OZNANILA za 3. postno nedeljo, 19.3.2017

Jezus je odvrnil in ji rekel: »Vsak, kdor pije od te vode, bo spet žejen. Kdor pa bo pil od vode, ki mu jo bom jaz dal, ne bo nikoli žejen, ampak bo voda, katero mu bom dal, postala v njem izvir vode, ki teče v večno življenje.« Žena mu je rekla: »Gospod, daj mi te vode, da ne bom žejna in ne bom hodila sem zajemat« (Jn 4,13–15).

Na današnjo tretjo postno nedeljo beremo evangelij, ki je prežet z ljubeznijo in mirom. On, ki je naš Odrešenik – Mesija in živa voda, se pogovarja in celo pije iz Samarijankinega vrča. S tem nam želi pokazati, da smo prav vsi njegovi ljubljeni otroci. Zato, dragi bratje in sestre, naj Gospodov dan ne bo le dan počitka, ampak tudi veselo srečanje s Kristusom. Praznovanje nedelje naj nas osvobaja, da ne bomo sužnji dela. Tesneje naj nas povezuje z Bogom in ljudmi ter prinaša Božji blagoslov tudi na naše vsakdanje delo in skrbi.
Z velikim veseljem zajemajmo iz studenca žive vode, ki se nam vsako nedeljo odpira v polnosti, da bi nas napojil in prerodil za teden, ki je pred nami.
Gospod, deležni smo obilo milosti, zato je beseda »hvala« zate premalo. Zahvaliti se ti želimo z življenjem samim, ki je prav tako tvoj dar. Daj nam zajemati v brezmejnem studencu svoje žive vode. Nauči nas, da bomo znali ljubiti in služiti tebi ter vsem bratom in sestram.
Amen.
Po: Uvodi pri nedeljskih prazničnih sv. mašah – leto A

NAPOVEDNIK
V soboto, 25. marca, je slovesni PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANJENJA. Svete maše bodo po nedeljskem redu. Pri večerni sveti maši se bomo spomnili vseh mater v naši župniji. Prvo berilo bere Marjeta Erhartič, drugo Jana Sabo. Po maši bo v dvorani kratko srečanje za matere in žene. Lepo vabljene.

V nedeljo, 26. marca, bo v stolnici ob 15. uri KRIŽEV POT ZA NOVE DUHOVNE POKLICE in ob 16. uri sveta maša.

KRIŽEV POT
V postnem času vas vabimo k pobožnosti križevega pota ob sredah in petkih po sveti maši ob 9. uri in pred večerno sveto mašo ob 18.30 ter vsako postno nedeljo ob 18.30.

RAZPIS NATEČAJA “VELIKONOČNI PIRH”
Skupina “Mi smo družina” vabi otroke in odrasle k sodelovanju na razstavi “VELIKONOČNI PIRH”, ki bo v frančiškanskem samostanu pri Materi Usmiljenja. Tema motiva na velikonočnem pirhu je lahko poljubna, prav tako tudi tehnika. Jajce je lahko iz papirja, plastike … in poljubne velikosti. V primeru, da boste okrasili pravo jajce, mora biti to izpihano. Sodelujete lahko z enim ali več pirhi. Rok za oddajo je petek, 24. marec 2017. Prispela dela bo pregledala komisija in jih pripravila za razstavo. Trem najboljšim izdelkom bomo podelili posebno priznanje.
Dodatne informacije lahko dobite na: druzinasmomi@gmail.com ali 040 885 692 (Mirjam).

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 26. 3. 2017:

  • ob 8.30: 1. berilo: Davor Vohar, 2. berilo: Janko Trebše
  • ob 10.00: 1. berilo: Štefka Humar, 2. berilo: Karmen Podlesnik Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Franc Smole, 2. berilo: Jana Sabo Bubanja
  • ob 19.00: 1. berilo: Claudio Korošec, 2. berilo: Lucija Šeme

POSTNA PREDAVANJA
V postnem času vas vabimo na postna predavanja:
• sobota, 25. marec:
Lidija in Jože Kociper: Pot iz vražjega dialoga v družini
• sobota, 1. april:
Marinka Černetič: Čuječnost v vsakdanjiku družine

DUHOVNA ISKRICA
Vse dni svojega življenja
smo postavljeni pred izbiro:
ali trpljenje, ker ljubimo,
ali še večje trpljenje,
ker ne ljubimo.
(Dag Hammarskjöld)

GODOVI
Sveti Jožef, ki se ga danes še posebej spominjamo, je bil od Boga izbrani rednik učlovečenega Božjega sina in mož Kristusove matere, Device Marije. Bil je tih in ponižen mož, ki je rad ostajal v ozadju, a ga je Božja previdnost kljub temu postavila v družinsko bližino samega Kristusa in njegove Matere. Zato je v občestvu svetnikov izredno visoko. Morda se tega premalo zavedamo in tega velikega svetnika ne cenimo in ne častimo, kot bi to bilo potrebno.

V soboto, 25. marca, je slovesni praznik Gospodovega oznanjenja, ko se spominjamo obiska nadangela Gabrijela pri Devici Mariji v Nazaretu. Vsebina praznika je povzeta v molitvi Angelovega češčenja. Marija je s popolno predanostjo Božjemu načrtu, ki jo je izrazila z besedami »Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi«, postala Božja mati. Tudi mi, njeni otroci, se obračamo k njej, ki nas razume, saj je sama doživljala vsakovrstne stiske, in posreduje za nas pri Sinu. Praznik Gospodovega oznanjenja, ki ga obhajamo tudi kot dan staršev, je tudi praznik materinske ljubezni. Obenem je priložnost za molitev in hvaležnost pokojnim staršem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.