OZNANILA za mesec AVGUST 2022

NAPOVEDNIK za mesec AVGUST
Tudi v mesecu avgustu je ŽUPNIJSKA PISARNA odprta samo takoj po jutranji in večerni sv. maši. V nujnih primerih pokličite po telefonu.

V torek, 2. avgusta, obhajamo praznik DEVICE MARIJE ANGELSKE V PORCIUNKULI, ko lahko prejmete t.i. porciunkulski odpustek. Omenjeni odpustek je sv. Frančišek izprosil od papeža Honorija, da bi lahko vsi ljudje, tudi tisti, ki si niso mogli privoščiti dragih romanj v svete kraje, lahko bili deležni božje milosti.

Na ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, 4. avgusta, bomo ob 18. uri v češčenje izpostavili Najsvetejše in molili za nove duhovne poklice in svetost poklicanih.

Na PRVI PETEK, 5. avgusta, se srečajte z Bogom v zakramentih sprave in evharistije. Dopoldne bomo po domovih obiskali bolne in ostarele ter jim prinesli obhajilo ter omogočili sv. spoved. Sporočite, če poznate še koga, ki bi bil vesel našega obiska!

V torek, 9. avgusta, obhajamo praznik SOZAVETNICE EVROPE sv. Terezije Benedikte od Križa (Edith Stein).

V četrtek, 11. avgusta, v naši baziliki obhajamo OBLETNICO POSVETITVE CERKVE, ko lahko pri nas prejmete tudi popolni odpustek. Pridružite se nam pri praznovanju pri molitvi bogoslužnega branja in hvalnic ob 7.15 ali pri sv. maši ob 9. uri in 19. uri.

V naši baziliki obhajamo praznik SV. KLARE v petek, 12. avgusta.

Na praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA, v ponedeljek 15. avgusta, vabljeni k bogoslužju. Pred večerno sv. mašo v nedeljo in ponedeljek bomo ob 18.30 zapeli slovesne litanije Matere Božje. Vabljeni!

V zadnjem avgustovskem tednu, bo na voljo novi URNIK KATEHETSKIH DEJAVNOSTI v naši župniji.

V sredo, 25. avgusta, obhajamo praznik SV. LUDVIKA IX., sozavetnika Frančiškovega svetnega reda.

PAPEŽ FRANČIŠEK
Med obiskom v Kanadi, 26. julija 2022
Cerkev je dom sprave

Kaj sprava danes pomeni za nas? Dragi prijatelji, sprava, ki jo je prinesel Kristus, ni bila zunanji mirovni sporazum, nekakšen kompromis, ki bi zadovoljil obe strani. Prav tako ni bil mir, ki bi padel z neba, bil vsiljen od zgoraj ali sprejet od drugega. Apostol Pavel pojasnjuje, da Jezus spravlja tako, da postavi skupaj, da iz dveh oddaljenih stvarnosti naredi eno stvarnost, eno stvar, eno ljudstvo. In kako to počne? Prek križa (prim. Ef 2,14). Jezus je tisti, ki nas spravi med seboj na križu, na drevesu življenja, kot so ga radi imenovali starodavni kristjani. Križ, drevo življenja. …
Nič ne more izbrisati kršenega dostojanstva, zadanega zla in izdanega za-upanja. In tudi sram nas, vernikov, ne sme biti nikoli izbrisan. Vendar pa je treba začeti znova, in Jezus ne predlaga besed in dobrih namenov, ampak nam ponudi križ, tisto pohujšljivo ljubezen, ki si pusti z žeblji prebosti noge in zapestja ter s trnjem raniti glavo. Če se hočemo spraviti med seboj in v sebi, se sprijazniti s preteklostjo, s storjenimi krivicami in z ranjenim spominom, s travmatičnimi dogodki, ki jih nobena človeška tolažba ne more ozdraviti, moramo svoj pogled dvigniti h križanemu Jezusu, mir moramo črpati iz njegovega oltarja. Sprava ni toliko naše delo, ampak je dar, ki prihaja od Križanega, je mir, ki prihaja iz Jezusovega Srca, je milost, za katero je treba prositi.
Vir: www.vaticannews.va

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.