OZNANILA na 27. nedeljo med letom – FRANČIŠKOVA, ROŽNOVENSKA, 7.10.2018

Pristopili so farizeji, in da bi ga preizkušali, so ga vprašali: »Ali je dovoljeno možu odsloviti ženo?« Odgovoril jim je: »Kaj vam je naročil Mojzes?« Rekli so: »Mojzes je dovolil napisati ločitveni list in jo odsloviti.« Jezus pa jim je rekel: »Zaradi vaše trdosrčnosti vam je napisal to zapoved, na začetku stvarjenja pa ju je Bog ustvaril kot moža in ženo. Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta oba eno meso. Tako nista več dva, ampak eno meso. Kar je torej Bog združil, tega naj človek ne ločuje!«. (Mr 10,2-9)

‘Stvarnik sam je ustanovil in položil zakonitosti v to intimno povezanost zakonskega življenja in ljubezni, ki se vzpostavi z zakonsko zavezo. Bog sam je začetnik zakona’ (GS 48).
Svojo misel namenjam vsem krščanskim zakoncem. Skupaj z njimi se Gospodu zahvaljujem za zakrament svetega zakona in jih spodbujam, da ostanejo zvesti svoji poklicanosti v vseh življenjskih obdobjih ‘v veselju in trpljenju, v bolezni in zdravju’ kakor sta obljubila med poročnim obredom. Če se zavedata prejete milosti, lahko krščanska zakonca ustvarita družino, ki bo odprta za življenje in se bo sposobna enotno soočiti s številnimi in zapletenimi izzivi današnjega časa. Njihovo pričevanje je danes še posebej potrebno. Potrebujemo družine, ki jih ne bodo za seboj potegnili moderni kulturni tokovi, navdihnjeni ob hedonizmu in relativizmu, ampak bodo pripravljene z velikodušno posvetitvijo izpolniti njihovo poslanstvo v Cerkvi in družbi. Benedikt XVI.

Gospod, hvala ti za naše družine. Za vse, ki v svojo skupnost vabijo tudi tebe in se ti vedno znajo zahvaljevati. Hvala, da družinam namenjaš posebno ljubezen, skrb in pomoč po različnih dejavnostih Cerkve. Ob doživljanju tvoje ljubezni nas krepiš in medsebojno povezuješ. Amen.
Po: Uvodi pri nedeljskih in prazničnih sv. mašah – leto B

NAPOVEDNIK

TEDEN ZA ŽIVLJENJE
Od 7. do 14. oktobra v Cerkvi na Slovenskem poteka 27. teden za življenje pod geslom pesnika Franceta Balantiča “Studencev močnih, čistih sem željan”.
Zemlja človeških odnosov je žejna močnih, čistih studencev podarjenosti in sprejetosti.
Podarjeno nam je življenje in v njegovem izviru, v samem začetku, je že vsa moč in bogastvo življenjske radosti. Ko išče svojo pot v svet, more življenje tudi preko ovir narasti v slap daritve.
Zemlja srca je žejna močnih, čistih studencev ljubezni. Njena skrivnost, skrivnost ljubezni, je njena tišina, s katero vstopa v človeško bivanje in ga v žgoči suši duha obdari z blagostjo odpuščanja.
Zemlja naroda je žejna močnih, čistih studencev, polnih Luči. Pritekajo iz Srca, ki se veseli z veselimi in joka z jokajočimi, ki vriska z otroškim vriskom in poje pesem hrepenenja s hrepenečimi in nosi sonce za vse ljudi.
Kako lepo bo, kako lepo je, kadar se že danes ta zemlja v spoznanju svoje žeje skloni k močnim, čistim studencem in zajame v svoje dlani vodo Življenja.

ROŽNOVENSKA POBOŽNOST
V mesecu oktobru vas vsak večer ob 18.00 vabimo k skupni molitvi rožnega venca.

Molitveni nameni:
Ponedeljek, 8. 10.: Za vse, ki ne morejo imeti otrok
Torek, 9. 10.: Za stare starše
Sreda, 10. 10.: Za osamljene
Četrtek, 11. 10.: Za moč v preizkušnjah
Petek, 12. 10.: Za prvoobhajance in birmance
Sobota, 13. 10.: Za zdravstvene delavce
Nedelja, 14. 10.: Za samske

V nedeljo, 14. oktobra, bo ob 20.00 SREČANJE II. ZAKONSKE SKUPINE.

V nedeljo, 14. oktobra, bo ob 16.30 SREČANJE za brate in sestre FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA.

V soboto, 20. oktobra, vas vabimo na ŽUPNIJSKO ROMANJE k sv. Jerneju v Rogatec, sv. Križu v Rogaško Slatino, k Čenstohovski Materi Božji v Kostrivnico in k Mariji Tolažnici v Žetale. Prispevek za vožnjo je 10 €. Prijave sprejemamo do nedelje, 14. oktobra 2018, v župnijski pisarni.

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 14. 10. 2018:

  • ob 8.30: 1. berilo: Zlatko Fleisinger, 2. berilo: Marica Fleisinger
  • ob 10.00: 1. berilo: s. Bogomira Imperl, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Jana Sabo Bubanja, 2. berilo: Franc Smole
  • ob 19.00: 1. berilo: člani FSR, 2. berilo: člani FSR

DUHOVNA ISKRICA
Kdor skrivnosti Boga in našega odrešenja ne jemlje resno in kdor zaradi tega »nima časa« spustiti se vanjo, ta seveda z molitvijo rožnega venca ne more skleniti prijateljstva. (Romano G.)

TEDEN ZA ŽIVLJENJE
Nameni Tedna za življenje so:
• širjenje zavesti o dragocenosti življenja kot zastonjskega daru;
• povabilo v večjo odprtost za življenje, v pripravljenost za sprejemanje novega življenja;
• utrjevanje vere v večno življenje, ki nam ga s svojo daritvijo prinaša Božji Sin Jezus Kristus;
• utrjevanje vere v zmago življenja nad smrtjo, zmago ljubezni nad sovraštvom, zmago dobrote;
• spoštovanje življenja vsakega človeka, vse od spočetja dalje pa vse do naravne smrti;
• spodbujanje k razvijanju sposobnosti vsake osebe in vsake, tudi celotne narodne skupnosti;
• širjenje zavesti o poklicanosti v službo življenju.

Molitev papeža Janeza Pavla II.
(Evangelij življenja)

O Marija, jutranja zarja novega sveta, Mati živih, Tebi izročamo zadevo življenja: poglej, o Mati, na neskončno število otrok, ki jim je prepovedano, da se rodijo, ubogih, ki težko živijo, mož in žena, žrtev nečloveškega nasilja, ostarelih in bolnih, ubitih zaradi brezbrižnosti ali zaradi dozdevnega usmiljenja. Daj, da bodo vsi, ki verujejo v tvojega Sina, ljudem našega časa odkrito in z ljubeznijo oznanjali evangelij življenja. Izprosi jim milost, da ga sprejmejo kot vedno nov dar, veselje, da ga hvaležno slavijo v vsem svojem življenju, in pogum, da ga izpričujejo z neomajno vztrajnostjo, da bodo skupaj z vsemi ljudmi dobre volje gradili omiko resnice in ljubezni v hvalo in slavo Boga, stvarnika in ljubitelja življenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.