OZNANILA na 3. velikonočno nedeljo, 5. 5. 2019

JEZUS DA APOSTOLOM JESTI
Tisti čas se je Jezus spet prikazal učencem pri Tiberijskem jezeru. Razodel pa se je takóle: Simon Peter, Tomaž, ki se imenuje Dvojček, Natánael iz galilejske Kane, Zebedejeva sinova in dva druga izmed njegovih učencev so bili skupaj. Simon Peter jim je rekel: »Ribe grem lovit.« Dejali so mu: »Tudi mi gremo s teboj.« Odšli so in stopili v čoln, toda tisto noč niso nič ujeli. Ko se je že zdanilo, je stal Jezus na bregu, vendar učenci niso vedeli, da je Jezus. Jezus jim je rekel: »Otroci, imate kaj prigrizniti?« Odgovorili so mu: »Nič.« Tedaj jim je rekel: »Vrzite mrežo na desno stran čolna in boste našli. « Vrgli so jo, pa je zaradi obilice rib niso mogli izvleči. Tisti učenec, ki ga je Jezus ljubil, je rekel Petru: »Gospod je.« Ko je Simon Peter slišal, da je Gospod, si je opasal vrhnje oblačilo, ker je bil gol, in se vrgel v jezero. Drugi učenci so pripluli s čolnom in privlekli mrežo z ribami; niso bili namreč daleč od brega, le kakih dvesto komolcev.
Ko so stopili na kôpno, so na tleh zagledali žerjavico in na njej ribo ter kruh. Jezus jim je rekel: »Prinesite ribe, ki ste jih pravkar ujeli!« Simon Peter se je tedaj vkrcal in potegnil na kopno mrežo, polno velikih rib; bilo jih je sto triinpetdeset. In čeprav jih je bilo toliko, se mreža ni raztrgala. Jezus jim je rekel: »Pridite jest!« Toda nobeden izmed učencev si ga ni drznil vprašati: »Kdo si ti?«; vedeli so namreč, da je Gospod. Jezus je prišel, vzel kruh in jim ga ponudil; in prav tako ribo. To je bilo že tretjič, da se je Jezus razodel učencem, odkar je vstal od mrtvih. (Jn 21,1-19)

Gospod, toliko krajev pripravljaš za srečanje z nami, za našo vero in našo ljubezen!
Gospod, pokaži se!
Pokaži se, da te prepoznamo povsod in vsak dan in ti z veseljem kličemo: »Gospod, saj to si vendar ti!«

NAPOVEDNIK

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE
Od 5. do 12. maja 2019 bo potekal teden molitve za duhovne poklice pod geslom Od vidnega k nevidnemu.
Delo za duhovne poklice vse bolj postaja zelo pomembno področje pastoralnega delovanja, saj se soočamo z vedno manjšim številom duhovnikov, redovnikov, redovnic …
Ta teden se bomo spomnili duhovnih poklicev in zanje molili tudi pri vseh svetih mašah. Vsi molivci ste še posebej VABLJENI K MOLITVENI URI za nove duhovne poklice, ki je v baziliki pred Najsvetejšim vsak četrtek ob 18. uri.
Da bi lahko vztrajali v molitvi za nove duhovne poklice, vas spodbujamo, da se pridružite molivcem Živega rožnega venca ali Molitveni zvezi za nove duhovne poklice.
Člani Živega rožnega venca vsak dan molijo eno desetko rožnega venca za edinost Cerkve, za nove duhovne poklice in za svetost ter stanovitnost poklicanih. Vsak duhovni poklic je od nekoga izmoljen. Molitev rožnega venca je odgovor na Jezusovo naročilo: “Žetev je obilna, delavcev pa malo. Prosite torej Gospoda žetve, naj pošlje delavce na svojo žetev” (Mt 9,37.38; Lk 10,2).

V petek, 10. maja, in v soboto, 11. maja, bo pri nas PRIPRAVA NA ZAKON. V petek je začetek ob 18.00, v soboto ob 8.30. Zaročenci lepo vabljeni.

V petek, 10. maja, bo ob 20.00 SEJA ČLANOV ŽPS. Vsi člani ŽPS lepo vabljeni.

V nedeljo, 12. maja, bo po maši ob 10.00 SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV.

V nedeljo, 12. maja, bo ob 16.30 srečanje članov FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA. Bratje in sestre FSR lepo vabljeni.

V nedeljo zvečer bodo ob 18.30 PETE LITANIJE Matere Božje.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 12. 5. 2019:

  • ob 8.30: 1. berilo: Zlatko Fleisinger, 2. berilo: Marica Fleisinger
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Jana Sabo Bubanja, 2. berilo: Franc Smole
  • ob 19.00: 1. berilo: člani FSR, 2. berilo: člani FSR

ISKRICA DNEVA
Marijino bistvo in delovanje je posredovanje, sredništvo med Bogom in svetom, med Kristusom in Cerkvijo, med Duhom in mesom, med svetom svetosti in svetom grešnikov. Marija stoji na vseh križiščih, da bi nam kazala pot.
Hans Urs von Balthasar

MOLIMO ZA DUHOVNE POKLICE
Dobri Jezus, Dobri pastir! Daroval si svoje življenje, da bi ga vsi imeli v izobilju. Podari moč in pogum fantom in dekletom, ki jih kličeš v svojo službo. Razsvetljuj jih s Svetim Duhom pri njihovih odločitvah, pomagaj jim v težavah, ohranjaj njihovo zvestobo, da bodo pogumno in velikodušno zmogli iti za teboj v duhovniškem, redovniškem ali misijonarskem poklicu. Marija, Jezusova in naša mati, pomagaj staršem, da bodo z veseljem podpirali odločitve svojih otrok v hoji za Tvojim Sinom in tako vršili svoje poslanstvo. Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.