OZNANILA na 26. nedeljo med letom, 25. 9. 2022

V VEČNOSTI IMA VSE DRUGAČNO VREDNOST

Tisti čas je rekel Jezus farizejem: Bil je bogatin, ki se je oblačil v škrlat in tančico ter se dan na dan sijajno gostil. In bil je neki revež, po imenu Lazar, ki je ležal pri njegovih vratih, poln čirov, in se je želel nasititi s tem, kar je padalo z bogatinove mize. Pa tudi psi so prihajali in mu lizali čire.
Umrl pa je revež in angeli so ga nesli v Abrahamovo naročje. Umrl je tudi bogatin in je bil pokopan. Ko je v podzemlju trpel muke, je povzdignil svoje oči in zagledal od daleč Abrahama in Lazarja v njegovem naročju.
Zaklical je: ›Oče Abraham, usmili se me in pošlji Lazarja, da pomoči konec svojega prsta v vodo in mi ohladi jezik, zakaj silno trpim v tem plamenu.‹
Abraham pa je rekel: ›Sin, spomni se, da si prejel dobro v svojem življenju in prav tako Lazar hudo; zdaj se tukaj veseli, ti pa trpiš. Vrh tega je med nami in vami narejen velik prepad, da tisti, ki bi hoteli od tod priti k vam, ne morejo; pa tudi od ondod ne morejo sem.‹
In rekel je: ›Prosim te torej, oče, da ga pošlješ v hišo mojega očeta; imam namreč pet bratov in te naj posvari, da tudi oni ne pridejo v ta kraj trpljenja.‹
Abraham pa reče: ›Imajo Mojzesa in preroke, te naj poslušajo!‹
Le-ta je pa odgovoril: ›Ne, oče Abraham, temveč, ako pojde do njih kdo izmed mrtvih, se bodo spokorili.‹
Rekel pa mu je:
›Ako ne poslušajo Mojzesa in prerokov,
ne bodo verjeli, tudi če kdo od mrtvih vstane.‹
(Lk 16,19-31)

Nekateri so bogati, drugi so revni. Tako je vedno bilo in tako vedno bo. Ni problem v bogastvu, ampak v odnosu, ki ga ima nekdo (bogat ali reven) do drugih!
Gospod, pomagaj mi, da bom vedno znal biti čuteč do drugih!

NAPOVEDNIK
Pri sv. maši ob 8.30 prepeva ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR.

Pri sv. maši ob 10.00 s petjem sodelujeta Sandra Vrbnjak in Klemen Sitar.

V sredo, 28. 9., ob 17. uri začnemo s srečanji skupine VEROUK ZA ODRASLE.

V soboto, 1. 10., bo pri don Bosku srečanje PROSTOVOLJCEV IN UPORABNIKOV KARITAS.

Prihodnjo nedeljo, 2. 10., je ob 15. uri srečanje ZAKONSKE SKUPINE JP1.

SLOMŠKOVA NEDELJA
Danes obhajamo Slomškovo nedeljo.
Osrednja slovesnost bo v MARIBORSKI STOLNICI. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša, ki jo bo daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl SJ.

VELIKI DRUŽINSKI SHOD, 27. 9.
Povejmo odločno, povejmo naglas! Smo svobodni državljanke in državljani, ponosni mame in očetje!
Radi imamo svoje otroke. Ni prav, da jih država izpostavlja nevarnostim LGBTQIA+ posvojitev ter šolskemu programu, ki vključuje učenje spreminjanja spola in spolne usmerjenosti. V demokraciji imamo pravico in dolžnost povedati svoje mnenje.
Zato za nekaj ur odložite vsakdanje obveznosti in skupaj s svojimi družinami, sorodniki in prijatelji naredite nekaj pomembnega – pridite na Veliki družinski shod za zaščito otrok in družin, v torek 27. 9. 2022, ob 17.00, pred DRŽAVNIM ZBOROM, v Ljubljani.
Brezplačno se lahko PRIJAVITE na:
https://glaszaotrokeindruzine.si/peticija/

POHOD ZA ŽIVLJENJE, 1. 10.
Enakopravnost se začne pred rojstvom!
Ljubljana, PREŠERNOV TRG, v soboto 1. 10. 2022, ob 9.30!

To je odlična preventiva za naše otroke, vnuke in druge sorodnike, da se bodo izognili tragični izkušnji splava. Sprejmite odločitev, da boste prišli na POHOD ZA ŽIVLJENJE, pogovarjajte se s svojimi otroki in mladostniki o tem, morda pripravite transparent in ga ponosno prinesite s seboj. Program bo lep, pester in živopisen, na kožo pisan vsem generacijam. Vsi dobrodošli!
Javno pokažimo, da se zavzemamo za pravico do življenja nerojenih otrok, za pomoč mamam in očetom v stiski, tako da bi vsi spočeti otroci lahko zagledali luč dneva in lepoto sveta.
Potrebna je PRIJAVA na dogodek:
https://pohodzazivljenje.si/prijava/

MAŠNI NAMENI
V pisarni ali prek spleta lahko naročite MAŠNE NAMENE. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Sprejemamo mašne namene za mesec oktober.
Prek spleta: www.bazilika.info/mase

PAPEŽ FRANČIŠEK
Kateheza pri splošni avdienci,
21. september 2022
Apostolsko potovanje v Kazahstan

Prejšnji teden sem bil v Kazahstanu, prostrani srednjeazijski državi, na sedmem Kongresu voditeljev svetovnih in tradicionalnih verstev. Ponovno se zahvaljujem gospodu predsedniku republike in ostalim oblastem Kazahstana za topel sprejem, ki mi je bil namenjen, in za velikodušen trud, ki je bil vložen v organizacijo. Enako se iz srca zahvaljujem tudi škofom in vsem sodelavcem za veliko delo, ki so ga opravili, in predvsem za veselje, ki so mi ga dali, ko smo se lahko vsi skupaj srečali in se videli.
Glavni razlog za potovanje je bila udeležba na Kongresu voditeljev svetovnih in tradicionalnih verstev. To pobudo že dvajset let pripravljajo oblasti te države, ki se svetu predstavlja kot kraj srečanja in dialoga, v tem primeru na verski ravni in torej kot protagonistka spodbujanja miru in človeškega bratstva. Šlo je za sedmo izvedbo kongresa, ki ga je država pripravila v tridesetih letih neodvisnosti. To pomeni, da se v središče prizadevanja za izgradnjo sveta, v katerem se poslušamo in spoštujemo v raznolikosti, postavi verstva. To ni relativizem, ampak pomeni poslušanje in spoštovanje. Za to je zaslužna kazahstanska vlada, ki se je osvobodila jarma ateističnega režima in zdaj predlaga pot civilizacije, ki združuje politiko in vero, ne da bi ju zamenjala ali ločila, ter odločno obsoja fundamentalizem in ekstremizem. Gre za uravnotežen in zedinjen položaj.
Vir: www.vaticannews.va

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.