OZNANILA za Misijonsko nedeljo, 22.10.2017

Jezus pa je spoznal njih hudobnost in rekel: »Kaj me skušate, hinavci? Pokažite mi davčni novec!« Prinesli so mu denar. In reče jim: »Čigava je ta podoba in napis?« Rekó mu: »Cesarjeva.« Tedaj jim pravi: »Dajte torej cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božjega.« (Mt 22,18-21)

MISIJONARJEVA SPODBUDA NA MISIJONSKO NEDELJO
Misijonar pomaga, podpira, rešuje množico ubogih, pomoči potrebnih in neukih ljudi. Prav v tem je veliko notranje zadoščenje in sreča. Misijonar, hodeč po Jezusovih stopinjah, prinaša veselo oznanilo, je ljudem v mnogotero pomoč in oporo. Zato je tudi deležen obilnega Božjega blagoslova.
Misijonarjeva pot je težka, toda zelo osrečujoča. Občutek, da storimo nekaj dobrega in koristnega človeku v potrebi in stiski, je čudovit. To pove tudi rek: “Lepše je dajati kot prejemati.” Marsikdo tega še ni občutil. Treba je obuditi dobroto, ki je v človeku. Kot testo potrebuje kvas in sol, da postane rahel, okusen kruh, tako človek potrebuje spodbudo. Prizadevanje za dobro plemeniti in prinaša napredek in blaginjo trpečim, katerih veseli nasmeh in hvaležnost v očeh sta dragoceno plačilo.
Darežljivo odprimo dlan in, čeprav z majhnim darom, pomagajmo misijonarjem v njihovih plemenitih prizadevanjih za mir in dobro, za izboljšanje življenjskih in zdravstvenih razmer, za izobraževanje in prinašanje veselega oznanila najrevnejšim. Jezus naj blagoslavlja in varuje njihovo plemenito in sveto poslanstvo.
Arhiv: Radio Ognjišče; Danilo Lisjak, misijonar

NAPOVEDNIK

V ponedeljek, 23. oktobra bo ob 10. uri srečanje za ljudske pevce.

V petek, 27. oktobra bo ob 20. 00 verouk za odrasle. Vabljeni!

DUH ASSISIJA
27. oktobra 1986 je sveti papež Janez Pavel II. v Assisiju zbral skoraj vse predstavnike religij, da bi v mestu velikega svetnika skupaj molili za mir. V soboto, 28. oktobra od 9.00 do 16.00 vas vabimo v Sveto Trojico v Slov. goricah k molitvi za mir ali Duh Assisija. V kolikor bo dovolj prijav bomo organizirali avtobusni prevoz. Prijave sprejemamo do torka. Še posebej vabljeni bratje in sestre Frančiškovega svetnega reda, FRAMA in Frančiškovi otroci.

V nedeljo, 29. oktobra – VRNITEV NA ZIMSKI ČAS!

NOVEMBRSKA PISMA
Mesec november je posvečen spominu na naše rajne, ki se jih bomo spominjali v molitvi in pri svetih mašah. V novembrska pisma lahko napišete imena rajnih. Za vse, ki jih boste priporočili v molitev, bomo v mesecu novembru vsak večer ob 19. uri darovali sveto mašo. Za priložene darove, ki bodo namenjeni za peč za centralno ogrevanje se vam iskreno zahvaljujemo.

ŽUPNIJSKA KARITAS vas prosi, da v novembrskih praznikih namesto enega ali več cvetov na grobovih darujete za potrebe Karitas. Prihodnjo nedeljo bodo sodelavci Župnijske Karitas prodajali sveče, od katerih bodo polovico zneska namenili za potrebe Župnijske Karitas. S svečami Karitas boste s plamenom sveče počastili umrle z darom za ljudi v stiski.

V nedeljo, 5. novembra, bomo pri sveti maši ob 8.30 praznovali OBLETNICE POROK: 5, 10, 15, 20, 25 … Zakonske pare, ki imate obletnico poroke, vabimo, da se pridružite skupnemu zahvalnemu praznovanju. Jubilante prosimo, da nam sporočite prisotnost na tem praznovanju.

OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA
Molitveni nameni:

  • Ponedeljek, 23. 10.: za ločene in razporočene
  • Torek, 24. 10.: Za družine v krizi
  • Sreda, 25. 10.: Za bolnike in ostarele
  • Četrtek, 26. 10.: Za ovdovele
  • Petek, 27. 10.: Za odprtost življenju
  • Sobota, 28. 10.: Za srečo in veselje
  • Nedelja, 29. 10.: Za edinost

SEZNAM BRALCEV
Nedelja, 29. 10. 2017:

  • ob 8.30: 1. berilo: Tomaž Folnovič, 2. berilo: Kornelija Ferčak Folnovič
  • ob 10.00: 1. berilo: Martina Majerle, 2. berilo: Aleš Marčič
  • ob 11.30: 1. berilo: Anastazija Brkljačič, 2. berilo: Bernardka Uratnik
  • ob 19.00: 1. berilo: Jan Trebše, 2. berilo: Lucija Šeme

DUHOVNA ISKRICA
Misijonska nedelja je vsako leto največja manifestacija povezanosti vesoljne Cerkev. Udje Kristusovega telesa molimo drug za drugega in si z darovi pomagamo, da bi Božje kraljestvo veselja, pravičnosti, miru in ljubezni zaživelo med nami. Po: www.missio.si

Posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni (Amoris laetitia)
/…/ [L]jubezen ni domišljava /…/, se pred drugimi ne »poveličuje« /…/. Ne gre samo za obsesijo, da bi pokazali svoje pozitivne lastnosti, temveč da poleg tega izgubimo občutek za stvarnost. Imamo se za večje, kot smo v resnici, ker se imamo za »bolj duhovne« ali »modrejše«. /…/ To pomeni, da se imajo nekateri za pomembne, ker več vedo kot drugi, in se posvečajo temu, da druge priganjajo in nadzorujejo, medtem ko je to, kar nas dela velike, ljubezen, ki šibkega razume, zanj skrbi in ga podpira. /…/ Pomembno je, da kristjani to živijo tako, kakor obravnavajo domače, ki so manj poučeni v veri, krhki ali manj trdni v svojem prepričanju. Včasih se dogaja prav nasprotno: tisti, ki naj bi bili v svojih družinah najbolj zgledni, so najbolj domišljavi in neznosni. /…/ [D]a bi druge lahko iz srca razumeli, jim oprostili in jim služili, je neizogibno premagati ošabnost in gojiti ponižnost. /…/ »kdor hoče biti med vami prvi, naj bo vaš služabnik« (Mt 20,27). V družinskem življenju ne sme vladati logika prevlade enega nad drugim ali tekmovalnost, da bi videli, kdo je najpametnejši ali najmočnejši, kajti ta logika naredi konec ljubezni. /…/
(Četrto poglavje “Ljubezen v zakonu”, podpoglavje “Ljubezen se ne baha in ne napihuje”, točki 97 in 98)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.