OZNANILA za 2. postno nedeljo, 12.3.2017

Čez šest dni je Jezus vzel s seboj Petra, Jakoba in njegovega brata Janeza in jih peljal na visoko goro, na samo. Vpričo njih se je spremenil. Njegov obraz je zasijal kot sonce in njegova oblačila so postala bela kot luč. (Mt 17,1-2)

DOBRO JE BITI Z GOSPODOM
V evangeliju današnje nedelje beremo, kako je Kristus učence peljal na »visoko goro«, kjer se je »vpričo njih spremenil« (prim. Mt 17,2). Izjemno doživetje je apostola Petra tako prevzelo, da je rekel: »Dobro je, da smo tukaj, Gospod« (prim. Mt 17,4). Kristus pozna človekovo slabost, da se hitro navduši, a se prav tako hitro naveliča. Ve, da apostoli nimajo vztrajnosti. Pa ne samo oni, vsem ljudem manjka vztrajnosti v dobrem. Kristus s seboj na goro vzame učence, da bi ob razodetju njegovega veličastva izkusili lepoto njegove bližine in bili pripravljeni stopiti z njim v trpljenje, ki mu bodo priča za veliko noč. Pred njimi se spremeni zato, da bi iz lepote tega trenutka črpali tudi takrat, ko bodo v preizkušnji. Ko Kristusovo obličje ne bo imelo »ne podobe ne lepote« (prim. Iz 53,2), naj se spomnijo njegovega obraza, ki je na gori »zasijal kakor sonce« (prim. Mt 17,2).
To je sporočilo tudi za nas, da bi poglabljali svoj odnos s Kristusom in gojili osebni odnos z njim, da bomo iz lepote tega odnosa vedno črpali moč, tudi v času preizkušnje.
Po: B. Rustja, Tvoje obličje iščem

NAPOVEDNIK
V soboto, 18. marca, bo ob 20. uri SREČANJE II. ZAKONSKE SKUPINE.

Od 17. do 19. marca bo v Rošpohu DUHOVNI VIKEND ZA BIRMANCE. Duhovno pripravo na birmo bosta vodila p. Janez Papa in Fani Pečar. Udeležba za birmance je obvezna.

V nedeljo, 19. marca, bo pri župnijski sv. maši ob 8.30 prepeval župnijski pevski zbor pod vodstvom gospoda Francija Divjaka in ob orgelski spremljavi gospe Marije Dovečar. Pri sv. maši ob 11.30 bo prepeval zbor Laudamus pod vodstvom gospoda profesorja Maksimiljana Feguša in ob orgelski spremljavi gospoda Jožeta Vagnerja.

KRIŽEV POT
V postnem času vas vabimo k pobožnosti križevega pota ob sredah in petkih po sv. maši ob 9. uri in pred večerno sv. mašo ob 18.30 ter vsako postno nedeljo ob 18.30.

RAZPIS NATEČAJA “VELIKONOČNI PIRH”
Skupina “Mi smo družina” vabi otroke in odrasle k sodelovanju na razstavi “VELIKONOČNI PIRH”, ki bo v frančiškanskem samostanu pri Materi Usmiljenja. Tema motiva na velikonočnem pirhu je lahko poljubna, prav tako tudi tehnika. Jajce je lahko iz papirja, plastike … in poljubne velikosti. V primeru, da boste okrasili pravo jajce, mora biti to izpihano. Sodelujete lahko z enim ali več pirhi. Rok za oddajo je petek, 24. marec 2017. Prispela dela bo pregledala komisija in jih pripravila za razstavo. Trem najboljšim izdelkom bomo podelili posebno priznanje.
PRIJAVNICA >>>
Dodatne informacije lahko dobite na: druzinasmomi@gmail.com ali 040 885 692 (Mirjam).

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 19. 3. 2017:

  • ob 8.30: 1. berilo: Marjan Gselman, 2. berilo: Branka Trebše
  • ob 10.00: 1. berilo: Darko Lovrec, 2. berilo: Karmen Podlesnik Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Bernardka Uratnik, 2. berilo: Anastazija Brkljačič
  • ob 19.00: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič

POSTNA PREDAVANJA
V postnem času vas vabimo na postna predavanja:
• sobota, 18. marec:
p. dr. Viktor Papež: Družina in odsotnost očeta – družina “brez očeta”
• sobota, 25. marec:
Lidija in Jože Kociper: Pot iz vražjega dialoga v družini
• sobota, 1. april:
Marinka Černetič: Čuječnost v vsakdanjiku družine

DUHOVNA ISKRICA
To, kar moremo in moramo spremeniti, smo mi sami:
našo nepotrpežljivost, našo sebičnost, našo užaljenost, naše pomanjkanje ljubezni in obzirnosti.
(Hermann Hesse)

Posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni (Amoris laetitia)
Pred družinami in v njihovi sredi mora vedno znova odzvanjati prvo oznanilo /…/. Gre za najpomembnejše oznanilo, ki »ga moramo vedno znova na različne načine slišati in v taki ali drugačni obliki vedno znova oznanjati«. Kajti »nič ni trdnejšega, globljega, varnejšega, bolj strnjenega in modrejšega kakor to oznanilo«; in »celotna krščanska vzgoja je v prvi vrsti poglabljanje kerygmo«.
Naš nauk o zakonu in družini se zato ne sme nehati navdihovati in preobražati po tem oznanilu ljubezni in nežnosti, da ne bi postal gola obramba hladnega nauka brez življenja. Kajti skrivnost krščanske družine lahko popolnoma razumemo samo v luči neskončne ljubezni nebeškega Očeta, ki se je razodel v Kristusu, on pa se je daroval do konca in živi med nami. Zato bi rad videl živega Kristusa, navzočega v mnogih zgodbah ljubezni, in tudi kličem ogenj Duha na vse družine sveta.
/…/ [Jezus] »je z ljubeznijo in nežnostjo gledal na moške in ženske, ki so ga srečali; njihove korake je spremljal z resnico, potrpežljivostjo in usmiljenjem, ko jim je oznanjal zahteve Božjega kraljestva«. Tako nas Gospod tudi danes spremlja v naših prizadevanjih, da bi živeli in posredovali evangelij družine.

(Tretje poglavje “Poklicanost družine: gledati Jezusa”, točke 58–60)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.