klic dobrote, ki bo v sredo, 29. 11. 2017, ob 20.00 v dvorani Golovec v Celju. Tudi letos je veliko družin v težkih preizkušnjah zaradi brezposelnosti, prenizkih in nerednih dohodkov, bolezni in hujših nesreč, ki potrebujejo našo pomoč.

V soboto, 2. decembra, vas ob 16. uri vabimo k PLETENJU ADVENTNIH VENCEV. S seboj prinesite slamnat obroč (obroč je lahko tudi iz drugih materialov), štiri svečke in okraske.

V soboto, 2. decembra, bo ob 20.00 SEJA ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA.

Na prvo adventno nedeljo bodo po vseh svetih mašah SKAVTI PRODAJALI ADVENTNE VENCE. Bodimo solidarni z njimi.

Na prvo adventno nedeljo bo pri vseh mašah BLAGOSLOV ADVENTNIH VENCEV.

V nedeljo, 3. decembra, bo ob 17.00 SREČANJE I. ZAKONSKE SKUPINE.

V nedeljo, 3. decembra, bodo pri sveti maši ob 19.00 sodelovali člani Vokalnega ansambla MINUTIAE.

V torek, 5. decembra, bo ob 17. uri otroke obiskal SVETI MIKLAVŽ. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni do torka, 28. novembra. Prispevek za darilo je 8 € za vsakega otroka.

V adventnem času bo tudi letos po naših domovih romal kip MARIJE, ADVENTNE ROMARICE. Prijave za obisk Marijinega kipa sprejemamo v župnijski pisarni. V soboto, 2. decembra, bo Marija po večerni maši že poromala k prvi družini.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 3. 12. 2017:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: Martina Majerle, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Bernardka Uratnik
  • ob 19.00: 1. berilo: Jan Trebše, 2. berilo: Lucija Šeme

DUHOVNA ISKRICA
Božje ljubezni je vredno samo eno: da bo Oče poklical vsakega otroka z njegovim imenom in priimkom. Nič, kar je na tem svetu Božjega, ne bo uničeno, ampak samo poveličano.
(Alojz Rebula)

Posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni (Amoris laetitia)
Danes vemo, da moramo za to, da bi mogli odpustiti, doživeti osvobajajočo izkušnjo: razumeti sami sebe in odpustiti samim sebi. Naše napake ali kritični pogledi ljudi, ki jih ljubimo, so nas pogosto privedli do tega, da smo izgubili naklonjenost do nas samih. To povzroči, da se končno varujemo pred drugimi, bežimo pred naklonjenostjo in tako se v medsebojnih odnosih v nas množijo strahovi. Tedaj postane obtoževanje drugih lažno olajšanje. Svojo osebno zgodovino je treba vključiti v molitev, sprejeti sebe, znati shajati s svojimi omejitvami in celo odpustiti samim sebi, da bi enako držo imeli tudi v odnosu do drugih. Toda to predpostavlja izkušnjo, da je Bog nam odpustil, da smo bili nezasluženo – in ne zaradi naših zaslug – deležni opravičenja. Dosegla nas je ljubezen, ki je bila pred vsakim našim delom in ki vedno dá novo priložnost, jo podpira in spodbuja. Če sprejmemo, da je Božja ljubezen brezpogojna, da Očetove prijaznosti ne smemo ne kupiti ne plačati, tedaj bomo lahko ljubili ne glede na vse in odpuščali drugim, tudi ko so do nas krivični. V nasprotnem primeru naše življenje v družini ne bo več kraj razumevanja, spremljanja in spodbujanja, temveč bo postalo prostor stalnih napetosti in medsebojnega kaznovanja.
(Četrto poglavje “Ljubezen v zakonu”, podpoglavje “Odpuščanje”, točki 107 in 108)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.